Local

Poveste desprinsă din filmele de acțiune. Unde și-a ascuns o ieșeancă drogurile pentru a nu fi găsite de oamenii legii

Publicat: 26 iun. 2020

Poveste desprinsă din filmele de acțiune. Unde și-a ascuns o ieșeancă drogurile pentru a nu fi găsite de oamenii legii. În urma perchezițiilor efectuate în județul Iași, mai multe persoane cercetate pentru trafic de droguri au fost arestate pozitiv. Odată cu arestarea lui Viorel Todică, a ajuns din nou în atenția opiniei publice povestea unei tinere recunoscută drept cea mai „bună” hoaţă din Iaşi.

În urmă cu câțiva ani Gabriela Canoră și Viorel Todică erau urmăriți de procurori dearece avea informații potrivit cărora transportă droguri. Cei doi au fost opriți în trafic de oamenii legii. Aceștia au fost duși la audieri. În momentul în care polițiștii au vrut să o percheziționeze tânăra și-a introdus în vagin o bilă de heroină, care era înfășurată într-o folie de aluminiu.

A fost trimisă într-un centru de reeducare

În acea perioadă Gabriela Canoră era minoră. Pentru fapta s-a a fost trimisă la un centru de reeducare, adică într-una din fostele şcoli de corecţie de pe vremea regimului comunist. Totuși, nu este pentru prima oară când aceasta recurge la gesturi care sunt în contradicție cu legea. În Iași Gabriela Canoră era cunoscută drept una dintre cele mai „iscusite” hoațe de buzunar.

“Ulterior, numita Canoră Claudia-Gabriela s-a dezbrăcat de haina de piele de culoare neagră prevăzută cu vestă de culoare gri din blană sintetică, cămaşa de culoare albastră şi alb, de blugii de culoare albastră, iar în momentul în care i s-a solicitat să se dezbarace şi de lenjeria intimă, aceasta a înşfăcat cu repeziciune din lenjeria intimă un obiect de formă ovoidală, constituit din folie de aluminiu pe care l-a introdus în vagin, refuzând să-l pună la dispoziţia organelor de poliţie judiciară.

După acest moment, numita Canoră Claudiua-Gabriela a revenit asupra deciziei luate, şi personal, fără a fi obligată în vreun fel, a extras cu mâna din vagin obiectul mai sus descris, pe care l-a pus la dispoziţia organelor de poliţie judiciară”, au mai precizat sursele citate.

Viorel Todirică are din nou probleme cu legea

Tribunalul Iași admite propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă 30 de zile a lui Todică Gruia, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți locali. Propunerea a fost formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr.101D/P/2018. Todică Gruia este cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de „trafic de droguri de mare risc” și “deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

Tribunalul Iaşi a admis propunerea de arestare preventivă a lui Todică Gruia.

Tribunalul Iaşi a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui Todică Gruia pentru trafic de droguri de mare risc, începând cu data de 26.06.2020 până la data de 25.07.2020 Gruia.

„În baza art. 226 Cod de procedură penală, rap. la art. 202 alin. 3, alin. 4 lit. e Cod de procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, ia faţă de inculpatul TODICĂ GRUIA, în prezent reţinut în Arestul IPJ Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de „trafic de droguri de mare risc”, faptă prevăzută de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000, republicată, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și art. 41 alin 1 Cod penal și “deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, faptă prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, republicată, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.06.2020 până la data de 25.07.2020, inclusiv.

În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului susmenţionat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea prezentei propuneri, rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Soluţionată în Camera de Consiliu şi pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 26.06.2020, orele 14,30.”, se arată în comunicat.

Traficanţi de heroină prinşi la Iaşi! Au fost şapte percheziţii domiciliare

În urmă a mai multor percheziţii domiciliare făcute cu ajutorul Antidrog Iaşi, s-a realizat destructurarea uneia dintre cele mai mari reţele de trafic de heroină din România. La Iaşi au fost făcute şapte percheziţii domiciliare. Mascaţii au descins şi la casa lui Gruia Todica, unul dintre cei mai cunoscuţi traficanţi locali.

„În fapt, s-a reţinut că, la începutului anului 2018, pe raza municipiului Iași, s-a constatat o creștere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină. În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că mai multe persoane din municipiul Iași, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, municipiul București, droguri pe care mai apoi le transportau în municipiul Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe care în timp au devenit dependenți.”, potrivit sursei citate.

Tot mai mulți tineri de pe raza municipiului Iași, atât pentru a-și susține dependența cât și din considerente de ordin financiar, sesizând totodată posibilitățile obținerii unor câștiguri materiale ilicite substanțiale într-un timp cât mai scurt, au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul București, cartierul Ferentari și nu numai, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanțe, fără a se cunoaște cu aceștia în mod direct sau prin intermediari.

Gruparea este una dintre cele mai mari din România! Cum acţionau traficanţii

Potrivit anchetatorilor, reţeaua era una dintre cele mai mari din România. Heroina era vândută sau consumată de interlopi. Se pare că cei din Iaşi se aprovizionau din Bucureşti.

De la începutul lunii ianuarie 2019, din ce în ce mai mulți tineri din judeţul Iaşi s-au deplasat periodic în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, la intervale relativ scurte de timp de ordinul a 3-4 zile sau săptămânal, pentru a-şi procura acest tip de drog – heroină, de la un număr de 3 suspecţi.

În ceea ce priveşte dealerii de heroină din cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, unul dintre suspecţi era cel care superviza activitatea infracţională a surorilor sale, cât şi a altor persoane implicate alături de acestea în activităţile de trafic de heroină.

„Astfel, pentru a obține un profit considerabil din comercializarea drogurilor de risc și pentru a avea un control asupra cantităților vândute și a sumelor de bani obținute, în cursul lunii iulie 2019 suspectul împreună cu alte două persoane au constituit o grupare infracțională organizată, în care acesta avea rolul de lider.

Gruparea a fost alcătuită, în principal, pe criterii familiale, dar au fost acceptate și persoane care nu făceau parte din familia „lărgită”, și anume persoane care aveau permise de conducere și efectuau servicii de taximetrie. Acceptarea acestor persoane a avut rolul de a nu crea suspiciuni cu privire la deplasările efectuate în scopul preluării/acceptării unor cantități de heroină.

Comentarii
  • Jeguri care traiesc numai din infractiuni si ajutor social! Fac doar trafic de droguri, mai ales heroina, furturi, talharii, etc. Ei nu au muncit niciodata, femeile lor stau numai acasa si fac copii si traiesc din banii pe droguri, dar au in acelasi timp ajutoare sociale si alocatii. E plin orasul de acest tip de indivizi, mai ales tiganii! dar nu vede nimeni, sunt chiori. Au prea multe drepturi, s-a exagerat prea mult cu asa zise drepturile omului. Cred ca trebuie luata atitudine, dar altfel.

  • Sa va dau la muie la copii vostri care mai criticati sa bag pula in familia voastra si sa ma zlobozesc pe rasa voastra de comunisti ce suntetii

  • Sa va dau la muie la copii vostri care mai criticati sa bag pula in familia voastra si sa ma zlobozesc pe rasa voastra de comunisti ce suntetii

Adauga un comentariu