Culinar

Plăcintă cu carne de pui. Rețeta delicioasă cu care îi vei surprinde pe cei de la masă

Publicat: 25 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plăcintă cu carne de pui. Rețeta delicioasă cu care îi vei surprinde pe cei de la masă
Plăcinta cu carne de pui este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, putem pregăti o plăcintă cu carne de pui. Acest preparat este gustos, are un aspect inedit și poate fi făcut la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată rețeta delicioasă cu care îi vei surprinde pe cei de la masă.

Plăcintă cu carne de pui

Gustoasa plăcintă cu carne de pui este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătită la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru a pregăti această plăcintă avem nevoie de puține ingrediente și de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat.

Când vine vorba de gustoasele plăcinte, gospodinele se întrec în tot felul de rețete diverse și spectaculoase. Pentru iubitorii de preparate tradiționale ca în vremea de odinioară, ideală este și plăcinta cu mere delicioasă sau cea cu brânză sărată sau cu brânză dulce, în funcție de preferințe.

De asemenea, dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti o plăcintă cu prune ca la bunica, pufoasă, aromată și extrem de gustoasă. Toate aceste delicii pot fi făcute la mesele festive, dar și atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște preparate savuroase.

Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu

Pentru delicioasa plăcintă cu carne de pui vom avea nevoie de 1 piept de pui, 1 ceapă, 1 legătură de ceapă verde, 3 căței de usturoi, 50 g de unt, 120 g de ciuperci, 200 g de brânză sărată, frunze de pătrunjel tocate mărunt, 1 foaie de aluat foietaj, 1 ou, sare și piper după gust.

Mai întâi se taie pieptul de pui în cubulețe mici și se călește la foc potrivit în 3 linguri de ulei. După aceea se călește ceapa cu usturoiul în puțin unt, apoi se adaugă în tigaie ceapa verde și ciupercile tăiate mărunt. Se lasă timp de 5 minute la foc mic și se amestecă ușor pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.

Foaia de aluat foietaj se întinde ușor. Se amestecă carnea de pui cu brânza, ceapa călită și pătrunjelul verde tocat mărunt. Se amestecă bine apoi se adaugă sare și piper după gust. Pe mijlocul foii de aluat se pune cu lingura umplutura de plăcintă și se uniformizează. Plăcinta cu carne de pui se poate rula sau colțurile de aluat pot fi tăiate pentru a ,,împacheta” savuroasa plăcintă.

Se încinge cuptorul și se pune plăcinta în tava de copt. Se unge deasupra cu un ou bătut și se dă la cuptor. Când plăcinta este coaptă suficient, se scoate și se lasă la răcit. După aceea, se porționează pentru a fi servită împreună cu alte delicii. Cu siguranță vom obține o plăcintă savuroasă și pe placul tuturor celor de la masă.

Plăcinta cu carne de pui este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Acest preparat poate fi făcut la mesele festive alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu