Titlurile zilei

Povestea necenzurată a renumitului Pancirel Costandache de la Iași! Deși provine dintr-o familie săracă și nimeni nu a vrut să-l ajute, astăzi este partenerul de scenă al Loredanei! Mama: „Când se întoarce acasă nu mai este artistul Pancirel, este copilul meu” – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 iul. 2021
Trompetistul din Iași alături de Adrian Minune, Damian Drăgici și Loredana Groza
Pancirel Costandache este unul dintre cei mai buni trompetiști din România

Un ieșean care provine dintr-o famile săracă a ajuns unul dintre cei mai buni trompetiști ai României! Pancirel Costandache este din comuna Cozmești, din Iași. Tatăl său este trompetist, iar el cântă astăzi pe scenă alături de Damian Drăghici și Loredana Groza. A învățat singur să cânte, la vârsta de 11 ani

Pancirel Constandache este ieșeanul care a uimit întreaga țară cu talentul său! Ieșeanul cântă pe marile scene ale lumii alături de cei mai cunoscuți artiști. Pancirel este fiul unui mare trompetist din comuna Cozmești, județul Iași, și și-a început cariera la vârsta de 11 ani. Maria Costandache, mama sa, este cea care l-a încurajat să cânte.

„Să vă spun cum a început Pancirel să cânte și cum a ajuns el ce este azi. Chiar dacă tatăl lui e cântăreț renumit, nu și-a dorit niciodată să îl învețe și pe băiat. Mi-am dorit foarte mult să meargă pe drumul acesta și să își valorifice calitățile de muzician. Eu nu mă învârt în lumea lor, a artiștilor, nu știu să cânt, dar cât am putut, l-am sprijinit, pentru că îl simțeam că poate și că ar vrea și el să facă asta. Era mic, era în clasa a 6-a și venea de la școală, îi dădeam să mănânce și îl lăsam o oră să se odihnească.

După ce se odihnea, îl puneam într-un fotoliu în casă și îi dădeam trompeta în mână. Sufla cum putea, nu știa nimic, dar exersând a învățat și așa a ajuns omul care este azi. Îmi amintesc și acum cum stătea timid pe fotoliu și am început amândoi să cântăm melodia lui Ion Dolănescu. «Românie, țara mea de dor» a fost primul cântec învățat de el, iar mai apoi a mai exersat și altele, care îi plăceau lui”, a declarat Maria Costandache, mama trompetistului Pancirel.

Ieșeanul este coleg de scenă cu Loredana Groza și Damian Drăghici

Pancirel Costandache este un foarte bun trompetist și este solicitat de unii dintre cei mai mari artiști din România. De-a lungul anilor a cântat alături de nume sonore din muzică, iar acum este coleg de trupă cu Damian Drăghici și Loredana Groza. Părinții îl urmăresc mereu de acasă, când apare la diferite emisiuni televizate. Întreaga comunitate este mândră că un băiat simplu din comuna lor a ajuns un artist atât de cunoscut.

„Singur s-a descurcat! A muncit foarte mult, că doar cu talentul nu reușea. Suntem foarte mândrii de el, îl urmărim la televizor și îmi crește inima când îl văd. Cântă cu Damian Drăghici, cu Loredana Groza, cu maestrul Botgros și cu toți care îl solicită. L-au văzut că e om bun și talentat. El a cântat până acum, la vârsta de 52 de ani, la Ansamblul «Ciocârlia», de unde a ieșit la pensie și mai activează alături de acești artiști. A cântat și alături de «Clejanii».

E frumos ce face el, dar e atât de greu că vine foarte rar acasă. Stau la poartă și îl aștepat de fiecare dată când îmi spune că vine acasă și sunt cea mai fericită, iar când pleacă, plâng câte 3 zile. Când se întoarce acasă nu mai este artistul Pancirel, este copilul meu și are grijă de mine. Nu mă lasă să gătesc când vine acasă, numai el gătește. Îi place foarte mult să gătească”, a precizat Maria Costandache.

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI” a fost prezentată povestea a două ieșence, campioane la canotaj. Amalia și Mădălina Bereș vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pancirel a debutat în Ansamblul „Ciocârlia”

Tatăl lui Pancirel avea o fanfară foarte cunoscută, însă nu a vrut niciodată să-l ia la concerte, așa că băiatul a fost nevoit să se descurce singur. După terminarea liceului, acesta a plecat în armată, de unde a fost recrutat pentru Ansamblul „Ciocârlia” și a plecat la București. Acesta a fost debutul său într-o carieră muzicală. Familia l-a crescut cu greu, neavând posibilități financiare, iar din ultimii bani, Maria Costandache i-a cumpărat haine noi să poată merge la cântări.

„În câteva săptămâni cânta aproape perfect. A învățat singur, fredonând prin casă. Tatăl lui, chiar dacă avea o fanfară cu care mergea peste tot prin țară, pe el nu a vrut niciodată să-l ia. Aveam câțiva bani și m-am dus să-i cumpăr haine să poată merge la cântări. I-am luat pantofi noi, o vestă frumoasă din piele întoarsă și o cămașă albă. I-am spus să caute prin sat pe cineva care mai cântă, pentru că la noi în zonă erau mulți care se ocupau cu asta. A găsit un vecin pe aici cu care a început să meargă la nunți, la petreceri și totul mergea bine. Sunt mândră, că eu l-am încurajat să facă asta și am putut să-l ajut.

Mergea la cântări, dar nu a neglijat niciodată școala. Timpul a trecut și Pancirel a plecat în armată la Bacău, unde mergeam foarte des să-l vizităm. După un timp am primit o veste foarte tristă. Ne-a sunat cineva și ne-a spus să nu mai mergem la Bacău, pentru că pe băiat l-au luat la București în Ansamblul «Ciocârlia». Când am auzit, am început să plâng, dar m-am și bucurat. A plecat la București și de acolo s-a descurat de unul singur”, a adăugat mama artistului.
Adauga un comentariu