Local

Polițiștii de Frontieră au descins în mai multe locații. Sunt percheziții de amploare la Iași -FOTO, UPDATE

Publicat: 22 ian. 2022
Polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră desfășoară 13 percheziții domiciliare și execută 17 mandate de aducere

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră desfășoară 13 percheziții domiciliare și execută 17 mandate de aducere.

UPDATE:

La data de 22.01.2022, procurorii împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au efectuat un număr de 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu ţigări şi produse din tutun.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022, procurorii – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SvPCMIIT al ITPF au documentat activitatea ilegală, transfrontalieră de introducere în ţară, de către membrii grupării, a unor importante cantităţi de tigări, atât peste frontiera verde cât şi prin punctele de trecere a frontierei de stat din Republica Moldova şi din Ucraina, fiecare membru al grupului infracţional având scopuri şi atribuţii specifice, bine individualizate, în activitatea de coordonare, transport, distribuire şi vânzare ilegală a bunurilor astfel introduse.
Activitățile efectuate, la data de 22.01.2022, vin în completarea activităţilor desfăşurate la data de 19.01.2022, când, pe raza judeţelor Vaslui şi Suceava, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au desfăşurat alte 9 percheziţii domiciliare la membrii aceleiaşi grupări infracţionale.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului 10.441 pachete cu țigări, sumele de 194.150 lei, 9.160 euro, 3.000 dolari şi 20 Lire sterline. De asemenea, au fost indisponibilizate 6 autoturisme.
În cele două zile, acţiunile au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul STPF Suceava şi jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, IJJ Iaşi şi Gruparea mobilă de Jandarmi Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute în codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Acțiunile polițiștilor de frontieră din această dimineață urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, precum și recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.
La activități participă și jandarmi din cadrul IJJ Iași.

 

 
Comentarii
Adauga un comentariu