Sanatate

Poți alege mâncare gătită pentru dietă: Rețete ideale pentru slăbit!

Publicat: 29 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poți alege mâncare gătită pentru dietă Rețete ideale pentru slăbit
Mâncarea gătită pentru prânz sau cină poate fi sățioasă, chiar dacă are un conținut redus de calorii

Persoanele care aleg să țină dietă se gândesc, de obicei, că vor fi nevoite să mănânce foarte puțin sau deloc. Mâncarea gătită poate fi o soluție pentru dietă, fiind foarte multe rețete care te ajută să dai jos kilogramele pe care le-ai acumulat în perioada pandemiei de coronvirus, când ați fost nevoiți să stați în casă.

Mâncarea gătită pentru prânz sau cină poate avea puține calorii și, în același timp, au un gust grozav. Multe dintre rețetele ideale pentru slăbit sunt pline de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive de care organismul tău are nevoie.

Pentru dietă este necesar să mănânci mereu la intervale regulate. Orice nutriționist îți va spune că nu este nevoie să te înfometezi pentru a slăbi. Foarte importante pentru a avea un corp de vis sunt rețetele dietetice, chiar dacă mâncarea este gătită. Aceste mâncăruri pot avea un conținut redus de calorii și sunt ideale pentru slăbit.

Mâncarea gătită pentru prânz sau cină poate fi sățioasă, chiar dacă are un conținut redus de calorii. Astfel, poți ține dietă mâncând delicios și consumând puține calorii.

Piept de pui făcut la cuptor
Mâncarea gătită pentru prânz sau cină poate fi sățioasă, chiar dacă are un conținut redus de calorii

Mâncarea gătită pentru dietă: Piept de pui la cuptor cu roșii și busuioc

O rețetă ideală în curele de slăbire cu mâncare gătită acasă este pieptul de pui la cuptor cu roșii și busuioc. Această rețetă este foarte ușor de preparat în numai jumătate de oră. Această rețetă are puțini carbohidrați.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de 800 g de piept de pui, o mână de busuioc proaspăt, 2 roșii, sare și piper și 1-2 linguri ulei de măsline.

Pieptul de pui se taie dintr-o parte, cealaltă parte rămânând nedesfăcută pentru a împiedica curgerea ingredientelor. Stropiți carnea cu ulei de măsline și masați cu condimentele. Tăiați roșiile în felii subțiri și puneți-le în fiecare bucată de carne. Adăugați și frunzele de busuioc.

Puneți bucățile de piept de pui umplute într-o tavă de copt.

Pentru ca pieptul de pui să nu se usuce, acesta trebuie gătit la 220 grade Celsius. Pentru fileuri de pui de mărime medie sau mare, temperatura de coacere este de aproximativ 20 de minute. Dacă aveți un termometru pentru carne, temperatura ideală la care trebuie să ajungă carnea este de 73 de grade.

Pieptul de pui la cuptor poate fi servit cu salată rece sau caldă, orez sau quinoa.

Chifetele făcute la cuptor, cu crustă
Mâncarea gătită pentru prânz sau cină poate fi sățioasă, chiar dacă are un conținut redus de calorii

Chifteluțe de pui la cuptor în crustă de iaurt

Dacă ești mare iubitor de chiftele sau de nugget, această rețetă îți va oferi aceeași savoare, doar că are mult mai puține calorii decât cele prăjite în ulei. Aceste chifetele sunt bogate în proteine și, spre deosebire de pifteluțele obișnuite, conțin doar o cantitate minimă de grăsimi.

Pentru crustă, poți folosi fulgi din grâu integral sau un amestec de firimituri de pâine din grâu integral și migdale măcinate.

Pentru această rețetă ai nevoie de 400 g piept de pui, 200 g firimituri de fulgi din grâu integral sau un amestec de firimituri de pâine din grâu integral și migdale măcinate, 200 g iaurt simplu, sare și piper și un vârf de cuțit de piper negru măcinat.

Pentru sos, folsoește 250 g iaurt degresat, 2 linguri de muștar și o lingură de miere.

Pieptul de pui se taie în bucățele. Într-un castron, amestecă iaurtul cu sarea și piperul. Unge bucățile de pui cu amestecul de iaurt, apoi dă-le prin firimiturile de pâine din grâu integral.

Așează bucățelele de pui într-o tavă pentru copt tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 30-35 minute la 190°C până devin crocante. La jumătatea perioadei de coacere le poți întoarce pe cealaltă parte.

Pentru sos, amestecă iaurtul, muștarul și mierea. Înainte de servire, le poți da la frigider.

Adauga un comentariu