Culinar

Plăcintă cu mere delicioasă și pufoasă. Rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu

Publicat: 27 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plăcintă cu mere delicioasă și pufoasă. Rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu
Plăcinta cu mere este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un deliciu irezistibil.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu desert savuros, putem pregăti o plăcintă cu mere delicioasă și pufoasă. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o plăcintă aromată. Iată rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu.

Plăcintă cu mere delicioasă și aromată

Când vine vorba de gustoasa plăcintă de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la delicioasa plăcintă cu brânză dulce sau sărată, până la plăcinta cu mere, gutui sau cu alte tipuri de umplutură, toate sunt nelipsite de la masă și pe placul multora dintre noi. Plăcinta cu mere este ideală la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu care ne va aminti de vremea copilăriei.

Pentru a obține o plăcintă pufoasă și aromată este important să pregătim un aluat fraged. De asemenea, dacă vom folosi câteva arome inedite, la final ne vom bucura de gustul unei plăcinte făcută ca pe vremea bunicii.

Pe lângă plăcinta cu mere, putem să pregătim pentru iubitorii de deserturi tradiționale și un chec pufos și delicios. Acesta se face rapid și avem nevoie de câteva ingrediente, însă succesul culinar este garantat.

În plin sezon de toamnă putem să îi surprindem pe cei dragi și cu o prăjitură cu dulceață de gutui. Acest desert poate fi pregătit la ceas aniversar alături de alte prăjituri fragede și gustoase.

Plăcinta cu mere este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, îi vom cuceri pe toți cei de la masă cu un adevărat deliciu culinar.

Rețeta bunicii pentru o plăcintă savuroasă

Pentru a pregăti acasă o plăcintă cu mere delicioasă avem nevoie de 700 g de făină, 150 ml de ulei, 250 ml de apă caldă, 100 g de zahăr, 1 praf de sare, 1 linguriță de drojdie uscată și esență de vanilie. Aceste ingrediente ne vor ajuta să pregătim aluatul fraged de plăcintă.

Pentru umplutură vom folosi 1 kg de mere, 150 g de zahăr, 1 lingură de unt, 2 lingurițe de scorțișoară și zahăr pudră pentru decor.

Mai întâi vom pregăti umplutura de mere pentru gustoasa plăcintă. Se curăță merele și se dau prin răzătoare. După aceea se caramelizează cu zahăr până când acestea capătă o textură ușor moale și își schimbă culoarea. Se adaugă o lingură de unt, se amestecă și se lasă umplutura să se răcească.

Pentru aluatul fraged și pufos se cerne făina într-un vas mare, se adaugă drojdia, zahărul, sarea, apoi se pune uleiul împreună cu esența de vanilie și la final apa caldă. Se amestecă toate aceste ingrediente până obținem un aluat omogen apoi se începe frământarea. Când aluatul nu se mai lipește de mâini și are o textură elastică se lasă la dospit timp de 30 de minute.

După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în două. Se întinde o foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După aceea, se pune umplutura de mere și se întinde în strat uniform, apoi se acoperă cu cealaltă foaie de aluat. Delicioasa plăcintă cu mere se dă la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se scoate plăcinta de la cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o plăcintă aromată, gustoasă și pufoasă.

Plăcinta cu mere este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un deliciu irezistibil. Pentru a obține o plăcintă savuroasă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu