O tehnică oarecum nouă a început să fie din ce în ce mai populară în rândul tinerelor. Se poate scăpa de griji folosind un plasture contraceptiv.
Cum spune și numele, acest plasture are rol în evitarea concepțiilor. La fel ca și celelalte căi contraceptive cu care ne-am obișnuit până în prezent, acesta nu poate asigura o protecție de 100% și chiar dacă ar spune-o, toată lumea ar trebui să știe că acest fapt nu este adevărat.
Plasturi contraceptivi: Ce trebuie exact să faci
Acești plasturi urmăresc împiedicarea / întârzierea eliberării unui ovul de la nivelul ovarelor prin influențe hormonale de estrogeni și progesteron. În condiții normale acești hormoni având o descreștere considerabilă ca să poată permite ovulația, în prezența lor nemaifiind posibilă această funcție. Însă corpul uman este atât de bine gândit încât găsește de fiecare dată o cale de a ne arăta că ceea ce știm despre el este încă prea puțin față de ceea ce este acu adevărat.
Când acesta este folosit corect specialiștii în domeniu susțin că are o rată de prevenire a sarcinii de peste 99% . Plasturele este adesea sub forma unui pătrățel mic și lipicios ce lipit de piele va elimina hormoni. Aceștia vor trece prin piele și vor ajunge în sânge, prevenind astfel prevenind sarcina. Fiecare plasture se poate fi folosit până la o săptămână fără să își piardă efectul. Recomandarea fiind de a se folosi 3 plasturi, pentru 3 săptămâni, după care să urmeze o săptămână în care sa nu se mai administreze hormoni din exterior.
Folosirea acestei tehnici nu necesită un stres suplimentar ca și celelalte metode contraceptive, doar aplicarea plasturelui și așteptarea unei perioade până când acesta își acesta va face efectul chiar dacă survin probleme la nivelul tubului digestiv (vărsături sau diaree). Lipiciul în general este unul ce rezistă mult și poate fi folosit chiar și în timpul unei băi sau la piscină.
Ceea ce trebuie de menționat aici este faptul că fumatul aduce la nivelul corpului uman o succesiune de factori ce rezultă în îngroșarea pereților vaselor sangvine (ateroscleroza) și poate împiedica o mare parte a hormonilor de a ajunge în sânge, nefiind astfel recomandat femeilor ce fumează. Totodată persoanele supraponderale se află în aceeași situație datorită cantității de colesterol și distanței mai mari pe care trebuie să o parcurgă hormonii prin hipoderm (stratul de grăsime) pentru a ajunge în vasele sangvine.
Spre deosebire de clasicul prezervativ, această metoda contraceptivă nu are capacitatea de a proteja în cazul bolilor cu transmitere sexuală. Fiecare strategie ce se abordează în contracararea concepției urmează diferite principii și prin acestea vor rezulta mai multe valori ale ratei de succes, cât și a riscurilor posibile din cadrul contactelor sexuale.
Plasturi contraceptivi: Prețuri și sfaturi utile
Acești plasturi pot fi găsiți cu ușurință în cadrul farmaciilor prețul fiind unul ce poate varia, dar costul în medie pentru o lună de folosire ajunge la 60-90 de lei. Existând mereu opțiunea pentru a achiziționa firme mai scumpe, în funcție de preferința fiecăruia.
Înaintea schimbării definitive a strategiei de contracarare a sarcinilor trebuie de menționat faptul că acești plasturi prin efectul lor pot produce probleme la nivelul sistemului circulator, existând o posibilitate mai mare de a forma cheaguri, o viață sănătoasă fiind o condiție ce se recomandă.
Aceasta este o alegere privată și personală, însă fiecare trebuie să cunoască beneficiile și riscurile pe care fiecare dintre această metodă le deține. Cu referire la folosirea tratamentului cu hormoni feminini, oamenii de știință au observat că pot avea și un efect ameliorator în cazul durerilor menstruale. Decizia vă aparține.