National

Poliţiştii de Frontieră botoşăneni au găsit 6.700 de pachete de ţigări ascunse într-un cimitir

Publicat: 18 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliţiştii de Frontieră botoşăneni au găsit 6.700 de pachete de ţigări ascunse într-un cimitir
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate

În urma unei acţiuni, poliţiştii de frontieră din Botoşani au găsit ascunse într-un cimitir 6.734 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 68.000 lei.

Bunurile au fost ridicate de poliţişti iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

O acţiune a Poliţiştilor de Frontieră din Botoşani a descoperit mii de pachete de ţigări ascunse într-un cimitir

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, au organizat în dată de 16 februarie o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

Un comunicat al instituţiei a relatat că în timpul acţiunii, în jurul orei 21:00, un echipaj a descoperit abandonate în cimitirul din marginea localităţii Păltiniş., mai multe colete voluminoase, ambalate cu folie şi prevăzute cu chingi de transport.

Făcându-se inventarierea bunurilor, a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 134.680 de ţigarete, aproximativ 6.734 de pachete, în valoare de 68.000 lei. Bunurile au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun în această cauză

O femeie din Suceava a descoperit în curte un troler plin cu țigări

Un alt caz similar este cel al unei femei din Suceava care a făcut o descoperire surprinzătoare în dimineața zilei de 9 februarie. Suceveanca a găsit în curtea ei o dronă, alături de un pachet suspect. Locuința femeii este situată la numai un kilometru distanță de frontiera cu Ucraina.

Speriată de dronă și pachetul care se aflau în curtea ei, femeia a apelat imediat numărul unic de urgență. Polițiștii au analizat pachetul și au descoperit că nu era vorba despre o dronă obișnuită, ci despre o dronă care transporta țigări de contrabandă.

„Nu este un colet trimis de curier, nici un cadou primit de la cei apropiați și nici rușii nu au anunțat că a început războiul, ci este un pachet burdușit cu țigări. S-a întâmplat în această dimineață în localitatea de frontieră Straja din județul Suceava, acolo unde o femeie s-a trezit în curtea casei cu un troler plin cu țigări și o dronă, la numai un kilometru de frontiera cu Ucraina.

Speriată, femeia a sunat la 112, anunțând prezența acestor obiecte în gospodăria sa. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției Vicovu de Sus. Contrabanda este un stil de viață pentru unii, iar pentru alții o afacere la frontiera de nord a României. Numai anul trecut colegii noștri polițiști de frontieră au reţinut în vederea confiscării aproximativ 4 milioane pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 50 milioane lei”, au declarat sindicaliștii de la Europol.

Un alt caz ce a făcut puțină vâlvă este cel alor doi indivizi care au fost prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă, ce au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni. Oamenii legii spun că marfa era adusă de peste râul Prut. Unul dintre bărbați a fost chiar lăsat fără lanseta cu care aducea tutunul la mal.

Reamintim, în cadrul unei acțiuni desfășurate de poliţiştii de frontieră din Botoşani, aceștia au găsit ascunse într-un cimitir aproximativ 6.700 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 68.000 lei.

Adauga un comentariu