Culinar

Prăjitura cu căpșuni și iaurt – Cea mai delicioasă rețetă cu fructe

Publicat: 16 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitura cu căpșuni și iaurt - Cea mai delicioasă rețetă cu fructe
Prăjitura cu căpșuni și iaurt este potrivită pentru orice eveniment

Prăjitura cu căpșuni și iaurt este potrivită pentru orice eveniment, cum ar fi serile în familie sau adunările între prieteni. Acest desert este savuros și nu este deloc greu de pregătit! Prăjitura se poate pregăti foarte simplu cu ingrediente pe care le găsim mai mereu în frigider. 

prajitura cu capsuni si iaurt
Acest desert este savuros și nu este deloc greu de pregătit

Ingrediente pentru cea mai savuroasă prăjitură

În funcție de cât de mare este tava în care veți pregăti prăjitura sau de cât de multe porții vă doriți, gramajul ingredientelor se poate adapta. Această rețetă este făcută pentru o tavă cu mărimea 25/35 de cm. Dacă sunteți mari amatori de dulce, există mai multe rețete pentru deserturi de casă.

În primul rând vom avea nevoie de 5 ouă. Cele mai recomandate sunt ouăle de țară pentru un aluat cât mai pufos și pentru un gust cât mai autentic. Va fi nevoie de 200 de grame de zahăr alb (dacă vă place mai puțin dulce, puteți adăuga zahărul într-o cantitate mai mică). 

În mod evident, avem nevoie de iaurt. În jur de 200 de grame de iaurt sunt suficiente. Tot în cantitatea de 200 de grame, ne vom folosi și de făina albă. Desigur, vom avea nevoie și de aproximativ 300 de grame de căpșuni (acestea sunt foarte benefice sănătății).În funcție de preferințele fiecăruia, conținutul de căpșuni poate fi mai abundent sau chiar inversul.

Pe lângă aceste ingrediente de bază vom avea nevoie și de 100 de ml de ulei și o lingură de praf de copt. Pentru cât mai mult gust și savoare, putem adăuga niște coajă rasă de lămâie și o esență de vanilie. 

În acest mod, asigurăm atât un gust dar și un miros suav și parfumat. Acesta este un alt motiv pentru care prăjitura cu iaurt și căpșuni este atât de îndrăgită. 

prajitura cu capsuni si iaurt
Pentru cât mai mult gust și savoare, putem adăuga niște coajă rasă de lămâie și o esență de vanilie

Prăjitura cu căpșuni și iaurt – Cum se prepară această delicatesă

În primul rând, cel mai indicat este să începem prin a spăla foarte bine căpșunile. În acest fel, acestea au timpul necesar pentru a se scurge îndeajuns de bine de apa rămasă. După ce le curățăm de codițele verzi le putem tăia în bucățele nici prea mari dar nici prea mici. Este important să simțim gustul și textura minunată a căpșunilor. După ce îndeplinim acești pași, le putem pune la scurs într-o sită. 

Cel mai indicat este să separăm albușurile de gălbenușuri la cele 5 ouă pregătite. 

Albușurile vor trebui amestecate împreună cu un praf de sare (pentru că nicio rețetă nu este completă fără acest ingredient). După ce adăugăm zahărul alb și mixăm foarte bine, compoziția ar trebui să se transforme într-o cremă albă și fermă, ca de bezea. 

prajitura cu capsuni si iaurt
Cel mai indicat este să începem prin a spăla foarte bine căpșunile

Următorul pas constă în amestecarea gălbenușurilor cu cei 10 ml de ulei, cu iaurtul pregătit, dar și cu esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Acest amestec trebuie să-l turnăm peste compoziția de bezea. Îl putem incorpora ușor cu o spatulă de lemn. La fel vom proceda și cu făina albă și praful de copt. Le adăugăm în amestec și amestecăm până se omogenizează. 

Este momentul să pregătim tava. Aceasta trebuie tapetată cu hârtie de copt. Trebuie să turnăm amestecul în tava deja pregătită. După ce acesta se uniformizează, putem adăuga bucățile tăiate de căpșuni (lăsate la scurs până acum). Este bine să le așezăm uniform, ca prăjitura să nu aibă mai multă greutate într-o anumită parte. 

Cuptorul trebuie setat la un foc mediu (cca. 180 de grade). Introducem tava și așteptăm ca prăjitura să se rumenească timp de aproximativ 20-30 de minute. 

Prăjitura cu căpșuni și iaurt este gata atunci când deja începe să se rumenească bine pe deasupra. Aceasta poate fi savurată oricând.

prajitura cu capsuni si iaurt
Este important să simțim gustul și textura minunată a căpșunilor


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 

Adauga un comentariu