Culinar

Prăjitură cu căpșuni, bezea și ciocolată. Pregătește-te să fii răsfățat de o explozie de arome și texturi delicioase

Publicat: 22 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu căpșuni bezea și ciocolată. Pregătește-te să fii răsfățat de o explozie de arome și texturi delicioase
Bezeaua se face doar din două ingrediente, și anume albușuri de ou și zahăr

Vă prezentăm un desert ușor și aerat, cu bezea, căpșuni proaspete și sirop, care este perfectă pentru vară, dar nu numai! Straturile crocante de bezea învăluite în cremă proaspăt bătută și căpșuni suculente, nu au cum să duca decât spre un rezultat cu adevărat senzațional. Bezeaua poate părea dificil de preparat, dar cu ajutorul acestei rețete de prăjitură cu căpșuni și bezea poți să pregătești un desert spectaculos în orice moment al anului!

Prăjitură cu căpșuni, bezea și ciocolată

Bezeaua se face doar din două ingrediente, și anume albușuri de ou și zahăr. Un truc adesea folosit de bucătarii talentați este să adauge puțin suc de lămâie sau cremă de tartar pentru a încuraja albușurile să se transforme în nori voluminoși, dar nu este un adaos esențial. Căpșunile proaspete sunt “cireașa de pe tort” și, desigur, sunt cele mai bune sunt cele de sezon. Pentru această prăjitură vom face și un piure din câteva căpșuni pentru a adăuga un aspect mai drăguț la final. Siropul poate fi strecurat pentru a îndepărta semințele și pulpa, dacă dorești.

Astfel, veți avea nevoie 4 albușuri mari de ou, o adiere subtilă de sare, 1/4 linguriță de cremă de tartar pentru intensificarea aromelor, o cană de zahăr care va transforma fiecare mușcătură într-un răsfăț, și 2 căni de căpșuni proaspete și feliate, amestecate cu o linguriță de zahăr. Pentru inima desertului vom utiliza 1/4 cană de chipsuri de ciocolată cu lapte cu care vom crea o explozie de savoare. Pentru o finisare perfectă avem nevoie și de 2 căni de frișcă, sau o cremă de vanilie congelată.

Pregătește-te pentru această experiență culinară de excepție preîncălzind cuptorul la 250 de grade Celsius. Ia o tava mare de copt și acoper-o cu hârtie pergament. Cu grijă, desenează două cercuri perfecte de 20 cm pe hârtie, iar apoi fixează hârtia cu bandă adezivă lipită de marginea tăvii.

Pași de preparare pentru un desert de basm

Bate albușurile, sarea și crema de tartar la viteză maximă cu ajutorul unui mixerului, până când se transformă într-o spumă densă și pufoasă. Treptat, adaugă 1 cană de zahăr, lingură cu lingură, bătând la viteza maximă până când vârfurile devin atât de ferme încât compoziția să nu curgă atunci când întorci vasul.

Întinde jumătate din această fantezie de spumă în fiecare cerc desenat pe tavă, ajutându-te de spatele unei linguri pentru a uniformiza această operă de artă crocantă. Lasă cuptorul să-și facă treaba la 250 de grade Celsius timp de 1 oră sau până ce spuma se transformă într-o simfonie crocantă. Presează căpșunile împreună cu o linguriță de zahăr pentru a obține un piure, acoperă-le cu un capac și lasă-le deoparte pentru a-și elibera și intensica aromele.

După ce bezelele sunt gata, presoară cu grijă peste ele 1 1/2 lingurițe de chipsuri de ciocolată, apoi reintrodu-le în cuptor pentru încă câteva minute. Oprește căldura și lasă-le să se răcească, timp în care poți întinde elegant ciocolata cu ajutorul unei spatule.
Așează câte o bezea fermecată pe farfuriile de servire și îmbracă-le cu o cană de frișcă congelată, creând astfel un desert ce pare desprins din basme. Aranjează jumătate din amestecul de căpșuni cu zahăr peste această minunăție, iar apoi repetă procesul și cu cealaltă bezea. În final, într-un bol mic, adaugă la microunde un strop de magie și o lingură de chipsuri de ciocolată. Lasă-le câteva momente să se topească, iar apoi picură ciocolata peste prăjitura cu căpșuni și bezea, obținând astfel un dulce sublim și irezistibil.

Adauga un comentariu