Local

Ploile abundente au inundat, din nou, străzile din Iași – FOTO, UPDATE

Publicat: 13 oct. 2020
Străzile din Păcurari sunt inundate
Străzile din Păcurari sunt inundate

Marți, 13 octombrie 2020, în urma unor ploi abundente au fost inundate, din nou, străzile din Iași. Șoselele din Păcurari pline de apă au dat bătăi de cap conducătorilor auto.

În urmă cu o săptămână o furtună puternică a inundat numeroase străzi din municipiul Iași. A fost îngreunat traficul pentru mai bine de oră, iar în tot acest timp autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public au rămas blocate în mai multe zone. Călătorii ieșeni au fost nevoiți să aștepte în stații minute în șir

Update: O autospecială dotată cu apă și spumă, cu motopompă remorcabilă și echipajul aferent asigură evacuarea apei din Pasajul Păcurari.

Circulația mijloacelor de transport public din municipiul Iași a fost grav afectată pe mai multe trasee din Iași din cauza cantităților mari de precipitații căzute. Furtuna puternică de ieri, 8 octombrie 2020, a provocat un adevărat calvar pentru ieșenii care se aflau în mașini sau în autobuze și tramvaie în timpul orelor de prânz. Călătorii CTP Iași au așteptat mai bine de o oră în stații un mijloc de transport public. Tramvaiele și autobuzele nu mai puteau înainta ca urmare a nivelului mare de apă de pe carosabil, dar și a traficului care se desfășura cu dificultate.

„Traseele care tranzitează zonele Arcu, Metalurgie, Splai Bahlui Mal Stâng și Zimbru au fost grav afectate. Celelalte trasee mai puțin, dar mijloacele de transport public au avut întârzieri din cauza blocajelor în trafic din tot orașul. Au fost decalați timpii de urmărire pe unele trasee cu peste o oră”, a declarat Andreea Barna, purtător de cuvânt al CTP Iași.

Prognoza meteo în Iași, în săptămâna 12-18 octombrie 2020

În preajma sărbătorii Sfintei Parascheva, ieșenii vor avea parte de o vreme plăcută, cu șanse slabe de precipitații. Prognoza meteo în săptămâna 12-18 octombrie 2020 va fi însă una destul de schimbătoare, temperatura aerului urmând a oscila destul de mult. Creștinii prezenți la hramul Cuvioasei se vor putea bucura de Liturghia săvârșită de mai marii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, maxima din termometre fiind de aproape 20 de grade Celsius

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 12-18 octombrie 2020 va indica o vreme destul de schimbătoare, conform previziunilor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În această perioadă, la Iași are loc hramul Cuvioasei Parascheva, sărbătoarre care însă a fost afectată de restricțiile impuse de pandemia COVID-19. Cu toate acestea, creștinii din Iași vor avea parte de o vreme însorită de sărbătoarea Sfintei Parascheva, în cursul zilei de 14 octombrie.

Prognoza meteo în Iași. Temperaturi ridicate în prima parte a săptămânii

Astăzi, 12 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 16 grade Celsius și o maximă de 22 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce umiditatea aerului va fi ridicată. Spre seară însă, viteza vântului se poate înteți, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de reduse.
Mâine, 13 octombrie 2020, vremea la Iași va fi în general mai frumoasă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 10 grade Celsius și o maximă de 22 de grade Celsius. Pot apărea averse, în timp ce vântul va sufla moderat. Spre seară, vântul poate sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai ridicate față de ziua precedentă.

Vreme frumoasă în Iași de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva. Iată anunțul ANM

De hramul Cuvioasei Parascheva, vremea în județul Iași va fi destul de frumoasă. Astfel, conform ANM, miercuri, 14 octombrie 2020, de sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași, vremea va fi în general frumoasă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 19 grade Celsius. Cerul va fi mai mai mult însorit, vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vremea se va menține frumoasă și spre seară, vântul va continua să sufle slab, în timp ce umiditatea aerului va fi ridicată.

Joi, 15 octombrie 2020, vremea la Iași se va menține frumoasă, cu valori cuprinse între o minimă de 11 grade Celsius și o maximă de 22 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vântul va continua să sufle slab și spre seară, în timp ce umiditatea aerului se va menține ridicată.

Vreme rea la finalul săptămânii. Temperaturi scăzute și șanse de averse în județul Iași

Prognoza meteo în Iași va aduce însă și vești mai puțin plăcute. Vineri, 16 octombrie 2020, vremea la Iași va fi ceva mai închisă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 17 grade Celsius. Pot apărea averse izolate, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat în județul Iași. Șansele de precipitații se vor menține ușor ridicate și spre seară, în vreme ce vântul va continua să sufle slab până la moderat.

Sâmbătă, 17 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 7 grade Celsius și o maximă de 12 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai reduse față de zilele precedente. Vremea se va menține închisă și spre seară, în timp ce vântul va sufla moderat în continuare.

Duminică, 18 octombrie 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme închisă, cu valori destul de scăzute în termometre. Se vor înregistra temperaturi cuprinse între o minimă de 8 grade Celsius și o maximă de 14 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vremea se va menține închisă și spre seară, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute în continuare.

Adauga un comentariu