Culinar

Plăcintă cu carne tocată. Rețeta unui preparat delicios și rafinat

Publicat: 01 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plăcintă cu carne tocată. Rețeta unui preparat delicios și rafinat
Plăcinta cu carne tocată este ideală la mesele festive, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros.

La mesele de sărbătoare putem pregăti o plăcintă cu carne tocată, gustoasă și aromată. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o plăcintă irezistibilă, trebuie să facem mai întâi o umplutură savuroasă și un aluat pufos. Iată rețeta unui preparat delicios și rafinat.

Plăcintă cu carne tocată

Delicioasa plăcintă cu carne tocată este ideală pentru mesele de sărbătoare. Acest preparat este ușor de făcut, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o plăcintă savuroasă. Pentru a obține un adevărat deliciu de casă, trebuie să facem mai întâi o umplutură de plăcintă aromată și un aluat fraged și pufos.

Plăcinta cu carne tocată poate fi făcută la ceas aniversar, dar și la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Când vine vorba de plăcinta de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele plăcinte cu mere, până la cele cu dulceață, brânză sau cu carne de pui, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Pe lângă acest preparat savuros, doamnele mai pregătesc și un cozonac pufos ca la mama acasă. Pentru a obține un cozonac aromat și cu un aspect deosebit, trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta de odinioară.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Dacă vrem să pregătim acasă o plăcintă cu carne tocată savuroasă vom avea nevoie pentru umplutură de 1 kg de pulpă de porc tocată, 2 cepe, 3 morcovi, 100 ml de bulion, o lingură de sare, o linguriță de piper, ulei pentru călit, iar pentru aluat vom folosi 700 g de făină, 7 g de drojdie, 500 ml de apă călduță, 20 ml de ulei.

Se spală și se curăță legumele, apoi se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se adaugă legumele la călit, apoi se pune și carnea tocată. Se lasă la foc timp de 30 de minute, iar la final se adaugă bulionul și condimentele. După ce umplutura este gata, se pregătește aluatul pentru plăcintă. Într-un vas mare se pune făina și se face o gaură în mijloc, unde vom pune drojdia și un pic de apă caldă. După aceea se adaugă puțină sare și se amestecă toate ingredientele.

Se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic, omogen și nu se mai lipește de mâini. Se lasă aluatul la dospit timp de câteva ore. După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în două și se întinde foarte bine. Prima foaie de aluat se pune într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt.

După aceea se toarnă umplutura cu carne tocată și se întinde în strat uniform. La final se pune deasupra și cealaltă foaie de aluat. Se pune plăcinta la cuptor și se verifică din când în când dacă este rumenită uniform. Când este gata, se scoate de la cuptor și se lasă la răcit apoi se taie în bucăți pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu.

Plăcinta cu carne tocată este ideală la mesele festive, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros.

Adauga un comentariu