Stiri medicale

Covid-19: un sportiv italian de 38 de ani povestește calvarul prin care a trecut

Publicat: 25 mart. 2020

Povestea sportivului italian vindecat de coronavirus. Fausto Russo este un altet italian, in varsta de 38 de ani care e fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului.

Tanarul, care sustine ca nu a avut niciodata probleme de sanatate, este internat si acum la spitalul din Latina, dar, desi inca este pozitiv, se simte mai bine după ce a fost tratat cu medicamentul Tocilizumab, utilizat folosit de regula pentru artrita reumatoidă. Este un medicament aflat în curs de experimentare de către Aifa (agenția italiană a medicamentelor) și a fost administrat mai întâi de medicii spitalului Pascale e Cotugno din Napoli.

Sportivul a povestit prin ce a trecut unui reporter de la Corriere della Sera:

Timp de o săptămână a stat în terapie intensivă cu o cască presurizată, cateter, fără posibilitatea de a se deplasa. Apoi, la spitalul Santa Maria Goretti din Latina, un medic i-a propus să se alăture experimentului, în curs de desfășurare la Napoli, la spitalele Pascale și Cotugno, acestui medicament utilizat pentru artrita reumatoidă. Și astfel Fausto a acceptat și după câteva zile totul s-a schimbat.

Povestea sportivului italian vindecat de coronavirus

„În patruzeci și opt de ore mi s-a îmbunătățit starea cu aproximativ 60 – 70%. Nu pot decât să-i mulțumesc doctorului Ascierto că a adus acest medicament în atenția tuturor celorlalte centre din Italia și că a condus procesul, deoarece este vorba despre salvarea de vieți, mulțumesc și personalului Spitalului Santa Maria Goretti din Latina. Am văzut-o cu ochii mei: din păcate, murim din cauza acestui virus. Astăzi am încă masca aproape, dar sunt bine și știu că nu trebuie să mă forțez, sunt încă pozitiv, dar poate în 3/4 zile totul se va schimba.

Fausto nu poate spune cum a contractat virusul: „Nu am fost în contact cu oameni din Italia de Nord sau din zonele roșii, dar poate, pentru că sunt antrenor, întâlnind multe persoane, trebuie să-l fi luat fără să-mi dau seama. Cert este că am avut o febră foarte puternică și această febră nu a trecut, apoi au apărut complicații respiratorii și la acel moment am ajuns în spital. Acolo am fost testat pozitiv, iar calvarul a început din acea zi. Doar să pot spune asta și să pot vorbi despre asta este foarte mult pentru mine”.

În urmă cu câteva zile, Fausto a început să frecventeze din nou rețelele de socializare și este surprins că mulți se plâng că trebuie să stea acasă: „Este singurul mod în care trebuie să oprim toate acestea, să oprim infecția. Dacă mi-ar fi spus că va trebui să stau acasă timp de 15 zile, aș fi făcut-o de bunăvoie și pentru că de regula stau atât de puțin cu soția și copiii mei, încât îmi este foarte dor de ei și sper să ii îmbrățișez din nou în câteva zile”.loading...

Adauga un comentariu