Local

Polițiștii zilei la Iași. Ce au făcut Gabriel şi Claudiu

Publicat: 10 iul. 2020
Polițiștii zilei la Iași. Ce au făcut Gabriel şi Claudiu
Polițiștii zilei la Iași

Astăzi, 10 iulie 2020, în jurul orei 00.30, poliţiştii Filiuţă Gabriel şi Ciucălău Claudiu se deplasau cu autoturismele spre domiciliu, la ieşirea din serviciu, moment în care au fost contactaţi de Dispeceratul Poliţiei Municipiului Iaşi şi informați despre faptul că un autovehicul se află în şanţ, pe partea stângă a D.J. 248 A din satul Gîrbeşti, com. Ţibana. În interior se află șoferul, posibil rănit. Aceştia au fost sesizați de colegi, pentru că se aflau în apropierea producerii accidentului rutier.

Polițiștii zilei la Iași: Gabriel Filiuță și Claudiu Ciucălău

Cei doi agenţi de poliţie, deşi erau în timpul liber, s-au îndreptat de îndată spre locul menţionat, unde au constat că cele sesizate se confirmă, iar în autoturism au găsit un bărbat, de 35 ani. Aceştia s-au asigurat că persoana este în siguranţă şi au predat apoi cazul poliţiştilor Secţiei 4 Poliţie Rurală Miroslava. Întrucât persoana emana halenă alcoolică, aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar cercetările continuă.

Cei doi agenţi de poliţie, care nu au stat pe gânduri şi au intervenit de îndată în acest caz, deşi tocmai ieşiseră din tură, sunt angajaţi în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi din anul 2016 şi îşi desfăşoară activitatea la Posturile de Poliţie Dagâţa şi Ţibăneşti.

Un poliţist din Iaşi aflat în timpul liber a urmărit în trafic un şofer care conducea un autoturism furat

Un poliţist din Iaşi aflat în timpul liber a urmărit în trafic un şofer care conducea un autoturism furat, Ionuț Pușcașu, agent principal în cadrul Postului de Poliție Miroslava se afla în trafic, în timpul liber când a observat o maşină despre care ştia că este furată cu puţin timp în urmă.

Poliţistul a întors maşina şi a plecat în urmărirea autovehiculului despre care se credea că este furat. Şoferul prins asupra faptului împlinit avea dreptul de conducere suspendat.

Poliţistul a plecat în urmărirea autoturismului

Pe 29 iuniea.c., în jurul orei 17, agentul principal de poliție Ionuț Pușcașu, aflat în timpul liber, se deplasa cu autoturismul personal către municipiul Iași, când din sens opus a observat un autoturism despre care știa că figura ca fiind sustras în urmă cu puțin timp.

Astfel, polițistul, care tocmai îți încheiase serviciul, a întors autoturismul și a procedat la urmărirea autovehiculului în cauză,anunțând dispeceratul Poliție a Municipiului Iași,pentru oprirea autoturismului și identificarea conducătorului auto de către un echipaj cu o autospecială de poliție.

Cel mai apropiat echipaj de poliție s-a deplasat deplasat imediat la locul indicat de colegul lor

Cel mai apropiat echipaj de poliție s-a deplasat deplasat imediat la locul indicat de colegul lor, identificând autoturismul și conducătorul auto, în persoana unui bărbat, de 34 de ani, din comună Voinești. De precizat este faptul că, bărbatul ar fi găsit autoturismul neasigurat și cu cheia în contact, în fața locuinței proprietarului. În urma investigațiilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul cercetat pentru furt, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași, urmând ca la data de 30 iunie a.c. să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Agentul principal de poliție Ionuț Pușcașu este absolvent al școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2013, iar din anul 2018 își desfășoară activitatea în cadrul Postului de Poliție Miroslava.

Comentarii
  • dle primar chirica aseara la 22,30 am sunat la militia dacia de 10 ori si nu au vrut sa raspunda deloc ,pt ce sunt platiti acesti militieni ? in alexandru strada bistrita 10 in parcul pt copii mici zilnic se aduna indivizi peste 15 ani care strc parcul ,urla ca istericii ,consuma alcol,fac galagie si nu stiu decat muie,coaie si mata ,asta e generatia noua de idihoti ai iasului ?

Adauga un comentariu