Prima pagină » Culinar » Uscarea carnaților. Toate ingredientele necesare pentru pregătirea deliciului tradițional

Uscarea carnaților. Toate ingredientele necesare pentru pregătirea deliciului tradițional

15 iul. 2022, 09:27,
în Culinar

Din moment ce gospodarii taie porcul se gândesc la mai multe metode pentru uscarea cârnaților. În cultura românească și nu doar, cârnații uscați sunt considerați o delicatesă scumpă și delicioasă pe care unii oameni încearcă să o gătească acasă. Acum cu siguranță există mai multe dispozitive și produse speciale care sunt disponibile în magazine pentru uscarea corespunzătoare a produselor din carne pe cont propriu.

Pentru uscarea deliciului trebuie doar să studiați rețetele și să creați condițiile necesare urmând cu strictețe instrucțiunile. Va trebui să aveți răbdare, deoarece va trebui să așteptați rezultatul de la trei săptămâni la două luni. Întregul proces de preparare a cârnaților uscați în casă poate fi împărțit în 4 puncte, fiecare dintre acestea este foarte important pentru obținerea unui produs de calitate. Întâi de toate este foarte importantă cumpărarea de carne doar în locuri verificate, adică departamente specializate, piețe unde se vinde aceasta.  De asemenea, dacă țineți în gospodărie un porcușor puteți să folosiți carnea acestuia atunci când îl tăiați. Toate ingredientele folosite pentru prepararea acestora trebuie clătite bine sub robinet și uscate imediat cu șervețele pentru colectare. Este necesar să tăiați toate peliculele și venele, care, după uscare, vor fi dificil de mestecat.

carnati uscat pe un platou langa mai multi catei de usturoi si

Pentru uscarea cârnaților vei avea nevoie de set de condimente

Uscarea cârnaților. Ce să achiziționezi pentru a pregăti felul de mâncare

Pentru uscarea cârnaților vei avea nevoie de set de condimente. Depinde întotdeauna de rețeta aleasă sau de preferințele de gust din familie. De asemenea, vei avea nevoie de intestinele de porc sau vita în care se va forma carnații. Ca înlocuitor, pot fi achiziționate învelișuri de proteine ​​de colagen comestibile. În cazuri extreme, unii folosesc folie alimentară.

Foarte important este să achiziționezi sfoară de iută sau de bumbac.  Fără de un termometru cu higrometru nu te apuca să gătești deliciul. Acest dispozitiv va ajuta la monitorizarea condițiilor de mediu în timpul uscării. De asemenea, este bine să ai la casă un cântar electronic de bucătărie. Cu ajutorul lor este ușor de urmărit pierderea în greutate a produsului.

Specialiștii sfătuiesc să efectuezi cârnații din bucăți mici de carne cu o greutate de la 30 g la 400 g. În același timp, cu cât tăietura este mai mare, cu atât cârnatul va fi mai gustos. De asemenea, astfel de cârnați ulterior vor putea fi gătiți alături de tochitură. Dar cuburile mici vor fi gata deja în 24-36 de ore, iar cele mari abia după 5-7 zile.

mai multi carnati uscati pe un fund de lemn

Întregul proces de preparare a cârnaților uscați în casă poate fi împărțit în 4 puncte

Pregătirea cărnii pentru umplerea mațelor. Pașii necesari de realizat

Unele gospodine cumpără carne tocată deja. Puteți alege singuri metoda de pregătire a cărnii sau folosiți sfaturile din rețetă. Multora le place să taie carnea în bucăți în cuburi foarte mici. Este necesar să se mențină temperatura cărnii de la -2°C la -5°C. Pentru sărare, profesioniștii folosesc un amestec de sare de masă și nitrit. Acesta din urmă ajută la păstrarea delicateții, nu va permite dezvoltarea microflorei dăunătoare, iar cârnații vor avea o culoare roșie pronunțată.

Din moment ce ai pregătit carnea este bine să o amestecați cu condimente. Apoi trebuie să adăugați mai multă grăsime, sare, adăugați culturi starter diluate într-o cantitate mică de apă fiartă și răcită. La sfârșit,  carnea tocată nu trebuie modificată, bucățile de carne și grăsimea trebuie să rămână intacte.

carnat uscat pe o masa

Va trebui să aveți răbdare, deoarece va trebui să așteptați rezultatul de la trei săptămâni la două luni

Ultima etapă de preparare va fi formarea cârnaților. Pentru a face acest lucru, umpleți coaja pregătită cu compoziția de carne. Este mai ușor să faceți acest lucru folosind o mașină de tocat carne cu o duză specială. Carnații rezultați trebuie să fie strâns legați la capete și, dacă este necesar, pe toată lungimea.

Principalele criterii pentru uscarea carnaților de înaltă calitate în timpul întăririi vor fi condițiile în care are loc uscarea. În primul rând, este necesară contracția. Pentru aceasta, produsul preparat este plasat sau suspendat într-o încăpere sau cameră unde temperatura este de la +2°C până la -4°C, iar umiditatea aerului este de 80-90%. După aproximativ 12 ore, trebuie să schimbați condițiile. Umiditatea ar trebui să fie de 70-85%, iar temperatura + 12-15 ° C.

carnati pusi pe o sarma la uscat

Pentru uscarea deliciului trebuie doar să studiați rețetele și să creați condițiile necesare urmând cu strictețe instrucțiunile

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 decembrie 2025
08 decembrie 2025
Articole similare
De ce ar trebui să ținem cont când vine vorba de cantitatea de pâine pe care o consumăm? Medicul Georgiana Ingrid Gall: „Făinoasele se transformă în glucoză în organism”
02:00
De ce ar trebui să ținem cont când vine vorba de cantitatea de pâine pe care o consumăm? Medicul Georgiana Ingrid Gall: „Făinoasele se transformă în glucoză în organism”
Producătorii din Iași au făcut listele cu clienții care vor preparate tradiționale de sărbători. Cei care sunt indeciși pot veni la târgurile cu produse. „Sperăm să nu crească prețurile la materia primă”
02:00
Producătorii din Iași au făcut listele cu clienții care vor preparate tradiționale de sărbători. Cei care sunt indeciși pot veni la târgurile cu produse. „Sperăm să nu crească prețurile la materia primă”
Se anunță sărbători liniștite la Iași! Oamenii se tem să mai folosească petardele după ce legea a fost modificată: „Este diferit față de anii trecuți”
02:00
Se anunță sărbători liniștite la Iași! Oamenii se tem să mai folosească petardele după ce legea a fost modificată: „Este diferit față de anii trecuți”
Cât sunteți dispuși să plătiți pentru cadoul perfect de Crăciun? Bijutierii din Iași vin cu soluții: „Cererea este mare”
02:00
VIDEO Cât sunteți dispuși să plătiți pentru cadoul perfect de Crăciun? Bijutierii din Iași vin cu soluții: „Cererea este mare”
Ștefan Bodoga, afaceristul care a câștigat peste 6 milioane de euro din bani publici, a mai semnat un contract fără licitație cu primăria condusă de Mihai Chirica
02:00
FOTO Ștefan Bodoga, afaceristul care a câștigat peste 6 milioane de euro din bani publici, a mai semnat un contract fără licitație cu primăria condusă de Mihai Chirica
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
02:00
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
02:00
FOTOVIDEO Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
02:00
FOTOEXCLUSIV Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
02:00
FOTO Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta
02:00
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta