National

Poți lua ibuprofen dacă ai coronavirus? Ce răspunde Guvernul

Publicat: 18 mart. 2020

Guvernul a transmis astăzi, pe pagina de socializare a instituției, că este recomandat paracetamolul în cazul pacienților infectați cu coronavirus și că este neclar dacă ibuprofenul (prezent în Nurofen, de exemplu) face rău.

„Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății sunt în proces de evaluare a efectelor administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus. Ipotezele emise de experți francezi au avertizat asupra unor posibile efecte adverse ale administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus. Pe 17 martie 2020, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat că nu există dovezi suficient de puternice că ibuprofen agravează COVID19. Până la apariția de noi date științifice, aceștia au actualizat recomandările privind tratamentul simptomelor infecției cu coronavirus. Este recomandat paracetamolul, cu excepția cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva. Același ghid le recomandă pacienților aflați în tratament cu ibuprofen să NU întrerupă administrarea de ibuprofen fără consultarea medicului”, a transmis Guvernul României.

„Pot lua ibuprofen daca am coronavirus? Inca neclar. Nu exista studii privind efectele administrarii de ibuprofen asupra pacientilor cu COVID-19. Daca aveti febra, luati medicamente doar la recomandarea medicului”,  mai scris pe FB-ul Guvernului.

Mesajul face parte dintr-o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus, derulată de Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Adauga un comentariu