Local

Polițiștii de frontieră ieșeni au avut bătăi de cap în ultimele zile! A curs cu dosare penale pentru mai mulți călători!

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii de frontieră ieșeni au avut bătăi de cap în ultimele zile A curs cu dosare penale pentru mai mulți călători
Zilele trecute, polițiștii de frontieră de la Vama Sculeni au deschis mai multe dosare penale

Polițiștii de frontieră de la Vama Sculeni au surprins mai mulți cetățeni care încercau să treacă granița cu nereguli. Acestea au dus la întocmirea de dosare penale. De la documente false, până la conducere fără permis, călătorii au fost găsiți cu tot felul de probleme care i-au costat scump. Indivizii vor fi cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni.

Recent, la Vama Sculeni, polițiștii de frontieră au avut de-a face cu încălcări grave ale legii din partea unor călători și au fost nevoiți să împartă dosare penale. Mai mulți șoferi s-au folosit de metode ilegale pentru a putea trece frontiera, însă oamenii legii i-au descoperit și i-au taxat.

Un bărbat din Brăila a încercat să treacă vama cu un vehicul înmatriculat în Germania, radiat din circulație. Alt individ s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu dovada efectuării inspecției tehnice periodice contrafăcută.

un politist si un cetatean
Cetățenii care au ignorat legea au fost sancționați

Polițiștii de frontieră i-au sancționat pe cei care nu respectă legea

 un angajat al vamei langa o masina 
Un bărbat a fost descoperit cu documente false la Vama Sculeni

În ultimele zile, agenții de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat câțiva călători fără actele necesare sau cu documente falsificate, ceea ce a dus la întocmirea de dosare penale.  Pe 4 iunie 2022, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Brăila s-a prezentat la vamă cu un autoturism înmatriculat în Germania.

  „În urma verificărilor efectuate cu ocazia controlului de frontieră, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport este radiat din circulație de autoritățile din Germania, din data de 28 septembrie 2021, iar plăcuțele de înmatriculare figurează ca fiind căutate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Denis Mihaela Lazăr.

În următoarea zi, pe 5 iunie 2022, un individ de 68 de ani cu autoturismul înmatriculat în Franța s-a prezentat la Vama Sculeni, cerându-i-se documentele necesare. La o analiză mai atentă, oamenii legii au descoperit că dovada de efectuare a inspecției tehnice perioadice a autovehicului este falsă. Acum, bărbatul este cercetat pentru infracțiunile de uz de fals() și fals material în înscrisuri oficiale.

un cetatean si un politist langa o masina albastru-inchis
eși nu aveau permis, doi indivizi s-au prezentat la vamă la volan

Unii şoferi au încercat să îi ducă de nas pe polițiști cu permise false

un carnet de conducere si mai multe masini in spate
S-a descoperit că unii indivizi nu aveau dreptul de a conduce

În aceeași perioadă, 2 bărbați au vrut să treacă granița la volan, însă, întrebați despre permisele de conducere, aceștia au dat din umeri. Este vorba despre un cetățean din Republica Moldova și un cetățean român cu mașina înmatriculată în Italia.

„La solicitarea agenţilor, bărbații nu au putut prezenta permisele de conducere, fapt pentru care polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit că cei 2 nu au dreptul de a conduce autoturisme. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis”, a mai spus purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași.

Acum, bărbații sunt cercetați, urmând să se stabilească dacă sunt, într-adevăr, vinovați de faptele pentru care au fost deschise dosare penale. Astfel, zilele trecute, polițiștii de frontieră au avut probleme cu unii cetățeni care au încălcat legea.

Adauga un comentariu