Local

Poluare masivă provocată de ieșenii care incinerează deșeuri în zonele verzi din afara orașului

Publicat: 28 nov. 2020
Pe strada Strugurilor și șoseaua Voinești din Iași sunt incinerate deșeuri în mod constant
Deșeuri incinerate în zonele verzi de la marginea orașului Iași

În această perioadă a anului, un grad ridicat de poluare este provocat prin depozitările necontrolate de deșeuri în zonele verzi de la marginea Iașului, acolo unde cetățenii aleg să incinereze gunoaiele pentru a evita plata unui operator de salubritate

Numeroase acțiuni sunt realizate în această perioadă a anului de către echipele din cadrul Biroului Protecția Mediului în urma reclamațiilor făcute de ieșeni cu privire la poluarea provocată prin depozitările necontrolate de deșeuri și incinerarea acestora în spațiile publice. Asta duce atât la disconfortul locuitorilor din zonă, dar mai ales la poluarea mediului înconjurător. Cele mai multe situații de acest gen se întâlnesc în spațiile verzi din Zona Metropolitană Iași, precum Cicoarei, Bucium, Tomești sau Miroslava.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât incinera diverse deșeuri rezultate din activitățile din gospodarie, pe strada Strugurilor. Amenda stabilită este în valoare de 1.000 lei:, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Ieșenii fac tot mai multe reclamații cu privire la poluarea mediului

Poate cele mai multe sesizări vin din partea ieșenilor care locuiesc pe dealul Galata, acolo unde cetățenii aleg să incinereze deșeurile.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât incinera diverse deșeuri rezultate din activitățile din gospodărie, pe șoseaua Voinești”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

De precizat faptul că astfel de acțiuni vor fi realizate în mod tot mai frecvent în așa fel încât poluarea provocată de populație să fie diminuată cât mai mult.
Un număr mare de reclamații sunt făcute de ieșeni la Poliția Locală și cu privire la nerespectarea programului de liniște de către constructori în șantiere, dar și în interiorul apartamentelor. Din acest motiv, polițiștii locali din Biroul Protecția Mediului fac în fiecare dimineață acțiuni în zona șantierelor unde există un număr ridicat de reclamații

Comentarii
  • Gata, a rezolvat Chirica poluarea din oras. Bastinasii astia care dau foc la tot felul de gunoaie ne pun noua iesenilor orasul pe locul II la poluare. Fantastica miscare, ba chiar foarte inteligenta. Na ca mai fac oleaca burtile politistilor locali oleaca de miscare cu poluarea asta, nu de alta, dar sa nu crape de prea multa munca ..

  • Unde este Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean IASI????l asteapta liber de la PNL Iasi sau de la presedintele Consiliului Judetean Iasi ! trebuie sa anunte controalele? sau Politia Locala care este platita din banii contribuabililor???

Adauga un comentariu