Titlurile zilei

Povestea cutremurătoare a unui ieșean bătut și abandonat pe străzile din Italia! Bărbatul își dorește să se întoarcă acasă, dar nu are acte

Publicat: 01 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Povestea cutremurătoare a unui ieșean bătut și abandonat pe străzile din Italia Bărbatul își dorește să se întoarcă acasă dar nu are acte
Încă de când a ieșit din spital, dorința cea mai mare a ieșeanului a fost cea de a se întoarce înapoi în România, dar din păcate din cauza deficiențelor de memorie pe care acesta le are, nu-și mai amintește cu precizie domiciliul la care a locuit în Iași, dar nici numele vreunui membru de familie

Un ieșean a fost bătut și abandonat pe străzile din Italia, după ce un individ l-ar fi atacat pentru a-i fura banii pe care i-ar fi avut asupra lui. Tot atunci, ieșeanul a rămas și fără actele de identitate, astfel că acesta nu se poate întoarce acasă. Bărbatul ar suferi și de amnezie, întrucât nu-și mai aduce aminte adresa exactă și nici foarte multe detalii despre familia lui. Românii din Italia i-au sărit în ajutor și speră că îi vor găsi familia, pentru a-l putea trimite în siguranță acasă

Un bărbat, pe numele lui Radu Gabriel Rotilă, în vârstă de 53 de ani, din județul Iași, care a fost racolat, cel mai probabil, de anumite persoane din România pentru a fi dus la muncă în Italia, a ajuns bătut și abandonat pe străzile din Verona.

Ieșeanul povestește că a fost bătut de către un individ care i-ar fi luat banii și actele, iar mai apoi l-a lăsat agonizând într-un parc din centrul orașului. Acum, tot ce își dorește bărbatul este să ajungă înapoi acasă, însă din cauza amneziei de care suferă nu-și mai amintește prea multe despre familia lui sau care îi este domiciliul. Totuși, comunitatea română din Italia a sărit in ajutorul bărbatului pentru a putea să ajungă înapoi în România.

Cine este ieșeanul bătut și abandonat pe străzi în Italia

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost găsit agonizând într-un parc de către un trecător care se afla întâmplător în zonă, după ce a fost bătut și jefuit de către un individ care i-a luat toți banii pe care îi avea asupra lui, dar și actele de identitate. Astfel, ieșeanul a fost abandonat, până ce a fost găsit și dus la spital. După posibila externare, bărbatul a ajuns să bântuie pe străzile din Verona, neștiind încotro să apuce.

„Vine mereu în fața casei unde muncesc eu. Este într-o stare de confuzie. Starea sănătății mintale nu este una prea bună. Fără acte și cu o sănătate șubredă, nu a mai putut să se angajeze, așa că acum a ajuns să doarmă într-un parc, din câte am înțeles de la el. Eu îl ajut cu ce pot, și cu mâncare, și cu haine groase.

Îl aștept să se întoarcă în fiecare zi, iar când nu vine sunt îngrijorată. De când l-am cunoscut nu a vrut decât să ajungă în țară. Îi pare rău de actele care i-au fost furate decât de banii pe care îi avea atunci asupra lui. Mă întreabă în fiecare zi când îl duc acasă”, declară Tina Ghiorghiță, femeia care îi poartă de grijă bărbatului.

Semn de solidaritate printre românii din diaspora: „Radu Rotilă, ajutat să ajungă înapoi acasă, în România“

Încă de când a ieșit din spital, dorința cea mai mare a ieșeanului a fost cea de a se întoarce înapoi în România, dar, din păcate, din cauza deficiențelor de memorie pe care acesta le are, nu-și mai amintește cu precizie adresa domiciliului din Iași, dar nici numele vreunui membru de familie.

„Știe doar că are trei copiii, însă nu poate spune cu exactitate sexul acestora. Tot ce își amintește este faptul că ar avea o fată pe nume Violeta și o soră Silvia. Eu și mulți alți români de aici suntem disponibili să îi căutam familia și să îl ajutăm să meargă la consulat pentru a-și face actele necesare să ajungă în siguranță în țară”, mai spune Tina Ghiorghiță.

Pe rețelele de socializare a pornit o mobilizare contracronometru în rândul românilor din țară și a celor aflați în Italia, care au auzit de trista poveste a lui Radu și care vor să îi întindă o mână de ajutor pentru a-l aduce în siguranță acasă pe omul care a vrut doar să muncească și care a picat pradă oamenilor răufăcători.

Oamenii speră că vor reuși în cel mai scurt timp să îi găsească familia ieșeanului bătut și abandonat pe străzi în Italia, astfel încât să se întoarcă în sfârșit acasă.

Comentarii
Adauga un comentariu