Intestinele noastre sunt locuite de numeroase bacterii care pot fi omorâte cu ajutorul unor plante care distrug E coli. Dacă echilibrul microorganismelor este perturbat, poate începe reproducerea microorganismelor patogene, care provoacă dezvoltarea unor boli intestinale grave, cum ar fi disbacterioză, colita și enterocolita.
Nu poți spune niciodată cu siguranță dacă alimentele sunt contaminate cu e coli sau nu. Este imposibil de determinat nici după aspectul sau gustul alimentelor. Și în timp ce majoritatea tipurilor de bacterii e coli sunt inofensive, unele tulpini pot duce la tulburări grave de alimentație. Pentru a vă proteja de bolile tractului gastrointestinal la domiciliu, trebuie să urmați principiile de bază de siguranță și igienă. Pentru a te proteja de aceste bacterii se spală bine legumele crude, se opăresc fructele cu apă clocotită. Spălați-vă mâinile, ustensilele și suprafețele bucătăriei cu apă fierbinte și săpun înainte și după ce ați pregătit sau mâncat alimente. Păstrați alimentele crude, în special carnea, separat de alimentele gata de consumat. Pregătiți mâncarea cu grijă. Fripturile de vită, porc, miel și vițel, cotletele și fripturile trebuie gătite la o temperatură internă de 63 de grade Celsius. Carnea tocată, alta decât carnea de pasăre, trebuie gătită la cel puțin 71 de grade Celsius. Carnea de pasăre trebuie gătită la 74 de grade Celsius. De asemenea, este bine să congelați alimentele perisabile și să evitați sucurile și produsele lactate nepasteurizate.
Rețete pentru a scăpa de disbacterioază. Ce să faci dacă nu ai reușit să previi infectarea cu bacterii
Primele semne și simptome ale unei infecții cu E coli încep de obicei la trei sau patru zile după expunerea la bacterii. Deși vă puteți îmbolnăvi într-o zi sau mai mult de o săptămână. Totul depinde de imunitatea de care dispuneți. Semnele și simptomele infectării cu E coli este diaree, care poate varia de la ușoară și apoasă la severă și sângeroasă.
E coli provoacă dureri spastice în abdomen, greață și vărsături la unele persoane, precum și pierderea poftei de mâncare. Majoritatea persoanelor care suferă de E coli simt o ușoară balonare, slăbiciune și febră.
Pentru a reuși să scapi de această infecție să trecem la o cunoaștere directă cu rețetele naturale ale bunicilor noastre. Rețeta numărul 1 spune că topinamburul este un remediu excelent în lupta cu E coli.
Astfel, vei avea nevoie de 250 de grame de tuberculi decojiți pe care să-i tai în bucăți mici. Apoi aceștia trebuie puși în tigaie alături de 200 ml lapte și aceeași cantitate de apă. După care se aduce compoziția la fierbere și se aruncă rădăcini în lichid.
După care, tuberculii se țin la fiert până se înmoaie. Apoi lichidul trebuie turnat într-un alt vas, adăugând o lingură de făină și puțin ulei, amestecând continuu. Amestecul trebuie fiert în continuare până acesta devine mai gros.
După ce ai primit un fel de sos, poți să adaugi ierburi proaspete în acesta dacă dorești. Mâncând astfel de alimente zilnic la micul dejun sau la prânz, puteți normaliza rapid flora intestinală și puteți elimina toate simptomele bolii.
Plante care distrug E coli. Remedii naturiste știute din bătrâni
Disbacterioza cauzată de Escherichia coli patogenă poate fi restabilită cu zer. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de zer. Acesta trebuie încălzit puțin pe aragaz sau într-o baie de apă fierbinte. Astfel, utilizați zer în cantitate de trei pahare pe zi înainte de mese. Acest remediu este verificat din cele mai vechi timpuri, fiind demonstrat de a fi extrem de eficient în lupta cu E coli.
Cu o boală a tractului digestiv asociată cu o infecție intestinală, care apare însoțită de o diaree severă, poți prepara o infuzie de flori de caprifoi. Acesta este un puternic agent antiinflamator și antimicrobian. Pentru a pregăti un extract de vindecare, veți avea nevoie de 2 linguri de flori zdrobite, care trebuie turnate cu un pahar de apă clocotită. Când infuzia este gata, se filtrează și se stoarce lichidul. Luați 4 pahare din această băutură în timpul zilei.
O astfel de infuzie din plante care distrug E coli va restabili flora intestinală. Frunzele de pătlagină se toarnă cu apă clocotită și se insistă. O lingură de materii prime necesită 200 de mililitri de apă clocotită. Luați remediul în cantitate de 3 linguri de trei ori pe zi. Substanțele antibacteriene din psyllium ajută la combaterea E coli și a microbilor patogeni.