Titlurile zilei

Maricel Popa a pierdut definitiv controlul PSD Iași. Greii din partid i-au cerut capul: „Calitatea lui intelectuală lasă mult de dorit!” Cel mai slab președinte al Consiliului Județean, trimis la plimbare!

Publicat: 09 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maricel Popa a pierdut definitiv controlul PSD Iași. Greii din partid i-au cerut capul Calitatea lui intelectuală lasă mult de dorit Cel mai slab președinte al Consiliului Județean trimis la plimbare

Organizația județeană a PSD Iași se află în pragul unui război civil în toată regula. Oameni cu state vechi în partid și cu funcții de conducere în filială i-au cerut demisia lui Maricel Popa, președintele organizației județene. Alesul județean Mihaela Ivancia a răbufnit și i-a reproșat atacurile la persoană lui Maricel Popa, în timp ce tot mai mulți primari sunt nemulțumiți de activitatea acestuia pe linie politică și administrativă. Scandalul din PSD Iași i-a determinat și pe aleșii opoziției să critice activitatea președintelui Consiliului Județean

Răzmeriță în sânul organizației județene a PSD Iași. Tot mai mulți lideri influenți din filială au ajuns să-i ceară socoteală lui Maricel Popa, președintele PSD Iași, pentru modul cum acesta conduce partidul și Consiliul Județean. Mihaela Ivancia, liderul organizației de femei din județ și consilier județean, a răbufnit ieri și a scos la iveală mai multe nereguli făcute de Maricel Popa în ultimii ani.
Mihaela Ivancia a prezentat pe larg toate nemulțumirile la adresa lui Popa, demonstrând punctual cum a acaparat acesta partidul și cum a îngropat județul, fiind considerat unul dintre cei mai slabi președinți de CJ din istoria post-decembristă a Iașului.

„Vreau să spun cu subiect și predicat că ar fi timpul să vă duceți acasă, domnule Popa! Ați făcut suficient de mult rău partidului și județului și ar trebui să vă ajungă! Au fost momente când am spus că voi pleca eu din partid, că îmi ajunge câte umilințe am îndurat din cauza dvs., dar m-am mai gândit și nu ar fi corect nici față de mine, nici față de familia mea, nici față de colegii de partid, nici față de cei care mă cunosc și m-au învestit cu încrederea lor, ca eu să plec și dvs. sa rămâneți! Nu, ar trebui să plecați dvs. și să rămânem noi, toți ceilalți care nu avem banii dvs., dar care am intrat în partid pentru un ideal și nu pentru afaceri”, a spus Mihaela Ivancia.

Maricel Popa are alte interese în fruntea CJ

Alesul județean al PSD a evidențiat și faptul că Maricel Popa are alte interese la vârful CJ decât cele ale ieșenilor.

„Am înghițit suficiente acuze și mizerii din partea dvs. și nu, domnule Popa, nu sunt vândută nici PNL-ului, nici PMP-ului, așa cum de nenumărate ori ați afirmat-o, nici nu am beneficii de la ONG-uri, așa cum dvs. și oamenii dvs. ați spus, nici nu vreau să îmi fac imagine în comunele unde ne-am întâlnit. Nu vă chinuiți să vă puneți acoliții să îmi răspundă, pentru că nu au ce. La dvs., calitatea intelectuală, și îmi asum toate cele spuse, lasă de dorit, caracterul are numeroase carențe. În schimb «punga» , se pare, acoperă aceste deficiențe. Timpul a arătat că nu ați fost cea mai bună soluție, ba chiar cred că ați fost cea mai proastă soluție!”

Angajări pe pile din pixul lui Maricel Popa

Consilierul județean Mihaela Ivancia a evidențiat și faptul că președintele organizației social-democrate și-a plantat apropiații în funcții-cheie și a prezentat modul cum acesta s-a comportat cu fiecare coleg în partid. În plus, Mihaela Ivancia susține că Maricel Popa se face vinovat și de scorul extrem de slab al partidului, el nefiind capabil să gestioneze situația politică.

