Culinar

Prăjitură cu blat de cocos și cremă de lămâie. Un desert delicios pentru ocazii speciale

Publicat: 01 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu blat de cocos și cremă de lămâie. Un desert delicios pentru ocazii speciale
Prăjitura cu blat de cocos și cremă de lămâie îți va aminti de copilărie.

Dacă vrei să prepari un desert savuros pentru o ocazie specială, pregătește prăjitura cu blat de cocos și cremă de lămâie. Se face rapid, nu ai nevoie de multe ingrediente și este incredibil de gustoasă.

Prăjitura cu blat de cocos și cremă de lămâie îți va aminti de copilărie. Gustul inconfundabil de fulgi de cocos, alăturat celui de coajă rasă de lămâie, te va purta pe meleaguri îndepărtate, când viața era simplă și oamenii mai buni. De asemenea, din doar câteva ingrediente, vei pregăti un desert delicios, care te face să te lingi pe degete. Nu mai sta pe gânduri și prepară cea mai gustoasă prăjitură din toate timpurile.

Spor la gătit!

prăjitură cu blat de cocos și cremă de lămâie
Gustul inconfundabil de fulgi de cocos, alăturat celui de coajă rasă de lămâie, te va purta pe meleaguri îndepărtate, când viața era simplă și oamenii mai buni.

Prăjitură cu blat de cocos și cremă de lămâie: Ingrediente și mod de preparare

Pentru prepararea unei prăjituri extrem de gustoase, ai nevoie de: pentru blat – șase ouă, șase linguri de zahăt, trei linguri de ulei, cinci linguri de făină, cinci linguri de cocos, o esență de vanilie; pentru crema de lămâie – 500 de mililitri de lapte, două linguri de făină, două linguri de amidon alimentar, 150 de grame de zahăr, 200 de mililitri de smântână pentru frișcă, o lămâie mare; pentru decor – fulgi de cocos.

Mod de preparare pentru blat

Pentru pregătirea blatului trebuie să mixezi albușurile cu un praf de sare și cu zahăr, până când obții o spumă tare. Adaugă, apoi, gălbenușurile frecate cu uleiul și esența de vanilie, iar la final adaugă făina amestecă cu cocos. Combină ingredientele cu ajutorul unei spatule și cu mișcări circulare, pentru a păstra textura pufoasă.

Tapetează, apoi, o tavă cu hârtie de copt și toarnă compoziția. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă blatul la copt. Când este gata, lasă blatul la răcit, după care taie-l în două părți egale.

blat de cocos în tavă
Pentru pregătirea blatului trebuie să mixezi albușurile cu un praf de sare și cu zahăr, până când obții o spumă tare.

Mod de preparare pentru crema de lămâie

Pentru o cremă de lămâie savuroasă, amestecă zahărul cu amidonul și făina. Adaugă laptele și mixează constant. Pune amestecul la fiert, pe foc mediu, până când crema capătă o consistență groasă. Ia-o de pe foc, acoper-o cu o folie alimentară și las-o să se răcească.

După ce crema s-a răcit, amestec-o puțin și adaugă coaja rasă de lămâie. Peste această compoziție pune smântâna pentru frișcă bătută spumă. Amestecă, cu atenție și împarte apoi crema în două.

cremă cu lămâie
Pune amestecul la fiert, pe foc mediu, până când crema capătă o consistență groasă.

Asamblarea prăjiturii

Pentru asamblarea prăjiturii, trebuie să procedezi astfel: pe jumătate de blat pune jumătate din cantitatea de cremă, apoi din nou blat și iar cremă, la final (ca decor).

Depozitează prăjitura la rece, la frigider, pentru patru ore sau, și mai bine, peste noapte. Feliaz-o cu un cuțit trecut prin apă fierbinte și bucură-te de o prăjitură senzațională.

Poftă bună!

prăjitură cu blat de cocos și cremă de lămâie
Pentru asamblarea prăjiturii, trebuie să procedezi astfel: pe jumătate de blat pune jumătate din cantitatea de cremă, apoi din nou blat și iar cremă, la final (ca decor).
Adauga un comentariu