Local

Poveste cu final fericit pentru o tânără mamă diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută. Un donator din Polonia i-a salvat viața: „Am lăsat acasă fetița de un an și jumătate, pe care o alăptam” – FOTO

Publicat: 15 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poveste cu final fericit pentru o tânără mamă diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută. Un donator din Polonia i-a salvat viața Am lăsat acasă fetița de un an și jumătate pe care o alăptam - FOTO
Ana Maria o tânără care a trecut prin momente cumplite după ce a aflat că suferă de o boală gravă, a găsit salvarea când se aștepta mai puțin

Ana Maria Anton, o tânără care a trecut prin momente cumplite după ce a aflat că suferă de o boală gravă, a găsit salvarea când se aștepta mai puțin. Totul a început în luna aprilie a anului 2022, leucemia mieloblastică acută a obligat-o să se interneze la Institutul Regional de Oncologie din Iași. A trecut prin mai multe cure de chimioterapie, însă durerea sa cea mai mare era alta

Ana Maria Anton, din nevoia de a se interna, a lăsat acasă o fetită de doar un an și jumătate, pe care încă o alăpta. Dorul de familie, de copilul care era dependent de ea și suferința prin care a trecut din cauza ședințelor de chimioterapie au adus-o pe tânără în pragul disperării. Cu toate acestea, a fost puternică și a luptat pentru a se întoarce acasă. Totuși, în această luptă nu a fost singură.

Există viață și după diagnosticul de leucemie mieloblastică acută

poză IRO
Leucemia mieloblastică acută a obligat-o să se interneze la Institutul Regional de Oncologie din Iași

Cu toate acestea, Dumnezeu lucrează prin oameni, iar acest lucru este demonstrat de cazul Anei Maria, care într-un final a primit vestea care i-a redat zâmbetul și speranța. Povestea are final fericit. Aceasta și-a găsit donatorul compatibil prin intermediul Institutului Regional de Oncologie din Iași, unde a fost internată, în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Salvatorul său este din Polonia.

„Iată poveste mea, pe scurt. În aprilie 2022 am fost diagnosticată cu o boală gravă, anume leucemie mieloblastică acută. Am lăsat acasă fetița de un an și jumătate pe care o alăptam și am făcut patru cure de chimioterapie. Apoi, am primit vestea extraordinară că a apărut donatorul, salvatorul meu. A urmat transplantul. Îi mulțumesc din tot sufletul acestui om extraordinar, știu doar că este din Polonia. Îi mulțumesc că datorită gestului său îmi pot vedea fetița crescând”, mărturisește Ana Maria pe pagina Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Poveste cu final fericit

După suferința prin care a trecut, gândul că viața ei este pe sfârșite și că nu va putea să-și vadă fetița crescând, Ana Maria a învățat să se bucure de orice o înconjoară. Tânăra este exemplul viu că există fericire și după un diagnostic dramatic, care sună mai mult ca o sentință la moarte.

„Mă simt foarte bine acum, am 10 luni de la transplant. Doctorilor de la Institutul Regional De Oncologie Iași le mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce au făcut pentru mine”, adaugă Ana Maria, pe pagina Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, în legătură cu diagnosticul de leucemie mieloblastică acută.

Singurul sentiment pe care Ana Maria îl are în prezent este cel de fericire, la cel mai înalt nivel. A trecut de o boală crâncenă, dar a reușit să nu-și piardă speranța.

Adauga un comentariu