Actualitate

Poliţiştii au găsit o valiză cu bani îngropată în Vințu de Jos, judeţul Alba. Suma este una incredibilă şi provine din mai multe furturi

Publicat: 09 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Poliţiştii au găsit o valiză cu bani îngropată în Vințu de Jos judeţul Alba. Suma este una incredibilă şi provine din mai multe furturi
Sunt cercetaţi pentru furt calificat patru bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 49 de ani

Poliţiştii din comuna Vințu de Jos, judeţul Alba, au găsit o valiză cu bani îngropată de hoţii de cupru. Înăuntrul acesteia se afla o cutie metalică cu suma de 460.000 de lei. În acest caz, poliţiştii au arestat preventiv un bărbat, un altul a primit arest la domiciliu, iar alţi doi sunt cercetaţi sub control judiciar în dosarul de furt de cupru în valoare de 200.000 de euro.

Poliţiştii au efectuat percheziţii în judeţele Cluj, Alba, Sibiu şi Ilfov, împreună cu cei de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Valiză cu bani îngropată, găsită de poliţiştii din Alba

În cadrul unor percheziţii efectuate în mai multe judeţe, poliţiştii din judeţul albă au descoperit o valiză cu bani îngropată. În acest dosar de furt calificat, patru bărbaţi sunt bănuiţi de sustragerea unei cantităţi de cupru, în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Potrivit comunicatului trimis presei, sunt cercetaţi pentru furt calificat patru bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 49 de ani, din județele Alba, Cluj și Hunedoara.

Bărbaţii ar fi sustras o cantitate însemnată de cupru, fapta fiind săvârșită în luna august a acestui an.

„La 8 septembrie a.c., în cadrul activităţilor investigativ-operative, în comună Vinţu de Jos, judeţul Alba, poliţiştii au descoperit şi ridicat 460.000 de lei, bani care se aflau într-un diplomat asuns sub pământ, proveniţi din comercializarea cuprului.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, a arătat sursa citată.

Bărbaţi din Iaşi acuzați că au sustras cablu de telefonie

Într-o altă ordine de idei, precizăm că cinci bărbaţi din judeţul Iaşi au fost acuzaţi că au sustras, în luna ianuarie a acestui an, cablu de telefonie aparţinând unui operator de telecomunicaţii. Suspecții au fost reţinuţi de poliţiştii vasluieni.

Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, mai mulţi poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la adrese de pe raza comunelor Ciurea şi Bârnova din judeţul Iaşi, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2022, persoanele bănuite de comiterea infracţiunii ar fi tăiat şi sustras de pe raza localităţii Chiţoc, comuna Lipovăţ, judeţul Vaslui, cablu telefonic, în lungime de 1.100 de metri, aparţinând unui operator de telecomunicaţii. Prejudiciul cauzat în urma săvârşirii infracţiunii este estimat la 50.000 lei.

În urma efectuării percheziţiilor, poliţiştii au depistat şi ridicat, în vederea cercetării, 18.000 de lei ?ş 300 de euro. Faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 40 de ani, patru din comuna Bârnova şi unul din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, aceştia urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de 16 martie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive”, precizează sursa citată.

De altfel, o domnișoară din Iași a rămas fără câteva mii de euro după ce a uitat să-și încuie seiful pe care îl avea în casă.

Cu toate acestea, amintim cum polițiștii din Alba au găsit o valiză cu bani îngropată în comuna Vințu de Jos.

Comentarii
Adauga un comentariu