Local

Politehnica Iași va întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe în semifinalele Cupei României. Eternul derby în cealaltă semifinală

Publicat: 10 iun. 2020
jucători Politehnica Iași
Trei jucători ai Politehnicii Iași au fost testați pozitiv cu COVID-19

Politehnica Iași va întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe în semifinalele Cupei României. Astăzi, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din semifialele Cupei României la fotbal. Jucătorii lui Mircea Rednic se pot considera norocoși deoarece au evitat FCSM și Dinamo București. Ieșenii vor întâlni în dublă manșă pe Sepsi Sf. Gheorghe.

În cealaltă semifinală, se vor întâlni Dinamo și FCSB, într-o dublă a eternului derby din fotbalul românesc.

Meciurile din semifinale vor avea loc în sistem tur-retur, pe 24 iunie, respectiv 8 iulie. Finala Cupei României se va disputa pe 22 iulie, la Craiova, pe Stadionul „Ion Oblemenco”.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF.

În conformitate cu decizia Comitetului Executiv din 27 mai 2020, până la finalul sezonului 2019-2020, echipele participante în Cupa României vor putea efectua cinci înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligaţia ca opt dintre aceştia să fie jucători formaţi la nivel naţional.

Politehnica Iași va întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe: Fără victorie în duelurile directe

Sepsi Sfântu Gheorghe poate fi considerată una dintre cele mai incomode echipe pentru Politehnica Iași. Gruparea din dealul Copoului a evoluat până acum de șapte ori în compania formației Sepsi Sfântu Gheorghe. Ieșenii nu au reușit până acum să obțină vreo victorie în fața echipei covăsnene.

În 2017, Sepsi s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0, iar în retur, la iași, a câștigat cu scorul de 2-1.

Sezonul următor, covăsnenii au învins acasă cu 3-0, iar la Iași s-a terminate gal, scor 1-1.

Anul trecut, la Iași, a fost din nou 1-1, iar în retur, ieșenii au fost învinși cu 1-0.

Anul acesta, în februarie, a fost înregistrată o nouă remiză, tot 1-1, la Sf. Gheorghe.

Ieșenii sunt optimiști

Președintele formației ieșene, Ciprian Paraschiv, s-a declarat optimist înainte de reluarea partidelor de după întreruperea provocată de COVID-19.

„Am simțit că băieților le este dor să facă antrenament în efectiv complet, practic putem spune că abia acum facem antrenamente de fotbal în adevăratul sens al cuvântului. Se vede că le-a fost dor de fotbal, ei nu sunt obișnuiți să stea în casă. Băieții sunt concentrați, responsabili, ne pregătim de un război, pentru că va va fi un război extrem de dur în care cel mai puternic fizic și psihic va avea de câștigat. Va fi un ritm cum nu a mai fost niciodată în fotbalul românesc.

E foarte dur acest program, practic diferența față de sezonul viitor va fi de zece zile, astfel că aceste două săptămâni de pregătire va trebui să-i țină pe jucători până la finalul lunii decembrie, ceea ce mi se pare imposibil. Dar sper ca preparatorul fizic Cezar Honceriu, antrenorul Mircea Rednic și staff-ul său să-i capaciteze pe jucători, să-i facă să aibă un randament bun o perioadă cât mai lungă. Și să nu avem accidentări. Este foarte important să nu avem accidentări”, a declarat Ciprian Paraschiv.
Comentarii
Adauga un comentariu