National

Poliţiştii au împuşcat un hoţ de lemne după ce i-a ameninţat cu sabia

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliţiştii au împuşcat un hoţ de lemne după ce i-a ameninţat cu sabia
Poliţiştii au împuşcat un hoţ de lemne după ce i-a ameninţat cu sabia

Întâmplări reprobabile într-o pădure din Gorj. Un hoţ de lemne care i-a ameninţat cu sabia pe oamenii legii a fost împuşcat de aceştia. Întâmplarea a avut loc mai exact în comună Peştişani, pe un câmp. Poliţiştii din Târgu Jiu au fost sesizaţi printr-un telefon despre faptul că un bărbat se afla în zonă şi deţine o puşcă de vânătoare dar şi o sabie.

Poliţiştii au împuşcat un hoţ de lemne după ce i-a ameninţat cu sabia

Poliţiştii au fost sesizaţi de existenţa unui bărbat în comună Peştişani care avea asupra lui o sabie şi o puşcă de vânătoare. Prezenţi la faţa locului, poliţiştii împreună cu paznicul de vânătoare, l-au găsit pe individ în pădure. În pofida numeroaselor rugăminţi şi somări făcute de oamenii legii, bărbatul nu a dorit să arunce sabia din mână. A fost somat de oamenii legii, dar bărbatul a devenit din ce în ce mai violent chiar trecând la ameninţări la adresa organelor legii. Dupa ce oamenii legii au tras două focuri de armă în plan vertical, oamenii legii l-au împuşcat pe hoţul de lemne în picior.

La faţa locului a intervenit o ambulanţă care l-a transportat pe bărbatul în vârstă de 44 de ani, la cel mai apropriat spital. În consecinţă s-a întocmit un dosar penal pentru ultraj şi ameninţare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Târgu Jiu a preluat ancheta. Totuşi, unele surse afirma faptul că individul este un hoţ de lemne dar şi că asupra lui nu s-a găsit nicio armă de foc.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a cerut în repetate rânduri, Parlamentului, adoptarea noului COD Silvic

În numeroase intervenţii publice, ministrul mediului, Costel Alexe, a cerut Parlamentului adoptarea în regim de urgenţă a noului Cod Silvic. Ministrul PNL susţine că adoptarea acestuia este unul de o importanţă vitală în lupta tăierilor ilegale. Totuşi, Parlamentul bate pasul pe loc, iar acest lucru duce, conform ministrului, la continuare activităţilor ilicite. Proiectul de lege care trebuie să fie votat de Parlament prevede sancţiuni mai dure pentru cei care defrişează ilegal.

”Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare(9 iulie 2020). Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite. Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor”, a mai afirmat la acea dată ministrul Alexe.

Hoţii vor avea parte de măsuri mai dure

Ministrul Costel Alexe a explicat că noul Cod Silvic vă prevede şi înăsprirea sancţiunilor pe care oamenii legii le pot lua. Conform ministrului, încadrarea la furt se va face indiferent de cantitatea de arbori pe care hoţii au furat-o. Se va trece şi la schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat. Masaurile sunt eficiente şi pot duce la o scădere a comiterii infracţiunilor în domeniul silvic. Cel mai probabil, legea va fi votata în Parlament săptămâna viitoare. Reprezentanţii USR solicită adoptarea, de urgenţă, în sesiunea extraordinară, a legilor de modificare a Codului Silvic, pentru evitarea sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauza tăierilor ilegale de păduri din România.

Adauga un comentariu