Razboi în Ucraina

Planul preşedintelui Putin privind Ucraina, dezvăluit de un fost comandant al Armatei SUA: „Evident, trebuie să se întâmple ceva pentru a arăta ca o victorie pe 9 mai”

Publicat: 19 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Planul preşedintelui Putin privind Ucraina dezvăluit de un fost comandant al Armatei SUA Evident trebuie să se întâmple ceva pentru a arăta ca o victorie pe 9 mai
Planul preşedintelui Putin privind Ucraina din perspectiva generalului în rezervă, Ben Hodges

Planul preşedintelui Putin privind Ucraina din perspectiva generalului american Ben Hodges. Fostul general comandant al Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa, a vorbit despre situaţia actuală din Ucraina şi a făcut câteva previziuni legate de viitoarele mişcări ale Rusiei.

planul preşedintelui Putin privind Ucraina, colaj razboiul din Ucraina, presedintele rus Vladimir Putin, refugiati ucraineni, cladiri distruse de bombardamente ruse
Acest lucru ar fi evident de vreme ce se apropie data de 9 mai, una simbolică pentru naţiune

Fost comandant al SUA vorbeşte despre planul preşedintelui Putin privind Ucraina

Planul preşedintelui Putin privind Ucraina din perspectiva generalului în rezervă, Ben Hodges, implică în special o presiune imensă pe armata rusă. Acest lucru ar fi evident de vreme ce se apropie data de 9 mai, una simbolică pentru naţiune.

„Cred că presiunea asupra personalului pentru a cuceri în sfârșit Mariupol înainte de 9 mai este imensă. 9 mai, desigur, este sărbătorit în Rusia ca fiind sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial sau ceea ce ei numesc Marele Război Patriotic. Este o paradă uriașă în Piața Roșie în fiecare an. Deci, evident, trebuie să se întâmple ceva pentru a arăta ca o victorie pe 9 mai. Cred că această dată are importanță acolo”, a spus fostul comandant al Armatei SUA în Europa.

Oficialul american a mai precizat că ceea ce am putut observa în ultimele şapte săptămâni a fost un efort prost gestionat de către Rusia, supraestimandu-şi în totalitatea capacitatea de a putea face fata conflictului.

„Nu au fost pregătiți pentru lupta în care au intrat, ucrainenii i-au învins la fiecare pas. Acum, Rusia s-a retras din majoritatea locurilor și se concentrează pe regiunea Donbas„, apreciază generalul american.

De asemenea, Ben Hodges consideră că atacarea civililor este o reacție de frustrare la pierderile suferite și la lipsa resurselor.

„Sincer, nici măcar nu mai pot construi tancuri noi, pentru că sancțiunile restricționează importul de piese pe care trebuie să le aducă pentru echipamentele militare noi necesare refacerii capacității de a lansa operațiuni ofensive suplimentare, în special spre Odesa, de exemplu, sau Kiev. Nu-i văd având potențialul pentru asta în acest an”, a mai spus fostul comandant al Statelor Unite ale Americii.

planul preşedintelui Putin privind Ucraina, presedintele rus Vladimir Putin in timpul unor declaratii oficiale de presa
Ben Hodges consideră că atacarea civililor este o reacție de frustrare la pierderile suferite și la lipsa resurselor

Zeci de generali din Rusia au fost arestați

Într-o altă ordine de idei, precizăm că există tensiuni în Rusia, pe fondul unor fonduri lipsă. Se pare că zeci de generali au fost arestaţi pentru că ar fi furat bani ce ar fi fost destinați pentru războiul din Ucraina. Dezvăluirea în cauză a fost făcută de omul de afaceri rus, Leonid Nevzlin. Informațiile nu au fost însă confirmate oficial de la Kremlin.

Generalii ar fi acuzaţi pe motiv că ar fi furat resurse financiare din fondurile destinate războiului din Ucraina. Leonid Nevzlin susţine că suma pe care generalii au furat-o nu este deloc de neglijat, aceasta ridicându-se la suma de 10 miliarde de dolari

„20 de generali ai Ministerului Apărării au fost arestați. Toți ofițerii de stat major. Aici totul este clar – deturnarea totală a fondurilor pentru pregătirea invaziei ucrainene. Din 2014, aproximativ 10 miliarde USD alocate de Putin pentru pregătirea blitzkrieg-ului au fost furate”, a spus fostul oficial.

Totodată, un oficial ucrainean a precizat că trupele din țara sa au reușit să recupereze de sub controlul forțelor ruse mai multe așezări din jurul orașului Izium, din regiunea Harkov. Precizăm faptul că orașul Izium, împreună cu zonele învecinate lui, sunt locurile cu cea mai mare densitate de trupe rusești, care vor încerca ca din această zonă să își dezvolte, mai departe, ofensiva în estul Ucrainei, a mai transmis Oleksandr Motuzianik.

Așadar, se pare că planul preşedintelui Putin privind Ucraina din perspectiva generalului american Ben Hodges ar include ceva special până în data de 9 mai.

Comentarii
Adauga un comentariu