Local

Polițiștii de la Rutieră au fost prezenți în trafic. Mai mulți șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce s-au urcat băuți la volan

Publicat: 17 iul. 2021
Polițiștii din Iași, îmbrăcați în uniformă, pe stradă, în timpul unor acțiuni de control
Polițiștii din Iași, în timpul unor controale

Un șofer s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii din Iași l-au depistat în trafic sub influența alcoolului. Controalele polițiștilor în trafic vor continua și în perioada următoare, iar șoferii prinși pe picior greșit vor avea de dat explicații

Zilnic, la Iași sunt desfășurate controale în trafic. Polițiștii Serviciului Rutier Iași au depistat pe raza comunei Popricani un bărbat care conducea un auto, având în urma testării cu aparatul alcooltest valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă. Aceiași polițiști au oprit pentru control, pe DJ 248 A, în comuna Voinești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 53 de ani. Acesta a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului.

De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul deține permis de conducere emis de autoritățile române, însă acesta nu este corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările continuă.

Un tânăr a fost reținut după ce s-a urcat băut la volan

Un alt tânăr a ajuns în arest după ce s-a urcat beat și fără permis la volan. Polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au identificat un bărbat care conducea un auto pe drumul public fără a deține permis de conducere. Întrucât emana halenă alcoolică, acestuia i s-a solicitat să sufle în aparatul alcooltest și să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pe care l-a refuzat. Anterior depistării de către polițiști, bărbatul ar fi lovit-o pe fosta concubină și ar fi distrus o ușă de la imobilul unde aceasta locuiește. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, conducere fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Un alt bărbat a ajuns în arest pentru o faptă similară

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că un tânăr de 29 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe DJ 247, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu niște copaci, în urma impactului rezultând rănirea tânărului.

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 20 de zile.
Adauga un comentariu