Actualitate

Pisicile dintr-un oraș din Germania au fost în lockdown trei luni pentru a proteja o specie de pasăre

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pisicile dintr-un oraș din Germania au fost în lockdown trei luni pentru a proteja o specie de pasăre
Pisicile din Germania au fost în lockdown trei luni din cauza unor specii de pasăre

Măsură inedită luată de autoritățile unui oraș din Germania unde pisicile au fost, timp de trei luni, în lockdown. Acestea au stat închise în casă pentru a proteja o specie de pasăre. Proprietarii de pisici dintr-un oraș german vor avea voie să-și lase animalele de companie afară pentru prima dată în trei luni, când autoritățile vor ridica un blocaj special.

Pisicile sunt printre cele mai iubite animale de companie din lume, postările cu acestea ajungând deseori virale pe rețelele de socializare. Totuşi, micutele animale sunt vânători iscusiți.

Pisicile dintr-un oraș din Germania, în lockdown pentru trei luni

Oamenii din Walldorf, Germania, în sud-vest, au primit ordin în luna mai să-și țină pisicile în casă pentru trei luni pentru a proteja o pasăre pe cale de dispariție. Pisicile aveau voie să se aventureze afară numai dacă erau ținute în lesă de cel mult doi metri (6 ft) lungime.

Dar animalelor li se va permite din nou să se plimbe liber de luni, ora locală 00:01. Dacă o pisică a scăpat în timp ce blocarea era în vigoare, proprietarilor li s-a spus să sune la o linie telefonică specială, apoi să găsească și să o rețină pe felină. Orice încălcare ar duce la o amendă. Un proprietar al cărui animal a rănit sau ucis una dintre păsările protejate a trebuit să plătească până la 50.000 de euro (42.000 de lire sterline).  Autoritățile au încercat să protejeze populația locală de lac cu creastă, spunând că specia este pe cale de dispariție în statul Baden-Württemberg și în Germania. Au spus că au mai rămas doar trei perechi de reproducere în Walldorf.

Larca cu creastă, sau galerida cristata, este pe cale de dispariție în zona locală

Activiștii au criticat restricțiile, spunând că ar dăuna bunăstării pisicilor, subliniind totodată că susțin eforturile de a proteja păsările. Multe milioane de păsări mor în mod natural în fiecare an, dar nu există dovezi că atacurile pisicilor din grădini cauzează scăderea populațiilor, potrivit Societății Regale pentru Protecția Păsărilor din Marea Britanie (RSPB).

Nu este clar dacă blocarea Walldorf a fost benefică pentru ciocârle, dar autoritățile au anunțat că vor ridica restricția cu două săptămâni mai devreme decât se aștepta. Păsările care au eclozat primăvara sunt acum considerate a fi suficient de dezvoltate și mai puțin vulnerabile la atac.

Primarul din Walldorf a spus că aceasta este o veste bună, dar el și comunitatea locală de pisici ar putea considera sărbătorile lor de scurtă durată: se așteaptă că blocarea să revină în primăvara viitoare și în anii următori în timpul sezonului de reproducere a păsărilor.

Pisicile, cele mai iubite animale de companie

Pisicile par să dețină coroane pentru cele mai iubite animale de companie. Acest lucru se datorează în special faptului că nu sunt animale foarte pretenţioase. Sunt mai multe motive pentru care îţi poţi lua pisică. De exemplu, pisicile pot oferi suport emoţional în momentul în care traversezi o perioadă dificilă. Sunt studii care demonstrează că persoanele care dețin pisici trec mai uşor peste pierderea unei persoane importante.

Interesant e că în războiul dintre pisici și câini, pisicile câștigă la capitolul inteligentă. Așadar, un alt studiu arată că proprietarii de pisici sunt mai inteligenți decât proprietarii de câini. Pare că pisicile fac bine şi la sănătate. În trecut un studiu arăta că cei care au pisici sunt mai puţini stresați şi au un risc scăzut cu 40% de a face un infarct.

Una peste alta, sunt numeroase motive pentru care îţi poţi lua pisică, totuşi sunt şi extreme. De exemplu o femeie s-a căsătorit cu pisica. În încheiere, faptul că pisicile dintr-un oraș din Germania au stat în lockdown pentru trei luni a creat multe nemulţumiri în rândul deținătorilor.

Adauga un comentariu