Culinar

Prăjitură buturugă cu nucă. Rețeta cu care vom pregăti desertul copilăriei

Publicat: 31 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură buturugă cu nucă. Rețeta cu care vom pregăti desertul copilăriei
Prăjitura buturugă cu nucă și glazură de ciocolată este aromată, fină și ideală de servit la mesele festive.

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, gustos și pufos putem face o prăjitură buturugă cu nucă. Aceasta are o textură pufoasă, o savoare deosebită  și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Prăjitura buturugă cu nucă merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative. Iată rețeta cu care vom pregăti desertul copilăriei.

Prăjitură buturugă cu nucă

Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este prăjitura buturugă cu nucă. Aceasta le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Pentru gustoasa prăjitură cu nucă avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Pe lângă acest desert aromat, putem pregăti pentru cei de la masă și o prăjitură pufoasă cu iaurt și stafide. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cei care adoră prăjiturile tradiționale, făcute ca la mama acasă, pot pregăti o prăjitură negresă cu nucă, stafide și glazură de ciocolată. Aceasta poate fi făcută și de post, cu cacao, apă minerală și nucă măcinată. Prăjitura buturugă cu nucă are un aspect deosebit, un gust aparte și este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie.

Rețeta unui desert de casă delicios

Pentru prăjitura burutugă cu nucă vom avea nevoie de 4 ouă, 20 g de făină, 20 g de amidon de porumb, 20 g de pudră de cacao, 70 g de zahăr granulat, 40 g de unt topit, ingrediente necesare pentru aluat.

Pentru glazura de ciocolată vom folosi 10 g de pudră de cacao, 2 linguri de apă caldă, 85 g de unt moale, 25 g de zahăr pudră, un vârf de cuțit de sare și 170 g de ciocolată neagră. Pentru cremă vom avea nevoie de 215 g de frișcă, 215 g de mascarpone, 50 g de zahăr pudră și 1 linguriță de esență de vanilie, iar la asamblare vom folosi și 2 linguri de gem de caise.

Într-un bol se bat spumă albușurile apoi se adaugă treptat zahărul pudră. Se pun după aceea și gălbenușurile mixate împreună cu făina, cacao, amidonul și untul topit. După ce toate ingredientele s-au omogenizat și am obținut un aluat cremos, îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se coace aluatul timp de 15 minute apoi se scoate și se lasă la răcit.

După aceea vom pregăti crema. Se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă foarte bine, apoi se păstrează crema la rece. Se pregătește ulterior glazura de ciocolată. Se amestecă pudra de cacao cu apa caldă, apoi se pune untul amestecat cu zahărul pudră și sarea. Ciocolata neagră se topește apoi se toarnă în compoziția pentru glazură. La final, se adaugă cacao, se amestecă din nou, iar glazura este gata.

Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se întinde blatul pe masă apoi se taie în funcție de dimensiunile dorite. Se întinde un strat fin de gem de caise apoi un strat de cremă și se rulează aluatul pentru a obține o prăjitură de tip ruladă. Rulada se învelește în hârtie și se dă la frigider timp de o oră.

După aceea, se scoate prăjitura buturugă de la rece, se taie capetele, se toarnă glazura și nuca măcinată și se modelează glazura pentru a crea un aspect de buturugă. Acest desert va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă.

Prăjitura buturugă cu nucă și glazură de ciocolată este aromată, fină și ideală de servit la mesele festive. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Adauga un comentariu