Local

Politicianismul baronului liberal Gheorghe Flutur omoară oameni! De ce nu a vrut CJ Suceava să contribuie la spitalul COVID-19 de la Iași?

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Baronul liberal Gheorghe Flutur a transformat Suceava într-un focar de coronavirus! La Spitalul Județean din Suceava au murit zeci de oameni, cadrele medicale sunt în izolare, iar aproape jumătate din cei infectați cu virusul COVID-19 din România sunt din Bucovina!
Acesta este managementul „de top” al baronului de Suceava, omul care se află la conducerea județului, cu mici intermitențe, de aproape două decenii!  Unitățile sanitare din Suceava sunt blocate din cauza numărului mare de oameni infectați cu virusul COVID-19, iar marea majoritate a oamenilor bolnavi vor fi transferați la spitalele din Iași! Nu trebuie uitat că Iașul este centru regional de tratare a bolnavilor infectați cu noul virus. În scenariile făcute de autoritățile medicale, actuala capacitate oferită de spitalele ieșene, dar și din Moldova va fi greu încercată.

O inițiativă foarte bună

În aceste condiții, Maricel Popa, președintele CJ Iași, a propus achiziția unui spital mobil, de campanie, de 250 de paturi, de tip ROL-3. Nu e un simplu cort, ci un spital complex. În acest spital se poate face trierea pacienților din zona Moldovei, testare, analize, consultații, intervenții chirurgicale, terapie intensivă (50-70 paturi). Spitalul ar urma să fir amplasat în parcul agroindustrial TransAgropolis, de la Lețcani, situat pe drumul european E583.
Acest spital crește capacitatea de absorbție și de reacție a sistemului medical și propune un acces facil pentru transportul medical realizat din celelalte județe ale Moldovei: Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Vaslui (pe șoseaua de centură). Banii ar urma să provină din fonduri europene (banii alocați pot fi ulterior recuperați), bugetul de stat, fonduri ale consiliilor județene și consiliilor locale din Regiunea Nord-Est, fonduri private (donații, sponsorizări).

Refuz aberant pe motive politice!

Ce credeți că a făcut CJ Suceava, condus de baronul Gheorghe Flutur? Bineințeles că a refuzat să contribuie la construcția acestui spital, care ar putea găzdui și pacienții din Suceava? Singurul motiv pentru care Flutur nu a acceptat să dea bani la acest spital este că ideea îi aparține unui lider pesedist și nu unui liberal, partidul care l-a făcut mare pe baronul sucevean!
Atunci, să înțelegem că pacienții din Suceava nu ar trebui să mai vină la Iași și să fie tratați? Din moment ce președintele CJ Suceava refuză să contribuie la construirea unui spital de campanie la Iași, care să deservească toate județele Moldovei, atunci înseamnă că baronul liberal Gheorghe Flutur își abandonează încă o dată pacienții, care au atât de multă nevoie de medici și tratament în această perioadă grea.

Adauga un comentariu