Sport

Poli Iași s-a calificat în optimile Cupei României, după ce a bătut-o pe campioana CFR Cluj

Publicat: 01 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poli Iași s-a calificat în optimile Cupei României după ce a bătut-o pe campioana CFR Cluj
Daniel Pancu

Poli Iași a produs o surpriză în „16-imile” Cupei României și a eliminat-o pe campioana din Liga 1, CFR Cluj. Ardelenii au controlat mare parte din meci și au cerut penalty în minutul 3, la o cădere a lui Chipciu, care, însă, a primit cartonaș galben pentru simulare.
Echipa antrenată de Dan Petrescu a ratat apoi în minutele 18 și 23. La ultima dintre acestea, Angiulli a lovit mingea cu mâna, iar ardelenii au cerut penalty. Nici Carnat nu a fost mai norocos – a tras paralel cu poarta. Pe finalul primei reprize, Costache a șutat direct în brațele portarului, însă, în partea secundă, ieșenii au dat primul semnal de alarmă la poarta lui Sandomierski, dar goal-keeper-ul campioanei a prins șutul lui Platini.

Poli Iași – CFR Cluj 1-0: ieșenii s-au calificat în optimi

În minutul 49, Carnat a tras din nou paralel cu poarta, iar, după o oră de joc, lovitura liberă a lui Chipciu a șters bara. Echipa antrenată de Pancu a dat lovitura în minutul 64, când șutul superb al lui Calcan, din afara careului, s-a oprit în vinclu.
Ieșenii au prins curaj, iar Sandomierski a avut o paradă frumoasă la șutul lui Popadiuc. În minutul 67, Susic nu a nimerit poarta, iar, peste 9 minute, trasorul lui Păun a țintit transversala. Oamenii lui Dan Petrescu nu au mai putut face nimic până la final, iar Poli Iași – CFR Cluj s-a terminat 1-0.

Daniel Pancu, după ce a eliminat CFR din Cupă: „O răsplată pentru niște jucători neplătiți din august!”

După ce Poli Iași a reușit să se califice în optimile Cupei României, Daniel Pancu și-a felicitat jucătorii, care nu și-au primit salariile de la venirea lui în Copou.

„Este o victorie meritată, mai ales după această suferință a jucătorilor, că suntem neplătiți de când am venit la Iași… După cum se antrenează, trebuia să vină și răsplata! CFR a jucat cu multe rezerve, dar sunt convins că CFR dorea să meargă mai departe. Jucăm din nou cu ei duminică, vor fi puțin obosiți, dar le doresc să câștige cu ȚSKA Sofia și, apoi, să joace calificarea cu Young Boys Berna. Extraordinar golul lui Calcan, e un jucător foarte bun, a avut ghinion să se accidenteze, are nevoie de jocuri pentru tonusul de competiție, are ambele picioare bune, sper să marcheze în continuare și să câștigăm puncte”, a declarat Daniel Pancu după meci.

Adauga un comentariu