„Tot ceea ce ne prezentați ca pe o favoare făcută de dvs. județului în timpul acestui mandat era, de fapt, datoria dvs. De aceea primiți indemnizația aceea substanțială, ca să faceți treaba pentru comunitate, doar că nu prea v-a ieșit. Ați făcut mai multă treabă pentru dvs., citându-vă rudele pe care le-ați instalat în funcții de conducere, printre altele! Funcția pe care o ocupați se datorează celor care au votat Partidul Social Democrat și nouă, consilierilor, care v-am susținut. Cei care sunt în Executivul Consiliului Județean, ca și cei care suntem în partid, au existat cu mult înainte de toxica dvs. prezență. Dacă dvs. trăiți mental în Evul Mediu, înseamnă că ar trebui să faceți o vizită mai spre Bucium, poate s-o găsi vreun leac să vă arate realitatea!”, a adăugat Mihaela Ivancia.

Și primarii PSD sunt nemulțumiți de Maricel Popa

Nu doar consilierii județeni sunt nemulțumiți de activitatea lui Maricel Popa în fruntea partidului și județului. Unul din cei mai vehemenți critici ai lui Popa din ultimii ani în PSD a fost și Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca. Acesta a susținut din plin reacția consilierului Mihaela Ivancia despre situația din organizația social-democrată.

„Am tot respectul pentru Mihaela Ivancia. Un profesor trebuie respectat în politică așa cum este respectat și la catedră. Nu o poate contesta nimeni și să dea Dumnezeu să fie auzită și înțeleasă. Și eu sunt supărat. Pentru a avea continuitate ca partid trebuie ceva nou. Dacă vezi că ceva nu merge, atunci e necesar să schimbi lucrurile. Eu îmi doresc să fiu într-o echipă câștigătoare”, a spus Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.
Primarul comunei Dobrovăț, Cătălin Martinuș, a îndemnat la calm și a cerut ca membrii partidului să se întâlnească de urgență pentru a se pune la punct detaliile interne și pentru a analiza activitatea lui Maricel Popa în fruntea partidului. „Este necesar să ne întâlnim și să lămurim niște lucruri. Cu toții trebuie să vedem unde s-a greșit și ce este de făcut pentru a se îndrepta lucrurile”, a spus primarul comunei ieșene.

PNL Iași: Maricel Popa a afectat negativ județul

Scandalul din PSD Iași a fost taxat și de cei din opoziție. Liberalii din Consiliul Județean au arătat și ei că Maricel Popa a fost o frână pentru ieșeni în ultimii patru ani.

„Județul Iași a fost condus de un președinte de CJ sub orice critică, care a călcat în picioare principii, valori și a încălcat orice normă de decență în Consiliul Județean, unde a fost un declanșator de circ și promotor de bullying, conducând la o polarizare excesivă a Consiliului Județean, afectând negativ performanța administrativă și proiectele importante ale județului, precum aeroportul sau parcul industrial de la Lețcani. Era de așteptat ca modul lui de operare și management să afecteze negativ și propriul partid”, a spus Romeo Vatră.

Reacție tranșantă a deputatului Petru Movilă la adresa șefului CJ

Deputatul PMP Petru Movilă a menționat că de-a lungul acestui mandat Maricel Popa a avut numeroase derapaje necontrolate și că formațiunea din care acesta face parte a conștientizat pericolul în care se află Iașul.

„Nu vreau să comentez disputa din PSD, dar caracterizarea făcută de doamna Ivancia lui Maricel Popa este o sinteză a caracterizărilor pe care i le-am făcut în acest mandat președintelui Consiliului Județean. Dacă ce spune doamna Ivancia este punctul de vedere al mai multor membrii PSD Iași, atunci acest partid are o șansă, dar și județul, pentru a-și duce mai departe proiectele. Este nevoie ca partidele să aibă oameni politici deschiși dialogului, oameni care să susțină proiectele Iașului. Din punct de vedere politic, Maricel Popa este cel mai convenabil președinte pentru toți, însă pentru imaginea Iașului el trebuie să plece de urgență din fruntea județului”, a precizat deputatul Petru Movilă, președintele organizației județene a PMP Iași.

Adauga un comentariu