Titlurile zilei

Poșta Română i-a făcut un cadou de 365.000 euro lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași! Contractul a fost parafat prin intermediul soției, Mihaela Popa! Afacerea a reușit cu ajutorul unui apropiat PSD, printr-o licitație dubioasă!

Publicat: 08 iun. 2020
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, prin intermediul soției încasează chirii în valoare de 365.000 euro de la Poșta Română
Maricel Popa a închiriat Poștei Române un spațiu din care încasează 365.000 euro. Afacerea a fost facuta cu ajutorul Mihaelei Popa

Poșta Română a închiriat de la una din firmele controlate de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, un spațiu pentru care va plăti suma de 365.000 euro. În spatele acestei licitații se ascund jocuri de culise pe care doar procurorii anticorupție ar putea să le rezolve. S-au făcut presiuni enorme pentru adjudecarea licitației de către soția lui Maricel Popa. De contract era interesat și omul de afaceri Ștefan Covalciuc, care a depus o ofertă. De fapt, oferta lui Covalciuc a fost mai mult de formă, pentru că înțelegerea era tranșată cu Maricel Popa. Ștefan Covalciuc candida la un moment dat din partea PSD pentru un loc în Consiliul Județean. Întrebat dacă are vreo legătură cu PSD, condus la Iași de Maricel Popa, omul de afaceri a susținut că nu este membru de partid. Însă, Ștefan Covalciuc a candidat pe liste pentru un loc în Consiliul Județean, chiar din partea PSD

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, șef al filialei locale a PSD, a încheiat o afacere bănoasă cu Statul Român. Tranzacția s-a realizat prin societatea Vitalef SA, controlată de Mihaela Popa, soția președintelui Consiliului Județean. Pe data de 12.03.2019, Vitalef SA a semnat un contract cu Compania Națională Poșta Română SA pentru un spațiu situat pe bd. Chimiei, nr.12. Mai precis, Vitalef SA avea calitatea de chiriaș ca mai apoi să subînchirieze către Poșta Română. Din această combinație, Mihaela Popa ar urma să încaseze până la finalul contractului, adică anul 2022, aproape 365.000 euro. Poșta Română a parafat contractul după ce a cerut două oferte. În acea perioadă, Oficiul Județean de Poștă Iași era condus de directorul Dragoș Serseniuc.

Maricel Popa a pus la dispoziție o hală pentru Centrul Regional de Tranzit și Depozitul teritorial de materiale

Conform contractului de închiriere, Statul Român prin Poșta Română avea nevoie de spațiu pentru desfășurarea activității Centrului Regional de Tranzit Iași, Depozitul teritorial de materiale Iași, Oficiul Poștal Express Iași și parc auto. Spațiul are o suprafață utilă de 1.512 metri pătrați, iar terenul pus la dispoziție măsoară 1.000 metri pătrați. Chiria lunară percepută de Vitalef SA este de 7.614 euro. Un metru pătrat a fost închiriat cu 3,90 euro, în timp ce un metru pătrat de teren cu 0,50 euro.

„În prezent, parcul auto al OJP Iași își desfășoară activitatea pe terenul închiriat de la Topvas SRL, din strada Chișinăului, nr. 29. Pentru parcarea și manevrarea în condiții de siguranță a autovehiculelor din parcul auto, urmare a unei analize riguroase, sunt necesari cca. 1.200 – 1.500 mp, de suprafață parcare betonată sau asfaltată, fiind asigurat iluminatul pe timpul nopții”, se arată în justificarea acțiunii de închiriere.

Spațiul a fost închiriat între societățile controlate de Maricel Popa, prin soția Mihaela Popa

De fapt, Poșta Română a semnat un contract de subînchiriere. În contractul menționat este precizat că Vitalef SA plătea chirie societății Augustus SRL. Și, cu acordul celei din urmă, a fost subînchiriat către Poșta Română. Însă, Augustus SRL se află tot în portofoliul de firme controlat de Maricel Popa, fiind condusă tot de soția acestuia. Augustus SRL apare cu obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. În 2018, cifra de afaceri a societății a fost de 338.202 lei, profit de 9.572 lei, datorii de 3,3 milioane lei, cu un număr de patru angajați.

La negociere a mai fost oferta lui Ștefan Covalciuc, care a fost pus pe listele PSD pentru locurile din Consiliul Județean

Pentru ca negocierea să respecte pașii legali, Poșta Română a mai cerut o ofertă de la Solidaritatea Iași SCM, condusă de omul de afaceri Ștefan Covalciuc, cunoscut ca apropiat al PSD. La un moment dat a candidat din partea PSD pentru un loc pe listele de consilieri județeni. De fapt, Ștefan Covalciuc a fost folosit de Poșta Română, care avea nevoie să demonstreze că au fost consultate mai multe oferte. Contactat telefonic, Ștefan Covalciuc a precizat că îl cunoaște pe Maricel Popa doar de la evenimentele publice.

„Pe domnul Popa îl știu doar de la evenimentele din 24 ianuarie. Nu știu cine mi-a scos asta cu PSD, nu am fost niciodată membru. Nu mai știu cum a fost atunci, eu aveam spații prin Păcurari, Dacia, au zis că e mai bună cealaltă ofertă. Știți cum e, contractele de la Stat ajung tot la Stat. Nu merge la cei care au afaceri cinstite”, a spus Ștefan Covalciuc, mâhnit că nu a prins contractul cu Poșta Română. Ulterior, și-a amintit că a fost membru PSD. „Am candidat prin 2004 pentru un loc în consiliul Județean. Dar, m-am răzgândit”, a spus Covalciuc. Reporterii BZI au cerut un punct de vedere și din partea Mihaelei Popa. „Imi pare rău, este duminică, nu pot vorbi. Nu-l cunosc pe acest domn, nu-mi spune nimic numele”, a precizat Mihaela Popa.

Cu Maricel Popa la butoanele PSD Iași, Ștefan Covalciuc primește de 2,2 milioane euro pentru spațiul de pe șoseaua Națională

Chiar dacă a ratat afacerea cu Poșta Română, Ștefan Covalciuc avea o înțelegere mult mai bună cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, controlată de PSD, fiind vorba despre închirierea unei clădirii de pe șoseaua Națională. Mai precis, clădirea cu patru etaje aflată în proprietatea Ștefana SRL a fost închiriată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani, valoarea finală a contractului fiind de 2,2 milioane de euro. Suprafața închiriată este de 2.460 metri pătrați. Pe plan local, afacerea nu a fost văzută cu ochi buni, chiria negociată cu Ștefan Covalciuc fiind aproape dublă față de prețurile practicate în zonă. Reprezentanții DRDP Iași au încheiat contractul, după ce sediul administratitv din Copou a fost retrocedat.

 

 

***Vom reveni in edițiile următoare cu amănunte incendiare despre modul in care s-a desfășurat licititatia dubioasa De la Posta Romană, prin care Maricel Popa, președintele CJ Iași, a pus mâna pe o suma importantă de bani.

Comentarii
 • Si Mugurel Laicu facuse o mijmareala cu un prietenas comun si a fost zburat de pe post (bine, nu din cauza combinatiilor cu sediul din Cantemir vs. cel din Copou). Laicu a fost zburat de pe felie din cauza incompetentei, iar baietii aia de la A8 nu-l suporta neam si el stie asta.

 • Salutări din Ceahlău ! Aragaz și Aragaza la PUȘCĂRIE ! Dragi mei aici e jale cu drumul devalizat de Arsene cu ajutorul lui Laicu din jurul lacului. Golanii ăștia doi ar trebui să facă PUȘCĂRIE PE VIAȚA PENTRU SABOTAREA TURISMULUI ROMÂNESC !

 • Ma gindesc cum Mihaela Popa de la Vitalef facea anticamera la fisc prin 2009-2010 cad i-a fist pus sechestru pe mai multe bunuri… mai ca nu se punea in genuchi sa-i nu fie vandute bunurile…

 • Mihaela (soția lui marcellino) încheie contactul in 2019 mart.pe 335.000 euro/2019+2020+2021+2022) In defavoarea lui covalact,care in 2018 obține 2,2 mil.euro(2018+2019+2020+2021+2022),fără a concura cu marcelini.acceptand ca in ambele contracte plătitor păgubit este statul ,ci vina are marcelino pt contractul lui covalact din 2018?
  Așa ca partea asta din articol trebuie radiată și dezvoltată separat in contul drdp,min.transporturilor. 2,2 milioane euro e o bucățică buna de autostrada,dați aiurea pt confortul unor funcționari corupți și ineficienți,angajați pe pile PSD. Și la suprapreț (dublu fata de zona).
  Contractul din 2019 a fost aranjat cu Mihaela lui covalact i s a cerut recunoștință pt contracu lui din 2018? Este o ipoteza,dar nu are nici legătura cu candidatura lui covalact din 2004 ( 16 ani,o viața de adolescent) . Dacă musiu covalact a făcut blat in 2019 și băiețeii blonzi nu au înregistrări sau filaje,partea vătămată suntem noi cetitorii de tâmpenii jurnalistice. Vodka și cu logica merg doar prin Siberia,probabil. Deocamdată marcellino neatins. Scuze pt Dna Mihaela,o luptătoare nefericita.

 • O parere pertinenta, felicitări Meditatului cu observația ca in cazul DRDP ului Iasi, Laicu a avut un rol esential in inchrierea contractului de inchiriere pe 5 ani cu o chirie tripla fata de pretul pietii, fiind unul din marile tunuri trase de PSD IST , dar tragem speranta ca a iesit si DNA UL DIN STAREA DE ALERTA, asteptam vesti in acest sens!!!

 • Doamna Popa nu are nicio vină, este doar o femeie nefericită lângă un maniac și psihopat.
  Afacerea cu posta a fost înlesnită de Cojocaru Bogdan pe care Popa l-a pus cu mâna ministru comunicațiilor in 2018, după care parlamentar, acum urmează sa fie pus șef la Organizația municipală PSD Iași, posta a fost prețul plătit in schimbul protecției lui Popa. Când va fi chemat la DNA îl va turna pe Popa deîndată.

 • serios meditatul tu nu prea ai inteles combinatia mai citeste odata textul ,combinatia este ca popa la ajutat pe covalciuc sa obtina contractul de inchiriere cu drdp si acuma ,popa a avut nevoie de o mana moarta la licitatie si normal a venit covalciuc ,iti dai seama ca popica incaseaza lunar de la covalciuc o bunata dbuna din contractul de inchiriere asta e combinatia

 • Laicu e terminat din toate punctele de vedere, toti fug de individ, singura sansa sa vada cerul este sa toarne bine pe:Popa, Arsenie, Cuc, Ostaficiuc & Co de la DRDP

 • DIN 14 COLETE DIN CHI*A PRIN PO*TA RO*ANA AM REUSIT SA RIDIC DOAR 2, RESTUL SUNT PIERDUTE PRIN TARA DE 7 LUNI!!!!!! MARE GRIJA!!!!!!!!!!!!!

 • Ati ajuns si la Ostaficiuc, vedeti ca el este combinatotul sef la drdp: sotia, sora, cumnat, jumatate de tsd in subordine iar el vine odata pe luna la DRDP cand ia bonurile de masa, oare aceste fapte nu se pedepsesc? Aia nu au o condica acolo?

 • Merita un articol intreg OSTAFICIUC SI DRDP, toti sunt vinovati ca accepta, de la personal , salarizare, director economic si director regional si sa ii vedeti biroul in totala contradictie cu autostrazile din Moldova, ar tb sesizat ITM UL, CURTEA DE CONTURI, CFI UL DIN MINISTER SI DE CE NU OPINIA PUBLICA!

 • POSTAFICIUC II CAPU SI COMBINATORU – DIN LICHEA O AAJUNS RAHATU MOT., INVIRTITORU DE BANI CU LOPATA, DA DE UNDE?, ATATA BANET, VORBA LU POPA ALA DE LA BARLAD

 • Il doare la basca pe CAP DE CAUCIUC, EL SI IUBITA LUI SOȚIEA AU COMBIBAT LA POSTA, APOI AU PRINS TRANSFERUL VIETII LA DRDP , SAPATI SI AJUNGETI LA COVALCIUC , SI O STIRE DE LA ANTENA 3 , ZILELE ASTEA SE VA PLIMBA CU ACHIZITIA NOUA: VW TOUREG….

 • Buna aia cu jumatate din TSD LA DRDP SI VOI VRETI DRUMURI, VIN ALEGERILE ASTIA INCUIE DRDP UL , TOȚI LA CAMPANIE , RAU ATI MAI AJUNS STATI IN CHIRIE DE 220.000 LEI PE LUNA LA PROPRIU…..

 • Articolul e comandat de Ostaficiuc, care ii va lua locul lui Pipa, dupa cr a scapat de Laicu de la podete, a venit randul lui aragaz AMIN!

 • POPA trebuie la puscarie impreuna cu alt individ la de fabrica de avioane care a pus pe chituci aeroportul a facut fct pt individe care il pupa in fund toata ziua si spun ca sunt corecte ai sictir .

 • Vreti adevarul faceti curatenie la CJ si toate institutiile conduse de indivizi lui popa .Faceti veruficari latoate concursurile si veti vedea adevarul ,eu cunosc pe un domn care a dat un concurs la aeroport pt un post care era fffff.calificat si sa vezi postul era destinat unei individe care am inteles ca face pact si cu cel cu coarne pt atingerea telului , dna. care era angajata la serviciul respectiv dar dorea alt ceva ….cunostiinte zero barat pila maxima s-a repetat pana a intrat dna.respectiva care era o nuli====.Concluzia o trageti dv. CINE A PIERDUT VA SPUN SIGUR AEROPORTUL UN FFFF.BUN SPECIALIST , Credeti ca intereseaza nu doar daca se face o ancheta.

 • Mare dreptate ai Hugo, psd ist pur sange: scoala facuta noaptea pe stalpi(facuta),lingau de clante la Nichita(lingau), vizitat de DNA(vizitat), 10 apartamente in dotare(fara numar) , si a angajat intreaga familie psd ista la stat( si a angajat), i a bani fara sa miste un deget(ia), prosteste lumea pensionarilor cu cate un covrig si o excursie( prosteste), masina de masina(are), viloi de taranoi(are), amante îndrăgostite(are pe culori), face pleasca la stat(face) …deci ce ar mai de spus? Si cand te gandesti ce inseamna sa faci politica de stanga…..votati l In continuare ca poate ii lipseste ceva!!!

Adauga un comentariu