National

Poliţiştii din Bucureşti i-au prins pe membrii unei reţele care a forţat mai mulţi copii să cerşească

Publicat: 19 mai 2022
a forţat mai mulţi copii să cerşească, copil la cersit
Reţea care a forţat mai mulţi copii să cerşească în trafic, prinsă de procurorii bucureşteni

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Capitală şi Ilfov pentru a-i găsi pe membrii unei grupări care obliga copiii să cerşească în trafic. Dosarul în cauză vizează şi acuzaţii de viol.

Potrivit informaţiilor furnzate de Poliția Română, începând cu anul 2021, în Bucureşti a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat până în luna mai a acestui an și care a traficat minori pe care i-a obligat să cerșească.

a forţat mai mulţi copii să cerşească, baiat trimis la cersit
Acolo, micuţii erau forțați să stea câte 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteorologice, să vândă flori şoferilor staţionaţi la semafoare sau să le curețe parbrizul

Reţea care a forţat mai mulţi copii să cerşească în trafic, prinsă de procurorii bucureşteni

Poliţiştii din Bucureşti i-au prins pe membrii unei reţele care a forţat mai mulţi copii să cerşească. Este precizat faptul că în perioada ianuarie – mai 2022, profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau copiii, acuzații i-au transportat zilnic cu autoturismele pe care le deţineau din comună Jilavă, judeţul Ilfov, în diferite zone din Bucureşti (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor şi Eroilor).

Acolo, micuţii erau forțați să stea câte 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteorologice, să vândă flori şoferilor staţionaţi la semafoare sau să le curețe parbrizul.

De asemenea, copiii au fost obligaţi să apeleze la mila şoferilor aflaţi în trafic, cărora le cereau bani, folosindu-se de cartoane cu mesaje menite să emoţioneze şi păpuşi care imitau nou-născuți. De altfel, minorii au fost forțați să practice cerşetoria prin ameninţări şi agresiuni fizice, fiind supravegheaţi îndeaproape de membrii grupării. Prin această modalitate, membrii grupării au obţinut în mod constant diverse sume de bani.

Procurorii au mai precizat că o parte dintre copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au fost obligaţi să întreţină acte sexuale în perioada decembrie 2021 – mai 2022, membrii grupului obţinând în acest mod sume considerabile de bani.

În urma percheziţiilor ce au fost efectuate la domiciliul suspecţilor, a fost descoperită şi ridicată în vederea indisponibilizării suma de aproximativ 63.000 de lei. Totodată, au fost aduse la secția de poliție 10 persoane pentru a da declaraţii.

Doi indivizi acuzați că au folosit unele tinere ca jucării sexuale

Într-un context asemănător, aducem în discuție un subiect local, din muncipiul Iași, unde doi indivizi au fost acuzați că au folosit unele tinere drept jucării sexuale, au fost pedepsiți de magistrații ieșeni.

În acest sens, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Dănuț Valentin Moroșanu la 12 ani de pușcărie, pentru viol, trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal și folosirea serviciilor unei persoane exploatate, în formă continuată. În același dosar, Andrei Liviu Bîncă a primit o pedeapsă de cinci ani de temniță, pentru trafic de minori.

„Instanța admite acţiunea exercitată de părţile civile şi îl obligă pe inculpatul Dănuț Valentin Moroșanu să îi achite părţii civile minore M.I.A. contravaloarea în lei, la data plăţii, a sumei de câte 10.000 de euro, drept daune morale, iar părţii civile minore M.A. – suma de 3.000 de lei, drept daune morale. Ia act că persoana vătămată E.L.V. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu este una definitivă, aceasta putând fi contestată.

Așadar, amintim că poliţiştii din Bucureşti au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Capitală şi Ilfov pentru a-i găsi pe membrii unei grupări care obliga copiii să cerşească în trafic.
Adauga un comentariu