Prima pagină » Culinar » Prăjitura Cabana. Un desert perfect pentru weekend

Prăjitura Cabana. Un desert perfect pentru weekend

12 ian. 2024, 14:37,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert cremos, aromat și rafinat la sfârșit de săptămână, putem face prăjitura Cabana. Aceasta are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive alături de alte delicii. Iată rețeta cu care vei obține un desert perfect pentru weekend.

Prăjitura Cabana

Când vine vorba de rețetele de prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros, putem face niște prăjituri Cabana. Pentru a obține acest deliciu, avem nevoie de ingrediente alese cu grijă, de un strop de imaginație și de răbdare când vine vorba de decor.

La final, rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Prăjitura Cabana este ideală în weekend, fie că avem musafiri, fie că dorim să ne răsfățăm cu un desert rafinat. Pentru iubitorii de delicii cu multă cremă și blat pufos sau foi fragede, această prăjitură este alegerea perfectă.

Pe lângă prăjitura Cabana, putem face în zilele de weekend și o prăjitură cappucino. Aceasta are o aromă aparte și poate fi ornată cu frișcă și boabe de cafea sau cu pudră de cacao. La fel de bine putem face și o prăjitură cu afine și iaurt. Aceasta are o textură aerată și merge de minune la orice masă.

Prăjitura Cabana este savuroasă și merge de minune în zilele de weekend.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Pentru prăjitura Cabana vom avea nevoie de 1 kg de făină, 400 ml de lapte, 4 ouă, 300 ml de ulei, 200 g de zahăr, 1 pliculeț de praf de copt, 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru foi. Pentru cremă vom folosi 400 g de zahăr, 12 linguri de făină, 1,5 l de lapte, 200 g de unt, iar pentru glazură vom folosi 100 g de ciocolată, 50 ml de lapte și 10 g de unt.

Mai întâi se fac foile pentru gustoasa prăjitură Cabana. Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul apoi se adaugă laptele și uleiul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se încorporeză făina cu un praf de sare.

Se frământă bine aluatul apoi se împarte în 10 bile de aluat. Se întinde foarte bine fiecare bucată de aluat pentru a obține foi subțiri. Se vor coace foile de aluat pe dosul tăvii. După aceea vom pregăti crema. Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat apoi se adaugă făina, laptele și untul și se amestecă foarte bine. Se fierbe crema la foc mic până devine densă și fină.

Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se așază prima foaie de aluat într-o tavă întinsă și se pune un strat de cremă apoi se uniformizează. Se procedează așa până rămâne doar o foaie de aluat și câteva linguri de cremă pe care le vom păstra pentru decor.

Se pune prăjitura la rece timp de câteva ore. Se taie prăjitura în trei, apoi se vor mai tăia încă o dată sub formă de triunghiuri pentru a putea forma căbănuțele. Se așază câte două triunghiuri unul lângă celălalt și se lipesc între ele cu cremă. Astfel, vom obține o prăjitură Cabana delicioasă și cu un aspect deossebit.

La final, vom pregăti rapid glazura de ciocolată. Într-o cratiță punem laptele la fiert apoi adăugăm ciocolata și untul. Se amestecă toate ingredientele apoi se ung lateralele prăjiturii cu glazura delicioasă. Se presară peste căbănuțele din ciocolată fulgi de cocos sau bombonele de zahăr, tip perluțe.

Prăjitura Cabana arată spectaculos, este gustoasă și ideală de pregătit la orice masă. Acest desert îi va cuceri pe toți cei dragi.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2025
25 decembrie 2025
Articole similare
Opt ani de la tragedia care a zguduit mediul universitar ieșean. Doar candele aprinse și o vilă abandonată au rămas în urma Andei și a lui Bogdan Maleon
02:00
FOTO Opt ani de la tragedia care a zguduit mediul universitar ieșean. Doar candele aprinse și o vilă abandonată au rămas în urma Andei și a lui Bogdan Maleon
Drumurile din comuna Oțeleni vor fi modernizate! Primăria caută firme pentru executarea lucrărilor în valoare de peste 2,4 milioane de euro
02:00
Drumurile din comuna Oțeleni vor fi modernizate! Primăria caută firme pentru executarea lucrărilor în valoare de peste 2,4 milioane de euro
Specialiștii din domeniul juridic – despre noile reguli fiscale și sancțiuni legale care pot afecta persoanele fizice și juridice din 2026: „Impactul va fi resimțit nu doar la impozitul pe profit, ci și la impozitarea veniturilor persoanelor fizice și a TVA pentru anumite categorii de bunuri și servicii”
02:00
Specialiștii din domeniul juridic – despre noile reguli fiscale și sancțiuni legale care pot afecta persoanele fizice și juridice din 2026: „Impactul va fi resimțit nu doar la impozitul pe profit, ci și la impozitarea veniturilor persoanelor fizice și a TVA pentru anumite categorii de bunuri și servicii”
Aeroportul Internațional din Iași va cheltui peste 4 milioane de lei pentru serviciile de mentenanță a sistemelor de securitate
02:00
Aeroportul Internațional din Iași va cheltui peste 4 milioane de lei pentru serviciile de mentenanță a sistemelor de securitate
Localnicii din comuna Șcheia au ajuns la disperare! Pe drumul din satul Poiana Șcheii este groapă lângă groapă. Primar: „Nu e chiar atât de speriat, sunt alte drumuri mai rele”
02:00
FOTOVIDEO Localnicii din comuna Șcheia au ajuns la disperare! Pe drumul din satul Poiana Șcheii este groapă lângă groapă. Primar: „Nu e chiar atât de speriat, sunt alte drumuri mai rele”
Combinatorul șef din primărie stă bine pe cash
02:00
Combinatorul șef din primărie stă bine pe cash
Un preot din Iași a colindat, împreună cu 22 de copii, pentru a strânge bani de excursie. Părintele Ștefan Popescu: „Ei își doresc să meargă la mare”
02:00
Un preot din Iași a colindat, împreună cu 22 de copii, pentru a strânge bani de excursie. Părintele Ștefan Popescu: „Ei își doresc să meargă la mare”
Muzeul Național al Literaturii a inaugurat expoziția dedicată personajelor lui Ion Creangă. Bojdeuca poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00-17:00
02:00
Muzeul Național al Literaturii a inaugurat expoziția dedicată personajelor lui Ion Creangă. Bojdeuca poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00-17:00
Scandal în club cu Mișu, premarul?
02:00
Scandal în club cu Mișu, premarul?
Acești tineri au dat lovitura cu un produs unic în Iași. Folosesc rețetele autohtone din Italia: „Nu există mulți producători care fac așa ceva”
02:00
FOTO Acești tineri au dat lovitura cu un produs unic în Iași. Folosesc rețetele autohtone din Italia: „Nu există mulți producători care fac așa ceva”