Prima pagină » Eveniment-Social » Polițiștii din Iași au băgat în arest trei șoferi băuți. Unul dintre ei a provocat un accident rutier și a fugit de la fața locului
Polițiștii din Iași au băgat în arest trei șoferi băuți. Unul dintre ei a provocat un accident rutier și a fugit de la fața locului

Polițiștii din Iași au băgat în arest trei șoferi băuți. Unul dintre ei a provocat un accident rutier și a fugit de la fața locului

03 iun. 2020, 04:00,
Dragos Savin, în Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au reținut pentru 24 de ore trei șoferi care au consumat alcool la volan. Doi dintre aceștia au fost arestați ulterior pentru 30 de zile, iar unul a fost plasat sub control judiciar

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași, au depistat un bărbat, de 33 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante și furt în scop de folosință. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de bărbat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost prins beat la volan

Polițiștii ieșeni efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 30 mai, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Țigănași, ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, emanând halenă alcoolică, însă a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 mai, tânărul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța care a dispus față de tânăr măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Un tânăr beat a produs un accident rutier soldat cu victime omenești și a fugit

Polițiștii ieșeni au identificat un tânăr, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au identificat un tânăr, de 18 ani, din comuna Dobrovăț, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 30 mai, în timp ce conducea un autoturism, pe șoseaua Ciric, din municipiului Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un cap de pod, după care ar fi părăsit locul accidentului. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei persoane. Întrucât conducatorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. La data de 1 Iunie, acesta a fost prezentat Judecătoriei Iași, instanța care a dispus față de tânăr măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *