Local

Polițiștii din Iași au împărțit amenzi în urma mai multor controale. Un ieșean care nu a mai primit de băut într-un bar a spart un geam cu capul

Publicat: 23 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii din Iași au împărțit amenzi în urma mai multor controale. Un ieșean care nu a mai primit de băut într-un bar a spart un geam cu capul
Polițiștii din Iași vor continua în perioada următoare să desfășoare controale pentru ca ieșenii să fie în siguranță

Polițiștii din Iași au împărțit sute de amenzi și au intervenit la mai multe solicitări, totul într-o singură zi. Atât pe linie rutieră, cât și pe linie de ordine publică, oamenii legii au acționat pentru ca ieșenii să fie în siguranță.

Polițiștii din Iași au împărțit amenzi în urma mai multor controale

Polițiștii din Iași  au desfășurat mai multe controale și au împărțit amenzi. Un caz la care a trebuit să intervină polițiștii a fost atunci când un ieșean supărat că nu mai primește de băut a spart un geam cu capul. Astfel, polițiștii postului de Poliție Belcești au depistat un bărbat bănuit de distrugere. Acesta a fost sancționat și cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pentru tulburarea ordinii publice.
Din cercetări au rezultat indicii că bărbatul, de 43 ani, din comuna Belcești, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi supărat că nu i s-ar mai fi vândut băuturi alcoolice de vânzătorele unei societăți comerciale și pentru că i s-ar fi închis ușa magazinului, acesta ar fi lovit-o cu capul, spărgând sticla. De asemena, acesta a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând scandal. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pentru provocare de scandal și refuzul de a părăsi incinta magazinului la cererea îndreptățită a gestionarului.

Un tânăr a fost plasat sub control judiciar după ce i-a smuls unei femei telefonul din mână

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 12 iulie a.c., acesta i-ar fi smuls unei femei, telefonul din mână, în timpul unei convorbiri. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 iulie a.c., tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.
La data de 21 iulie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Peste 150 de ieșeni au cerut ajutorul polițiștilor

Într-o singură zi, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 150 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni. Polițiștii au acționat în județul Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 151 evenimente, dintre care 129 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 33 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 353 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 96.160 lei. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din Iași vor continua în perioada următoare să desfășoare controale

Controale ample la Iași. În ultimele zile, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate în cele 5 zile au participat peste 1.400 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

 

Adauga un comentariu