International

Poliția a arestat un bărbat după aproximativ 50 de ani de căutări. Evadase în timpul înmormântării bunicii sale

Publicat: 14 nov. 2020
Un bărbat a fost reținut dupa 50 de ani de căutări

Poliția federală din SUA a găsit și arestat un bărbat care evadase în 1971, în timpul înmormântării bunicii sale. Bărbatul își schimbase complet viața, avea altă identitate și lucra ca farmacist în Michigan.

În urmă cu aproape 5 decenii, Leonard Moses ispășea o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru uciderea unei locuitoare din Pittsburgh, se arată într-un comunicat al FBI.

În timpul unei revolte izbucnite în oraşul din nord-estul ţării, după asasinarea liderului luptei pentru drepturi civile Martin Luther King, Leonard Moses a aruncat cocktailuri Molotov asupra unei case. Mary Alpo, femeia care locuia în acea casă, a murit sub efectele arsurilor şi ale unei pneumonii.

Lucra ca farmacist de mai bine de 20 de ani

Americanul a ieșit cu permisie pentru a asista la înmormântarea bunicii sale, în 1971, moment în care a evadat. Și-a refăcut viaţa sub numele de „Paul Dickson” şi a lucrat, cel puţin începând din 1999, ca farmacist în statul Michigan, precizează FBI.

Poliţia federală a reluat anchetă în 2016 și i-a interogat din nou pe apropiaţii bărbatului. De asemenea, a oferit o recompensă şi a pus la dispoziţie un număr special pentru a primi informaţii pe acest subiect.

S-au adunat peste 2.000 de informaţii, dar autoritățile nu au reușit să-l localizeze și să îl prindă pe Leonard Moses, potrivit declarațiilor lui Michael Christman, un responsabil al FBI.

Cu toate astea, la începutul anului, bărbatul a fost reţinut şi inculpat în Michigan în cadrul unei anchete separate, despre care FBI a refuzat să ofere detalii.

Inculpat în alt dosar

Bărbatul a fost inculpat în aprilie pentru fraudă şi prescrierea ilegală de substanţe controlate, pe noua să indentitate

Americanul a fost arestat joi, la domiciliul din Grand Blanc, Michigan. El urmează să fie transferat spre Pennsylvania pentru a fi adus în faţa justiţiei, a declarat Christman, responsabilul FBI.

 

Adauga un comentariu