Local

Pompier, condamnat la Iași după ce a băut în misiuni! Acesta a recunoscut totul!

Publicat: 16 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pompier condamnat la Iași după ce a băut în misiuni Acesta a recunoscut totul

Un pompier militar în vârstă de 40 de ani s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților ieșeni. Acesta a fost acuzat de comiterea a două infracțiuni de încălcare a consemnului. La audieri, el a recunoscut totul în fața procurorilor militari

Un pompier a fost pedepsit de către magistrații ieșeni! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Militar au admis recent acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Florin Popa (40 de ani) cu procurorii.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între inculpatul plutonier major din cadrul I.S.U. Suceava și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. În consecință, stabilește pedeapsa rezultantă de un an și două luni de închisoare, cu amânarea aplicării, pentru încălcarea consemnului. Obligă inculpatul la prestarea unui număr de 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria municipiului Câmpulung Moldovensc sau la Primăria comunei Pojorâta, din județul Suceava”, au menționat magistrații militari ieșeni.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Testat alcoolscopic la serviciu!

Plutonierul major Florin Popa activează în cadrul I.S.U. „Bucovina” Suceava, Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, în funcția de subofițer operativ principal – servant.
Pe data de 22 august 2018, acesta a fost planificat în tura de serviciu de intervenție între 22 august 2018, ora 8:00 și 23 august 2018, ora 8:00.

„Pe 22 august 2018, în jurul orei 12:25, acesta s-a deplasat cu autospeciala comandată de un plutonier adjunct-șef (șef de echipaj) la decolmatarea unei fântâni situate în curtea unei femei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Pe parcursul executării misiunii de intervenție, militarul a consumat băuturi alcoolice la domiciliul femeii, aspect ce a fost observat de comandantul de echipaj, care a raportat incidentul comandantului Detașamentului și care a dispus aducerea subofițerului cu un alt autoturism de la locul intervenției”, au afirmat procurorii militari.

Observat de un sergent major

Potrivit acestora, starea de ebrietate în care se afla subofițerul Florin Popa a fost observată și de un sergent major, la momentul respectiv elev în practică la Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc.

„Pe 23 decembrie 2018, Florin Popa a fost planificat în serviciul de intervenție între de la ora 8:00 si 24 decembrie 2018, ora 8:00 (servant pe o autospecială MAI). În jurul orei 8:45, în timp ce se afla la sediul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,6 mg/l alcool pur în aerul expirat. Militarul a fost scos din serviciul de intervenție”, au adăugat anchetatorii militari.

Conform legislației, faptele au fost încadrate la infracțiunea de încălcare a consemnului.

Adauga un comentariu