Culinar

Prăjitură cu blat de nucă. Rețeta unui desert de casă aromat

Publicat: 05 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu blat de nucă. Rețeta unui desert de casă aromat
Prăjitura cu blat de nucă este gustoasă, fină și are un aspect deosebit, fiind perfectă la orice ocazie.

Când vine vorba de rețetele de desert, savuroasa prăjitură cu blat de nucă este pe placul multora dintre noi. Aceasta are o textură aparte, este cremoasă, fină și are un gust deosebit, care îi va cuceri pe toți cei de la masă. Iată rețeta unui desert de casă aromat.

Prăjitură cu blat de nucă

Una dintre cele maai apreciate prăjituri de casă este delicioasa prăjitură cu blat de nucă. Aceasta are o savoare deosebită, un aspect inedit și merge perfect la orice masă, indiferent de ocazie. Prăjitura făcută cu blat de nucă este ideală și dimineața alături de o cafea aromată, poate fi pregătită și la mesele festive alături de alte deseturi alese sau poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Pe lângă prăjitura cu blat de nucă putem să îi impresionăm pe cei dragi cu o prăjitură cu pișcoturi și mascarpone. Aceasta este cremoasă, incredibil de aromată și va fi irezistibilă pentru toți cei de la masă.

La fel de bine putem pregăti și o prăjitură cu cafea ness. Aceasta are un aspect rafinat și sofisticat și un gust încântător. Prăjitura cu blat de nucă este adorată de mulți dintre noi, se face rapid și merge de minune la orice masă și la orice ocazie.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru prăjitura cu blat de nucă vom avea nevoie de 10 linguri de zahăr, 10 g de praf de copt, 1 g de sare, 10 linguri de nucă măcinată, 8 ouă, 1 esență de vanilie, 1 lămâie, 12 linguri de făină, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 5 ouă, 500 ml de lapte, 6 linguri de zahăr cremă și 300 g de zahăr caramel, 1 lingură de amidon, 5 g de esență de vanilie, 30 g de unt și 50 g de smântână.

Se bat spumă ouăle împreună cu zahărul apoi se adaugă esența de vanilie și sarea. Se pune praful de copt împreună cu 12 linguri de făină. Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă nuca măcinată. Se pune și răzătura de lămâie apoi se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă și se distribuie uniform apoi se pune la cuptor timp de 25 de minute. După ce blatul este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Următorul pas constă în pregătirea caramelului. Se pune într-o cratiță cu apă zahărul și se lasă la foc potrivit apoi se adaugă untul și smântâna. Se face după aceea crema, punând toate ingredientele la fiert la bain marie.

După aceea se asamblează prăjitura cu blat de nucă. Se taie blatul în două apoi se așază prima parte de blat într-o tavă întinsă. Se toarnă caramelul împreună cu 500 g de nucă măcinată. Se pune după aceea crema de vanilie și se uniformizează apoi se pune și cealaltă bucată de blat. La final se decorează prăjitura cu frișcă și câteva fructe proaspete  sau cu frișcă și fulgi de ciocolată neagră.

Prăjitura cu blat de nucă este gustoasă, fină și are un aspect deosebit, fiind perfectă la orice ocazie. Daccă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu