Titlurile zilei

Maricel Popa a pierdut definitiv controlul PSD Iași. Greii din partid i-au cerut capul: „Calitatea lui intelectuală lasă mult de dorit!” Cel mai slab președinte al Consiliului Județean, trimis la plimbare!

Publicat: 09 mai 2020

Organizația județeană a PSD Iași se află în pragul unui război civil în toată regula. Oameni cu state vechi în partid și cu funcții de conducere în filială i-au cerut demisia lui Maricel Popa, președintele organizației județene. Alesul județean Mihaela Ivancia a răbufnit și i-a reproșat atacurile la persoană lui Maricel Popa, în timp ce tot mai mulți primari sunt nemulțumiți de activitatea acestuia pe linie politică și administrativă. Scandalul din PSD Iași i-a determinat și pe aleșii opoziției să critice activitatea președintelui Consiliului Județean

Răzmeriță în sânul organizației județene a PSD Iași. Tot mai mulți lideri influenți din filială au ajuns să-i ceară socoteală lui Maricel Popa, președintele PSD Iași, pentru modul cum acesta conduce partidul și Consiliul Județean. Mihaela Ivancia, liderul organizației de femei din județ și consilier județean, a răbufnit ieri și a scos la iveală mai multe nereguli făcute de Maricel Popa în ultimii ani.
Mihaela Ivancia a prezentat pe larg toate nemulțumirile la adresa lui Popa, demonstrând punctual cum a acaparat acesta partidul și cum a îngropat județul, fiind considerat unul dintre cei mai slabi președinți de CJ din istoria post-decembristă a Iașului.

„Vreau să spun cu subiect și predicat că ar fi timpul să vă duceți acasă, domnule Popa! Ați făcut suficient de mult rău partidului și județului și ar trebui să vă ajungă! Au fost momente când am spus că voi pleca eu din partid, că îmi ajunge câte umilințe am îndurat din cauza dvs., dar m-am mai gândit și nu ar fi corect nici față de mine, nici față de familia mea, nici față de colegii de partid, nici față de cei care mă cunosc și m-au învestit cu încrederea lor, ca eu să plec și dvs. sa rămâneți! Nu, ar trebui să plecați dvs. și să rămânem noi, toți ceilalți care nu avem banii dvs., dar care am intrat în partid pentru un ideal și nu pentru afaceri”, a spus Mihaela Ivancia.

Maricel Popa are alte interese în fruntea CJ

Alesul județean al PSD a evidențiat și faptul că Maricel Popa are alte interese la vârful CJ decât cele ale ieșenilor.

„Am înghițit suficiente acuze și mizerii din partea dvs. și nu, domnule Popa, nu sunt vândută nici PNL-ului, nici PMP-ului, așa cum de nenumărate ori ați afirmat-o, nici nu am beneficii de la ONG-uri, așa cum dvs. și oamenii dvs. ați spus, nici nu vreau să îmi fac imagine în comunele unde ne-am întâlnit. Nu vă chinuiți să vă puneți acoliții să îmi răspundă, pentru că nu au ce. La dvs., calitatea intelectuală, și îmi asum toate cele spuse, lasă de dorit, caracterul are numeroase carențe. În schimb «punga» , se pare, acoperă aceste deficiențe. Timpul a arătat că nu ați fost cea mai bună soluție, ba chiar cred că ați fost cea mai proastă soluție!”

Angajări pe pile din pixul lui Maricel Popa

Consilierul județean Mihaela Ivancia a evidențiat și faptul că președintele organizației social-democrate și-a plantat apropiații în funcții-cheie și a prezentat modul cum acesta s-a comportat cu fiecare coleg în partid. În plus, Mihaela Ivancia susține că Maricel Popa se face vinovat și de scorul extrem de slab al partidului, el nefiind capabil să gestioneze situația politică.

„Tot ceea ce ne prezentați ca pe o favoare făcută de dvs. județului în timpul acestui mandat era, de fapt, datoria dvs. De aceea primiți indemnizația aceea substanțială, ca să faceți treaba pentru comunitate, doar că nu prea v-a ieșit. Ați făcut mai multă treabă pentru dvs., citându-vă rudele pe care le-ați instalat în funcții de conducere, printre altele! Funcția pe care o ocupați se datorează celor care au votat Partidul Social Democrat și nouă, consilierilor, care v-am susținut. Cei care sunt în Executivul Consiliului Județean, ca și cei care suntem în partid, au existat cu mult înainte de toxica dvs. prezență. Dacă dvs. trăiți mental în Evul Mediu, înseamnă că ar trebui să faceți o vizită mai spre Bucium, poate s-o găsi vreun leac să vă arate realitatea!”, a adăugat Mihaela Ivancia.

Și primarii PSD sunt nemulțumiți de Maricel Popa

Nu doar consilierii județeni sunt nemulțumiți de activitatea lui Maricel Popa în fruntea partidului și județului. Unul din cei mai vehemenți critici ai lui Popa din ultimii ani în PSD a fost și Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca. Acesta a susținut din plin reacția consilierului Mihaela Ivancia despre situația din organizația social-democrată.

„Am tot respectul pentru Mihaela Ivancia. Un profesor trebuie respectat în politică așa cum este respectat și la catedră. Nu o poate contesta nimeni și să dea Dumnezeu să fie auzită și înțeleasă. Și eu sunt supărat. Pentru a avea continuitate ca partid trebuie ceva nou. Dacă vezi că ceva nu merge, atunci e necesar să schimbi lucrurile. Eu îmi doresc să fiu într-o echipă câștigătoare”, a spus Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.
Primarul comunei Dobrovăț, Cătălin Martinuș, a îndemnat la calm și a cerut ca membrii partidului să se întâlnească de urgență pentru a se pune la punct detaliile interne și pentru a analiza activitatea lui Maricel Popa în fruntea partidului. „Este necesar să ne întâlnim și să lămurim niște lucruri. Cu toții trebuie să vedem unde s-a greșit și ce este de făcut pentru a se îndrepta lucrurile”, a spus primarul comunei ieșene.

PNL Iași: Maricel Popa a afectat negativ județul

Scandalul din PSD Iași a fost taxat și de cei din opoziție. Liberalii din Consiliul Județean au arătat și ei că Maricel Popa a fost o frână pentru ieșeni în ultimii patru ani.

„Județul Iași a fost condus de un președinte de CJ sub orice critică, care a călcat în picioare principii, valori și a încălcat orice normă de decență în Consiliul Județean, unde a fost un declanșator de circ și promotor de bullying, conducând la o polarizare excesivă a Consiliului Județean, afectând negativ performanța administrativă și proiectele importante ale județului, precum aeroportul sau parcul industrial de la Lețcani. Era de așteptat ca modul lui de operare și management să afecteze negativ și propriul partid”, a spus Romeo Vatră.

Reacție tranșantă a deputatului Petru Movilă la adresa șefului CJ

Deputatul PMP Petru Movilă a menționat că de-a lungul acestui mandat Maricel Popa a avut numeroase derapaje necontrolate și că formațiunea din care acesta face parte a conștientizat pericolul în care se află Iașul.

„Nu vreau să comentez disputa din PSD, dar caracterizarea făcută de doamna Ivancia lui Maricel Popa este o sinteză a caracterizărilor pe care i le-am făcut în acest mandat președintelui Consiliului Județean. Dacă ce spune doamna Ivancia este punctul de vedere al mai multor membrii PSD Iași, atunci acest partid are o șansă, dar și județul, pentru a-și duce mai departe proiectele. Este nevoie ca partidele să aibă oameni politici deschiși dialogului, oameni care să susțină proiectele Iașului. Din punct de vedere politic, Maricel Popa este cel mai convenabil președinte pentru toți, însă pentru imaginea Iașului el trebuie să plece de urgență din fruntea județului”, a precizat deputatul Petru Movilă, președintele organizației județene a PMP Iași.

Comentarii
 • Deja se știe că anumite structuri și-au dat acceptul cu privire la arestarea numitului Popa Maricel pentru golănia de la Leșcani. Haimanaua de Aragaz nu apucă 1 iunie în libertate. CĂTUȘE PENTRU BANDITUL ARAGAZ ! POPA LA PUȘCĂRIE !

 • Este evident un scenariu ticluit in laboratoarele de dezinformare de la Roznovanu la solicitarea PNL pentru a abate atenția de la tăierile masive de păduri patronate de Costel Alexe și a încerca să-l decredibilizeze pe Maricel Popa care e lider detașat in sondajele pentru un nou mandat in fruntea CJ! Sunt aruncate sume mari de bani de mafia lemnului și mafia imobiliară in aceasta acțiune mârșavă! Nu o cunosc pe aceasta doamnă,nu știu ce a făcut notabil pentru PSD? Nu am auzit-o să spună nimic de Chirica când ataca PSD din interior,nu am auzit-o sa spună nimic vizavi de consilierii municipali PSD care votează împotriva iesenilor aducând prejudicii grave PSD! E clar ca este o săgeată otrăvită lansată de cuplul Chirica &Alexe! ATENȚIE PSD LA TRĂDĂTORI!

 • E clar ! Se dărâma șandramaua și la Iasi. Maricel e socialist democrat vopsit,el este un capitalist sadea,vedeți bogățiile din declarația de avere. Este un Bogătan care luat la bani mărunți n- ar de mirare sa nimerească pe banca acuzaților. Spitalul de la Letcani trebuie realizat,nu este pentru maricel sau pentru neamurile lui ,este pentru populația din Moldova ,va fi de folos in perioada următoare când virusul va exploda. Măsurile de relaxare sunt o păcăleala ,din păcate vor fi condiții maiprielnice pentru covid,asa ca de spitale va fi mare nevoie și in viitorul imediat. Așa zișii aleși dizidenți sau opozanții sa facă bine sa pună umărul la interesul public după cum au jurat la investire,și sa lase răfuielile mafiote pentru campania electorală. Iar madama președinta de femei pesediste sa tacă,ca nimeni nu o crede ca face politica pentru popor și pentru idealurile ei nobile. Se pare ca este un cal,mai mult iapa,troian. Poate cu ochi albaștri.

 • Să nu uităm că acest Popa a fost în PNL până în 2011. A fost sluga devotată a pușcăriașului Fenechiu.

 • schizofrenicul Popa culege ce a semănat, adică după 4 ani în care a condus Organizația fără strategie și fără a discuta problemele aparute(pierderea alegerilor, a pus pe functii rude sau prieteni de familie vezi aeroportul sau drumurile județene, a condus CJ fără a se pricepe sau a consulta specialiștii) s-a trezit astăzi ca nu are pe nimeni in echipa, defapt parlamentarii și liderii locali psd s-ar bucura sa plece acest mitoman dereglat.

 • confirm 100% afirmațiile doamnei consilier, doar ca a uitat sa spună ca Popa nu este singurul PSDist care a infestat CJ sa spună și despre aeroport, asociațiile partenere, direcțiile din CJ, 90% din oamenii adusi pe funcții incompetenți cu Maricel Popa in frunte

 • Demersul Mihaelei e bun atâta timp cât ea nu este un instrument în mâna unui clan care vrea plecarea lui Maricel

 • Mihaela Ivancea nu reprezintă Organizatia de femei PSD!Ea se reprezintă pe sine și atât!Cum sa vorbească in numele femeilor sau a consilierilor PSD?Mai Mihaela,stai in banca ta că nu te urmează nimeni! Tot veneai anul trecut prin județ și te dădeai prietenă cu dna Dancilă spunând de fiecare dată ca vei fi parlamentar și președinta PSD IASI,că ești prietenă cu Viorica? Ai uitat??? Nu o fi bun Popa,dar cel puțin nu a trădat PSD așa cum faci tu acum ! Ce înțelegeri ai cu Chirica???? Spui tu săi îți spun eu???

 • Mai nemernicilor, femeia asta spune niște lucruri adevărate, ne doare – n tur ca reproșați voi disciplina de partid, oricum psd Iași e organizatie de strânsură, peste jumătate din aleșii voștri sunt veniți de la PD-L, PNL, PRM, PPDD: Stanciu, Surdu, Nedelcu, Ciubotariu, Uscatu, Maricel Popa care dacă nu Știați a fost PD-L ist vreo 2 ani prin 2010…exemplele pot continua

 • Iasiul (cat si Moldova, nu Basarabia) nu a avut, nu are si nici nu va avea in curand o clasa politica remarcabila si de ce spun remarcabila, adica sa se remarce prin ceva. De cand este Popa, ce ati vazut remarcabil/notabil la acesta infara de vorbe ? Salar 2000 si un pic de euro pe luna degeaba. Chirica, alt panglicar si acesta. Ce ati vazut la Chirica notabil ? Un catarg ? Un pod ? Combinatii la greu cu primaria prin interpusi, PUZ-uri la greu da-te pe sub mana cu spaga si asa mai departe, dar ceva notabil ? Ceva ce sa ne ramana in minte ? Niente tanto mucheo. Salar de 2500 euro. Bani aruncati la gunoi pe o clasa politica de doi lei. Ah si sa nu omit, promisiuni la greu … da, aici suntem beton. Promisiuni cat cuprinde.

 • Blea Aragaz, e asa de greu sa intelegi ca vremurile cand mergeai cu ghiozdanelul ala de scolar cocosat in urma lui Dragnea au apus, si ca vine vremea decontului ? Ciolacu nu inghite vrajeli din astea, blea. Insasi Mitica si Manechinul stau la fereala media,nu ca pe vremuri.
  Daca iti e greu sa pricepi asta, intreaba pe Gigi Scula Sculata dorohoianul consilier pe care ti l-ai tras. Aia iti e cartea de vizita blea Aragaz : Gigi Amantu.
  In rest, te-ai chivernisit cum nu se poate mai bine, sper sa se uite si niscaiva institutii necorupte prin ce averi declari, basca prin alea nedeclarate.

  Chiricuta, casca ochii,esti urmatorul. Pe langa catag, pod, PUZ, manevre imobiliare si alte realizari personale, despre orasul asta spunem ca nu are parcari, strategie in turism, transport un comun civilizat si inca multe. Cine te invata sa promiti fara sa misti un deget te baga mai in rahat decat esti deja. Papașa coțușcanul iti e consilier, si asta te va costa la alegeri, oricat se screm liberalii „tai” sa te tina pe linia de plutire.
  Aragaz, adio.

 • Eu aștept dacă Doamna Ivancea va câștiga acest război cu imbecilul de Maricel să treacă urgent niște excluderi de venetici în PSD Iași. Dementul de Laicu și zdreanța de Gavrilă ar trebui să deschidă această listă. Mult succes Mihaela Ivancea în acest demers de a salva social-democrația ieșeană de paraziți !

 • Analist neutru=LAICU DISPERATUL
  Analist neutru2=LAICU MOSNEAG SOMER
  Atentie la obsedat el va duce de rapa PSD UL!!!!!!

 • Pentru „cine stie cunoaste”: Pe Chirica nu-l da nimeni jos. Nu ai cum, nu are cine, si nimeni din Romania nu are puterea sa-l dea jos pe Chirica. Decontul cel mai mare i l-au facut pascanenii cu imobiliarele, ei sunt stapanii orasului nevazuti. Ma repet, pe Chirica, Harabagiu, Surdu, Boca nimeni nu are sa-i ia in vecii vecilor la ture. Popa da, pica, cu el sau fara el, judetul este si va fi la fel, dar ma repet, Chirica este mult prea bastan. Daca vrea cineva (nu stiu cine va fi nebunul asta) sa se ia de Chirica, sa ia la puricat toata comisia de la URBANISM cat si angajatii de la URBANISM.

 • Măi Baghiule ia fă tu bine și fă o felație la tot PSD-ul de la Iasi! Asta că tot o freci la rece din lipsă de ocupație! Da treci repejor la aparate CRETINULE!

 • De ce nu dati drumul la comentariu ? Sunte-ti in complicitate cu ciobanu de primar ?
  Luni am sa merg intr-o audienta la seful dvs ca degeaba va sponsorizez .

 • Mihalache ! , pana sa fii intr-o echipa castigatoare ,o sa mergi la puscarie !M-ai intai trebuie sa dai socoteala pentru furturile care le-ai facut in comuna Schitu Duca ! , vezi ca ti se pregateste o plangere penala impotriva ta , sustinuta de foarte multi cetateni din comuna Schitu Duca , care au si dovezi . Acel procuror care lucra la DNA , care te povatuia , a fost prins la furat de tablouri , care are si mult teren in Schitu Duca , nu mai poate santaja pe nimeni de la nici un partid. P.S Doamna care o lauzi tu aici este colega de catedra cu ciobanita ta?….parca este profesoara de istorie ,fereasca Dumnezeu !
  PS. Baga de seama ca la oras NU sunt oameni „cuminti” ca la Schitu Duca !
  De ce nu dati drumul la comentariu ? Sunte-ti in complicitate cu ciobanu de primar ?
  Luni am sa merg intr-o audienta la seful dvs ca degeaba va sponsorizez .

 • De ce nu dati drumul la comentariu ? Sunte-ti in complicitate cu ciobanu de primar ?
  Luni am sa merg intr-o audienta la seful dvs ca degeaba va sponsorizez .

  Răspunde

 • Laicule ai grijjă că eu nu am fost eclus oficial și legal din PSD ! Poate vin cu niște gelați la sediu și vă rup coastele la toți, vă dau afară și mă proclam Președinte, așa cum a făcut și Gigi Nichita în 2006. INTRĂM PESTE VOI ANIMALELOR ! AVEM RESURSE !

 • Dreptate are doamna. Mare dreptate. Calitatea intelectuala a lui Popa lasa mult, foarte mult de dorit. Smenuri imobiliare face? Cica da, dar la nivel de gradinita. Deci, e prost. Mita, 15% regulamentar ia? Cica nu prea. Clar, e prost. Cafea lui Solcanu i-a facut? Nu, deci era prost. Pe Nichita l-a pupat in bot pana l-a dat pe mana DNA de-a stat o vreme Gigi pe cazare și mancare gratis? Diploma de electrician are? Nu. Deci clar, e prost.

 • Acest Popa Maricel in 1996 vindea consumabile pentru copiatoare umbla cu un palton piestrit si cu o geanta uzata de pe vremuri apuse. Nu am habar cum un ins asa de mediocru a ajuns in aceasta functie.

 • Analfabetul s-a îmbogățit din politica, a cumpărat pe vremea Guvernului Nastase 6 fabrici fanion din Iași pe care le a falimentat, a lăsat oamenii pe drumuri și le a vândut pe bucăți, nimic bun nu a iesit din mâinile acestui psihopat frustrat, mai țineți minte când mințea ca aduce investiții din Qatar la aeroport ??

