International

Poliţia a descoperit cel mai mare laborator de cocaină din Olanda

Publicat: 11 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliţia a descoperit cel mai mare laborator de cocaină din Olanda
Cel mai mare laborator de cocaină din Olanda

Poliţia din Olanda a transmis marţi, 11 august 2020, că a descoperit cel mai mare laborator de cocaină găsit vreodată în ţară, relatează DPA.

Laboratorul a fost descoperit într-un grajd de cai reamenajat în oraşul Nijeveen, în apropiere de graniţa cu Germania. Autorităţile olandeze au precizat faptul că acolo se produceau în jur de 200 de kilograme de cocaină pe zi.

„Acesta este cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată în Olanda”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. „Era o producţie enormă”, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Forţele de ordine au estimat că valoarea producţiei zilnice se ridica în jurul sumei de 4,5 milioane de euro, circa 5,3 milioane de dolari.

Cel mai mare laborator de cocaină din Olanda, descoperit de forțele de ordine. Câte persoane au fost arestate

Şaptesprezece persoane au fost arestate, dintre care 13 erau columbieni. Aproximativ 100 de kilograme de droguri, precum şi mii de litri de substanţe chimice, au fost confiscate. Laboratorul în cauză era o „spălătorie de droguri”, în care cocaina era „spălată” de pe haine, potrivit poliţiei.

„Pentru contrabandă cu droguri, acestea sunt dizolvate într-o soluţie care este apoi îmbibată în ţesături înainte de a fi exportate. Cocaină este apoi „spălată” de pe material cu ajutorul unor chimicale speciale la sosirea în laborator, unde substanţa este apoi pregătită pentru vânzare.”, potrivit sursei citate.

În timpul altor două raiduri la depozite în oraşele Apeldoorn şi Elshout, poliţia a descoperit 120.000 de kilograme de haine care fuseseră folosite pentru transportul cocainei. Poliţia a conchis cu faptul că vor mai fi posibile şi alte arestări.

Regele Cocainei, Florin Vais, rămâne în arest! Judecătorii nu au vrut să-l scoată din spatele gratiilor

Regele Cocainei, așa cum i se poate spune unui individ din Iași, rămâne în arest. Florin Vais nu a fost lăsat să plece din spatele gratiilor. În urmă cu ceva timp el avea să fie ridicat de mascați după un flagrant în care a fost prins cu droguri.

Regele cocainei rămâne în arest. Florin Vais a fost anchetat de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași. Aceștia au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Vais, supranumit „Regele cocainei”, sub acuzația de trafic de droguri. În același dosar, anchetatorii l-au trimis în fața instanței și pe Vasile Avram. Acesta se află acum în arest la domiciliu. Cunoscut ca apropiat al clanului Corduneanu, Florin Vais a fost săltat de oamenii legii în urmă cu câteva luni, după ce aceștia din urmă au efectuat cinci percheziții în Iași și Botoșani.

Cum a ajuns Florin Vais în spatele gratiilor

Totul a pornit de la o acțiune a ofițerilor de la Combaterea Criminalității. Ieșeanul a fost ridicat în momentul în care ar fi luat un colet care venea din străinătate. Astfel, oamenii legii au așteptat ca un autocar ce venea pe ruta Spania – Italia – România să ajungă în Iași. În autocar se afla un colet în care se găseau piese de mașini, iar, în interiorul lor, se afla ascunsă cocaina. Anchetatorii au precizat că, în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2019, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unui ieșean bănuit de trafic de droguri de mare risc.

Adauga un comentariu