Local

Polițiștii au fost prezenți în trafic. Zeci de șoferi au fost sancționați. Unii s-au ales cu dosare penale

Publicat: 28 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii au fost prezenți în trafic. Zeci de șoferi au fost sancționați. Unii s-au ales cu dosare penale
Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe acțiuni de control în urma cărora zeci de șoferi au fost sancționați

Polițiștii din Iași au desfășurat numeroase acțiuni de control în urma cărora mai mulți șoferi au fost sancționați. Unii s-au ales cu dosar penale după ce au fost prinși sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii Biroului Rutier Iaşi au acționat pe raza municipiului Iași pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 au fost pentru viteză, în valoare totală de 19.720 de lei. De asemenea au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, șase permise de conducere, cinic pentru viteză și unul pentru alte abateri.

Astfel, la data de 26 decembrie a.c., un bărbat din municipiul Iași a fost depistat în timp ce conducea, pe raza municipiului Iași, cu viteza de 104 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. Șoferul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei și i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce auto pentru o perioadă de 90 de zile.

Acțiune fulger în trafic

Polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au organizat şi executat o acţiune de tip „BLITZ” pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în mediul rural. Astfel, au fost aplicate 11 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, dintre care două pentru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și cinci pentru alte abateri.

Totodată au fost reţinute cinci permise de conducere, patru pentru alcool, unul pentru depășire neregulamentară, însă a fost retras și un certificat de înmatriculare. Și polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Pașcani au avut de treabă. Aceștia au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe raza localității Sirețel. Întrucât șoferul în vârstă de 31 de ani, din județul Timiș, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-a urcat beat la volan, dar a fost prins de polițiști

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan.

„Polițiștii Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control un bărbat din comuna Cotnari, care se deplasa cu un auto pe raza comunei Scobinți. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Adauga un comentariu