Prima pagină » Actualitate » Polițiștii din București au tras focuri de armă pentru prinderea unui șofer. A fost oprit după o cursă în viteză abia la ieșirea din oraș
Polițiștii din București au tras focuri de armă pentru prinderea unui șofer. A fost oprit după o cursă în viteză abia la ieșirea din oraș

Polițiștii din București au tras focuri de armă pentru prinderea unui șofer. A fost oprit după o cursă în viteză abia la ieșirea din oraș

22 aug. 2021, 09:40,
BZI.ro, în Actualitate

Polițiștii din Capitală au urmărit azi noapte un șofer care a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii și și-a continuat dumul în viteză, astfel că oamenii legii au tras focuri de armă, atât în plan vertical, cât și asupra autoturismului.

Polițiști din cadrul Secției 19 , aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02:00, semnal regulamentar de oprire pentru un autoturism, însă conducătorul acestuia a refuzat să oprească și a continuat deplasarea în viteză, a transmis Poliția Capitalei.

Șase mașini în urmărirea șoferului

Astfel, ei au început să urmărească mașina, fiind solicitat sprijin polițiștilor aflați în teren, pentru a-l opri. Autovehiculul a fost urmărit pe mai multe străzi, iar la un moment dat a lovit ușor un taxi ce se afla în deplasare.

În imaginile video surprinse de un bucureștean de la înălțime se vede că șase mașini de poliție erau în urmăriea șoferului care nu oprise la semnale și se aud focuri de armă trase în timpul cursei.

„A fost somat verbal, în mai multe rânduri, prin sistemul acustic și ulterior, s-a folosit armamentul din dotare fiind executate mai multe focuri de avertisment in plan vertical, dar și asupra autoturismului urmărit. S-a reușit blocarea acestuia, pe un teren viran, la ieșirea din București”, a anunțat Poliția Capitalei.

Conducatorul auto a fost imobilizat și, după ce a fost identificat, s-a constatat că nu posedă permis de conducere.

Șoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiind condus la INML pentru prelevarea de probe biologice. Cercetările sunt continuate de Secția 19 Poliție.

Poliția Capitalei precizează că nicio persoană nu a fost rănită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *