Local

Politehnica Iași cere întreruperea campionatului. Ciprian Paraschiv: „Ne-ar conveni această decizie“

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Politehnica Iași cere întreruperea campionatului. Ciprian Paraschiv Ne-ar conveni această decizie
Dumtiru Dragomir, despre Ciprian Paraschiv: „Ăsta-i conducător trăsnet!“

Politehnica Iași cere întreruperea campionatului. Președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, recunoaște că în situația actuală ar fi mai bine ca întrecerea internă să fie întreruptă și nicio echipă să nu retrogradeze.

Gruparea din dealul Copoulu ieste implicată în lupta directă pentru salvarea de la retrogradare, fiind în prezent pe locul ce duce la baraj.

„Iașului i-ar conveni să rămână așa sezonul, să nu retrogradeze nimeni. Noi suntem cei mai vulnerabili acum. Și din postura clasamentului, dar mai ales că am jucat cu Dinamo zilele trecute. Mă gândesc cu groază cum vor arăta rezultatele testelor viitoare. Dacă, Doamne, ferește!, va apărea cineva pozitiv, nu vom mai avea date de disputare a restanțelor. Vom fi în situația lui Dinamo. Sunt foarte îngrijorat în acest moment”, a declarat Ciprian Paraschiv.

Politehnica Iași cere întreruperea campionatului: Și Dinamo vrea același lucru

Directorul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, a cerut întreruperea Ligii 1 după ce 6 dintre fotbaliștii „câinilor” au fost depistați poztiv cu COVID-19!

„Este o situație extraordinar de grea. Suntem aproape de desființarea acestei echipe. Nu cred că este logic ca în momentul în care îți lipsesc pentru 2 săptămâni, până la finalul campionatului, 6 jucători, mai mult de 30% din echipă, să poți să mai continui competiția.

Să se întrerupă campionatul. Nu mai poate continua. Cum poate juca o echipă fără 6 jucători? Nu am mai vorbi de meritul sportiv pe teren. Să găsim o soluție vizavi de sistemul competițional de sezonul viitor”, a declarat Bălănescu

Liga profesionistă de Fotbal cere terminarea pe teren a Ligii I

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a declarat că nu ia în calcul varianta propusă de Bogdan Bălănescu.

„Este o solicitare criminală pentru bugetele cluburilor din Liga 1. Obiectivul nostru a fost să convingem cluburile de necesitatea de a juca după formula convenită cu partenerii media. O astfel de solicitare nu face altceva decât să prejudicieze cluburile. Nu se pune problema în acest moment să întrerupem sezonul. Înțeleg problema pe care o are domnul Bălănescu, dar sunt sigur că ar fi putut fi luate măsuri mai bune în cadrul clubului. Asta e acum, nu trebuie să găsim vinovați, i se putea întâmpla oricui“, precizează Justin Ștefan, secretar general LPF.

Șase cazuri de COVID-19 la Dinamo

Șase jucători de la Dinamo au fost testați pozitiv de COVID-19, Jucătorii au fost trimiși în izolare acasă, iar testele vor fi reluate.

Cei șase jucători sunt Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ștefan Fara, Alexandru Răuță și Vali Lazar.

„Nu s-a luat o decizie oficială dar meciul de diseară va fi suspendat!”, a declarat Justin Ștefan.

Oficialii de la Dinamo susțin că echipa ar putea pierde această luptă, din cauza faptului că șase jucători au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, iar echipa rămasă nu ar putea face față jocului.

„Să stai 5 zile acasă sau în spital nu este un avantaj pentru un jucător, doar mintea bolnavă a unor oameni care nu au jucat fotbal se poate gândi la strategii în această perioadă de alertă. Suntem dezavantajaţi, mai ales în aceste zile în care jucătorii şi noul staff tehnic au început să se cunoască mai bine după două antrenamente. Suferim, dar trebuie să rezistăm dacă vrem să existăm!”, a declarat Ionel Dănciulescu.

Adauga un comentariu