Local

Poliţiştii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Iași au făcut mai multe controale – GALERIE FOTO

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Poliţiştii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Iași au făcut mai multe controale - GALERIE FOTO
Poliţiştii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Iași au făcut mai multe controale

Pe data de 15 septembrie, reprezentanții D.S.V.S.A Iași alături de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecția animalelor Iași, a colegilor de la Poliția Municipală Iași ai împreună cu poliţiştii locali au efectuat mai multe contrale într-o acțiune preventivă pentru a verifica respectarea măsurilor pentru protecția animalelor.

Poliția Animalelor Iași s-a înfințat în urmă cu peste un an de zile, iar de atunci oamenii legii au aplicat mai multe sancțiuni ieșenilor care tratau în mod necorespunzător animalele de companie, și nu numai.

Protecția Animalelor Iași, în acțiune de prevenire a infracțiunilor

Așadar, în comunicatul oferit, polițiștii din cadrul Poliției Animalelor Iași au arătat faptul că, alături de colegii din mai multe instituții, au derulat o campanie de informare pe raza municipiului Iași. Campania care se va desfășura pe parcursul a mai multor zile, are rolul de a explica deținătorilor de animale de companie, și nu numai, obligațiile pe care le au în momentul în care își achiziționează un animal.

” Ieri, 15 septembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi și Poliției Municipiului Iași, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Iași au desfăşurat o acțiune preventivă, pe raza municipiului Iași, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în materie de protecţie a animalelor.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost comunicate deţinătorilor de animale obligaţiile legale ce le revin și măsurile ce pot fi dispuse în cazul lăsării animalelor din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Acțiunile vor continua în perioada 16 – 18 septembrie, pentru creșterea siguranței cetățenilor în spațiile publice și reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative în care sunt implicate animale, atât prin desfășurarea de activități preventive, cât și prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale din acest domeniu, atunci când se constată abateri de la normele legale incidente.” au transmis oficialii.

Acțiunea s-a concentrat pe ideea de a avertiza deținătorii de bovine, ovine, ecvidee să nu își lase animalele nesupravegheate pe străzile din municipiu. De altfel, pe raza municipiului au apărut numeroase animale lăsate libere, animale care reprezentau un real pericol pentru buna circulație din oraș.

Imagini șocante cu animale chinuite

Opinia publică a pus presiune pe înființarea unui organism care să prevină, sau să sancționeze actele de cruzime făcute de românii care aleg să își chinuie animalele. În spațiul public au apărut zeci de clipuri video, sau imagini care au surprins diverse persoane în timp ce își schinguiesc animalele de companie. Poate cel mai grav incident de acest fel s-a produs în urmă cu câțiva ani în Iași când mai mulți pui de câine au fost băgați în smoală și abandonați. S-a întâmplat în municipiu, iar la acel moment, imaginile au ajuns virale în  spațiul public. Cei patru căței erau lipiți de asfalt cu smoală, iar cel care a comis această atrocitate nu a fost găsit. Internauții au cerut cu disperare, în 2016, înființarea Poliției Animalelor pentru a sancționa dur astfel de comportamente iresponsabile și halucinante.

Un alt clip care a devenit viral pe rețelele de socializare arată un individ, alături de propriul copil care bate cu bestialitate o vulpe. Bărbatul îl încuraja pe minor să lovească animalul. Așadar, Poliția Animalelor din Iași, și nu numai, ar trebui să facă mai multe acțiuni de acest fel pentru a informa cetățenii asupra răspunderii legale ce survine agresării animalelor.

Comentarii
  • daca tot v-ati obosit ……..despre sterilizari la caini si pisici i-ati informat ???? despre abandonul cainilor si pisicilor ????? despre maltratarea animalelor ?????

Adauga un comentariu