National

Povestea dramatică a prostituatei românce forțată să se prostitueze la 53 de ani în Spania

Publicat: 22 feb. 2021
Prostituate din Mallorca obligate, din cauza circumstanților să se prostitueze
Prostituate din Mallorca obligate, din cauza pierderii locurilor de muncă să se prostitueze, cum e și cazul Mariei, româncă în vârstă de 53 de ani sursă foto: Adevărul.ro

O poveste mai puţin neobişnuită şi dramatică a fost scoasă la iveală de jurnalişti. O femeie româncă în vârstă de 53 de ani este obligată, de împrejurări să se prostitueze în Spania. Pandemia de coronavirus din Spania a făcut ca multe dintre femeile care lucrau în restaurantele din regiunile turistice să se reorienteze în carieră.

Acestea au ajuns să se prostituieze pentru a putea avea asigurat un venit minim fără de care familiei din România le-ar fi dificil să razbescă.

Destinaţiile turistice din Spania sunt  pustii

Odată celebre şi pline de turişti veniţi din toate colţurile lumii, destinaţiile turistice din Spania au ajuns pustii. Acestea au realizat un minim istoric ca număr de persoane care tranzitează zonele respective. Este cazul şi regiunei Palma de Mallorca care, din prisma faptului că pandemia de COVID-19 a lovit din plină întreaga Şpanie, a rămas fără turişti. Acum, în aceste momente, întreaga economie se confruntă cu o scădere istorică.

Regiunea care era odată luxoasa acum este pustie iar imaginile sărăciei sunt din ce în ce mai prezente. Spania şi Palma de Mallorca sunt doar umbre ale vremurilor bune, iar acest lucru stă dovadă şi faptului că, în criză de bani, multe persoane care lucrau în turism și-au reconsiderat obiectul muncii. Din perspectiva faptului că sute de mii de firme au dat faliment, unii angajaţi au început să practice prostituţia pentru a-şi asigura un venit minim fără de care nu ar rezista necesitaţilor vremurilor.

Prostituţia a înflorit în regiunile turistice din zona Spaniei

Pentru că locurile de muncă au devenit din ce în ce mai greu de găsit, o nouă practică a înflorit în Spania. Numărul femeilor care au ales să practice prostituţia a ajuns la un record al ultimilor ani. Tot mai multe femei, mame singure care au o altă naţionalitate decât spaniolă au ajuns să practice prostituţia pentru a putea să-şi asigure un venit minim.

„Pentru multe, întoarcerea sau intrarea în prostituţie este singura modalitate de a-şi asigura un câştig pentru familiile lor”, spun Inmaculada Mas Nadal şi Rafa Campos de la Medicii din lume agenţiei de ştiri DPA.

În cunoscuta Placa Sunt Antoni din Spania, femeile prostituate stau şi îşi aşteaptă clienţii. Dezamăgirea este mare pentru cele care, până nu demult, îşi câştigau banii cinstit, muncind în industria HoReCa din Spania. De exemplu, o tânără din Măroc a ales să se prostitueze după ce şi-a pierdut locul de muncă. Aceasta lucra ca ajutor de bucătar iar din cauza crizei firma a dat faliment. Rămasă fără ajutor, femeia a ales să o apuce pe alte căi mai puţin legale.

„Trebuie să trimit bani mamei şi fraţilor mei. Suntem săraci. Nimeni nu a venit de vineri. Azi e duminică. Nu este de mirare că „serviciul complet” aici, în centrul oraşului Palma, nu departe de eleganta stradă comercială Passeig del Born, este deja disponibil la 15 euro”, spune Leila.

Maria, românca cu o poveste de viaţa dramatică și se prostituează la 53 de ani

O altă poveste relatată de jurnaliştii spanioli citaţi de adevărul.ro este aceea a Mariei. Maria este o româncă în vârstă de 53 de ani care a ales să se prostitueze. Până să înceapă criză economică declanşată de pandemia de COVID-19, românca lucra legal, la curăţenie. După ce a fost dată afară din motive uşor de înţeles, românca a început să îşi mai caute de lucru dar fără succes. Nu a putut să găsească un job decent.

Ajunsă la capătul puterilor şi disperată de faptul că în România are copii care sunt dependenţi de banii câştigaţi de ea, singura modalitate prin care a putut să îşi mai întreţină familia a fost prostituţia. Aceasta a ajuns să întreţină relaţii sexuale contracost şi le-a declarat jurnaliştilor că nu are o altă posibilitate de a câștiga sumele de bani necesare pentru copii.

„Nu am de ales, n-am nicio alternativă”, le-a răspuns ea jurnaliştilor care au întrebat-o cum a ajuns să se prostitueze.

De cele mai multe ori, prostituatele sunt obligate să întrețină relații sexuale contracost. În spatele acestora se află adevărate rețele de trafic de carne vie. Spania a fost centrul faimosului interlop Ion Clămparu condamnat la 30 de ani de închisoare. Acesta deținea cea mai mare rețea de trafic de persoane din Europa și a fost adus în România sub pază.

Comentarii
Adauga un comentariu