 • Așa-zisul dr.ing.Maricel Pompa-analfabet de la absolvire pana în prezent, ar fi cazul sa lase PSD-ul pe mana altuia (d-le Ostaficiuc, sper ca nu stai la panda), Consiliul Județean (să-i la Fabricuta de aragaze și pe cei vreo 12-13 consilieri personali, pe pupincuristul Fanel C., pe toate slugile pesediste angajate în ultimii 4 ani prin diverse servicii, apropos – Jiji Nechita mai lucrează?!?, unele slugi, Șefi de meserie, își vor da demisia de funcții?!? Pa și Puși… La bună vedere!

 • Doamna Mihaela IVANCEA, v-as ruga sa-l intrebati pe maricel cum a luat titlul de doctor, in ce domeniu, la ce universitate, si daca a dat examenele pentru acest titlu. Apoi sa-l intrebati de distrugerea tuturor societatilor comerciale pe care le-a cumparat de la AVAS, CU CE BANI, pentru ca el n-a avut nici un ban, de exemplu a cumparat Tehnotonul in anul 2000 cu 2 miliarde de lei vechi bani pe care niciodata nu i-a achitat. Tehnotonul pe care l-a cumparat nu mai exista pentru ca a fost falimentat si desfiintat iar apoi a fost infiintata o noua societate cu nume asemanator. Toti cei care l-au ajutat in ilegalitati sunt linga el. De asemenea cu banii Tehnotonului a cumparat Moldoforestul, ALDP, SCCF CAI FERATE, ILF, pe care le-a distrus in totalitate si le-a vindut pe bucati. Asadar acest om doar distruge el niciodata nu contruieste. Cind am auzit ca el a preluat conducerea CJ Iasi si a organizatiei psd Iasi, am stiut ca le v-a distruge si nu v-a face nimic pentru ca el nu este in stare sa construiasca ci sa distruga si sa vinda tot. Asadar v-ati pricopsit la psd Iasi cu un neica nimeni facut mare tot de un pesedist a carui nume porneste de la berea de Solca.

 • Da POPA nu slab FOARTE SLAB despre PRIMARUL DIN SCHITU DUCA sigur doar puscaria si repetarea celor 4 clase il pot reeduca.Da dl popa a pus cea mai slaba echipa la AEROPORT IASI dna fosta directoare care a avut grija sa dubleze salariile la contabilitate si inca la vreo cateva taietoare de frunze (APROPO DOAMNA ALEXANDREASCA POATE VRETI SA DONATI NISTE BANI DE LA MARIREA SALARIALA PT. MASTI SI ALTELE). Cand are de gand sa vina cineva sa faca curat in cadrul functionarilor de la AEROPORT mai ales la financiar…DOAMNA CARE URLA CA NU SUNT BANI LA O AMARATA DE MARIRE DE SALAR PT PROSTIMEA CARE MUNCESTE DE CE TU SI CU IMBUIATELE TALE NU ATI REFUZAT BANI DE MARIRE FACUTA PE ASCUNS..UNA SINGURA A MERITAT ……DA DA DA SUNT DE ACORD SA INTRATI LA PUSCARIE DACA VINE UN CONTROL SERIOS SI CONSTATE CA SUNTETI VINOVATE PUSCARIEEEEEEEEEEEEE

 • Gigi Nichita, artizanul debarcarii lui Popa. Gigi, nu trebuia sa fii la puscarie in dosarul Semaforul si Amanta?

 • Pai Gigi este langa Popa implementeaza Sistemul integrat de colectare selectiva a gunoiului ca este versat la ……
  Ce puscarie este liber, totul a fost facatura lui Gigi sa scape de dosare mai grele

 • FRATILOR PNL SAU PSD ACEEASI MIZERIE, PILE, CONSTRUCTII ILEGALE, PADURI TAIATE, SISTEM SANITAR LA PAMANT. DAR ALDE CHIRICA, POPA, ALEXE, SURDU SI MULTI ALTI SMENARI AU ADUS IASUL IN PRAGUL FALIMENTULUI.

Adauga un comentariu