Sanatate

Miere cu lămâie pentru gât: Remediu eficient și la îndemâna oricui

Publicat: 14 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Miere cu lămâie pentru gât Remediu eficient și la îndemâna oricui
Mierea conține o enzimă numită glucozoxidaza, care luptă împotriva bacteriilor și acționează ca un osmotic hipertonic.

Mierea amestecată cu suc de lămâie este un tratament extraordinar pentru durerile în gât. Este un remediu simplu, eficient și la îndemâna oricui.

Mierea calmează durerile supărătoare ale gâtului datorită agentului antiinflamator, care reduce edemul și inflamația. De asemenea, calmează pielea iritată, glandele și membranele mucoase din interiorul gâtului și are proprietăți antibacteriene și antiseptice naturale. Mierea conține o enzimă numită glucozoxidaza, care luptă împotriva bacteriilor și acționează ca un osmotic hipertonic, extrăgând excesul de lichid din țesuturile inflamate și ameliorând durerea. În combinație cu sucul de lămâie, mierea este cel mai bun și rapid remediu pentru durerile în gât.

Mierea mai poate fi combinată cu turmeric, ghimbir, usturoi și multe altele. Despre acestea vom vorbi în rândurile care urmează.

miere cu lămâie
Mierea calmează durerile supărătoare ale gâtului datorită agentului antiinflamator, care reduce edemul și inflamația.

Cum se prepară mierea cu lămâie pentru gât?

Lămâia are și ea proprietăți excepționale. Este antibacteriană, antiinflamatorie și conține substanțe nutritive și vitamine, care stimuleză sistemul imunitar. În combinație cu mierea formează un adevărat tratament pentru durerile în gât.

În primul rând, puteți încălzi o ceașcă de apă, în care să adăugați două linguri de miere și una de suc de lămâie. Beți această licoare de mai multe ori pe zi.

În al doilea rând, tăiați o lămâie pe jumătate și puneți-o la fiert, timp de trei minute. Lăsați-o să se răcească puțin, după care stoarceți sucul acesteia într-o ceașcă cu miere. Luați câte două linguri din acest amestec la fiecare patru ore. Ameliorează durerea în gât și calmează tusea.

De asemenea, puteți pune o lingură de miere și una de suc de lămâie într-o ceașcă, după care turnați apă fierbinte. Acest amestec vă va scăpa de durerea în gât.

O altă metodă presupune să țineți oblic o jumătate de lămâie proaspăt tăiată deasupra unei flăcări medii, până când coaja devine brun-aurie. Apoi, puteți stoarce sucul acesteia și îl amestecați cu o linguriță de miere.

Un ultim remediu constă în tăierea a patru lămâi în felii mici și așezarea lor într-un borcan. Turnați peste feliile de lămâie miere, până când le acoperă. Puneți borcanul la frigider pentru 24 de ore, după care puteți să folosiți sucul rezultat la ceaiuri. Feliile de lămâie pot fi consumate.

miere cu lămâie
Lămâia are și ea proprietăți excepționale. Este antibacteriană, antiinflamatorie și conține substanțe nutritive și vitamine, care stimuleză sistemul imunitar.

Alte remedii cu miere pentru durerea în gât

Mierea poate fi eficientă și ca atare, dar alăturată altor ingrediente devine un tratament ideal pentru durerile în gât. Așa că, o puteți amesteca cu turmeric, ghimbir, usturoi, scorțișoară și chiar piper.

În acest fel, amestecați o linguriță cu miere și un sfert de linguriță de turmeric, cât să obțineți o pastă. Turmericul este un antibiotic care ucide bacteriile.

În plus, puteți amesteca o linguriță de miere cu o linguriță de suc de ghimbir proaspăt. Ghimbirul este un calmant natural, are proprietăți antifungice și antibacteriene, care luptă împotriva infecției.

Mierea poate fi amestecată și cu trei căței de usturoi. Tocați cățeii de usturoi și adăugați-i într-o jumătate de ceașcă în care ați pus miere. Puneți un capac și lăsați amestecul să stea peste noapte. Adăugați o linguriță din acest amestec într-o ceașcă de apă fierbinte și beți conținutul de trei ori pe zi.

Un alt remediu este compus dintr-o cană de lapte cald, în care puneți o linguriță de miere și o jumătate de linguriță de pudră de scorțișoară. Sorbiți puțin câte puțin.

Mierea poate fi combinată și cu piper. Astfel că, adăugați o linguriță de miere și un vârf de cuțit de piper, într-o ceașcă fierbinte. Beți ori de câte ori este nevoie, iar durerea în gât va dispărea garantat.

miere cu lămâie și ghimbir
Mierea poate fi eficientă și ca atare, dar alăturată altor ingrediente devine un tratament ideal pentru durerile în gât.
Adauga un comentariu