Eveniment-Social

Plan pentru o nouă construcție specială, într-o zonă importantă din Copou, orașul Iași! Pot de 10 milioane de euro – GALERIE FOTO, EXCLUSIV

Publicat: 24 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plan pentru o nouă construcție specială într-o zonă importantă din Copou orașul Iași Pot de 10 milioane de euro  GALERIE FOTO EXCLUSIV
Autoritatea contractantă, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași invită operatorilor economici interesați să depună oferte pentru achiziția de servicii de elaborare Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construcția ”Institutul de Cercetări Interdisciplinare” Strada Gheorghe Asachi, nr. 12. Potul este de 84.034 mii lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 27 octombrie 2022

O nouă construcție specială, într-o zonă importantă din Copou, orașul Iași! Autoritatea contractantă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, invită operatorii economici interesați să depună oferte pentru achiziția de servicii de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru „Institutul de Cercetări Interdisciplinare”, strada Gheorghe Asachi, nr. 12. Valoarea contractului este de 84.034 de lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 27 octombrie 2022. Pe de altă parte, costurile totale pentru realizarea obiectivului sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro

Construcție specială, într-o zonă importantă din Copou, orașul Iași. Pot de 10 milioane de euro. Autoritatea contractantă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), invită operatorii economici interesați să depună oferte pentru achiziția de servicii de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru „Institutul de Cercetări Interdisciplinare” (ICI), strada Gheorghe Asachi, nr. 12. Valoarea contractului este de 84.034 de lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 27 octombrie 2022.

Pe de altă parte, costurile totale pentru realizarea obiectivului sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro. Este vorba de un imobil amplasat pe o suprafață de 1.588 de metri pătrați, care va avea două niveluri, construcție la sol de 1.118 de metri pătrați și suprafață construită desfășurată de 2.236 de metri pătrați. Detaliile complete despre proiect pot fi consultate AICI.

Plan pentru o nouă construcție specială, într-o zonă importantă din Copou, orașul Iași

De precizat este că actuala conducere a Universității „Cuza” continuă investițiile ce ţin de resursa umană, în principal, dar şi de baza materială, respectiv cea legată de infrastructura destinată cercetării în instituţie, după ce, în urmă cu aproximativ 3 ani, a înființat acest interesant şi util Institut de Cercetări Interdisciplinare (ICI). El reunește cadre didactice și tineri cercetători din toate domeniile ştiinţelor fundamentale. Rolul acestuia este de a crea o mai bună conlucrare între diverşi oameni de ştiinţă, atât din UAIC, cât şi din ţară şi din străinătate. Estimativ, suma necesară pentru realizarea acestuia trece bine de 10 milioane de euro.

Cel mai modern Institut de Cercetări Interdisciplinare, ridicat la Iași

Prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector – a anunțat că, în ianuarie 2022, printr-o Hotărâre de Guvern (HG), instituției i-au fost date în administrare terenul și clădirea în care funcționează acum bibliotecile Facultăților de Istorie și Litere, amplasate în Complexul Studențesc Codrescu, strada Gheorghe Asachi, nr. 12.

„Ca urmare a demersului universității noastre, terenul și clădirea în care funcționează acum bibliotecile Facultăților de Istorie și Litere, amplasată în Complexul Studenţesc Codrescu, strada Gheorghe Asachi, nr. 12, al căror regim de proprietate era unul neclar, ne-au fost date în administrare printr-o Hotărâre de Guvern. Astfel, e un prim și esențial pas spre a demara realizarea noului și modernului sediu pentru viitorul Institut de Cercetări Interdisciplinare”, declara prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC din Iași.

Aici se vor muta toate Platformele de Cercetare ale Universității „Cuza”

Aici se vor muta toate Platformele de Cercetare ale Universității „Cuza”, în prim-plan fiind Departamentul Ştiinţe şi ArheoInvest, Cernesim şi Ramtech.

„Sunt valoroase entităţi de colective în cercetare. Acum, acestea își derulează activitatea științifică în diverse spații ale instituției, inclusiv în clădirea Romtelecom, dar evident că nu e starea ideală. Tocmai de aceea trecem la treabă cu demararea proiectului, cu studiu de «pre-» și fezabilitate. Costurile vor depinde de serviciile de proiectare. Totuși, îl vom face în următorii ani. Va fi ceva aparte, care susține cercetarea la cel mai înalt nivel. Noi suntem preocupați, deopotrivă, de resursa umană, un nou sediu, infrastructura și aparatura de ultimă generație”, a completat rectorul Toader.

Este vorba de un plan pentru o nouă construcție specială, într-o zonă importantă din Copou, orașul Iași.

Adauga un comentariu