Culinar

Prăjitură cu gem și bezea. Rețeta simplă și gustoasă pentru un desert crocant și aromat

Publicat: 01 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu gem și bezea. Rețeta simplă și gustoasă pentru un desert crocant și aromat
Prăjitura cu gem și bezea are o savoare aparte, este ușor de făcut și ideală de servit la orice masă.

Multe gospodine pricepute în bucătărie vor să afle cum pot pregăti o prăjitură cu gem și bezea. Acest desert are o textură aparte datorită bezelei, iar dacă folosim gem de casă, pregătit după rețeta bunicii, vom obține la final o prăjitură delicioasă și pe placul tuturor celor de la masă. Iată rețeta simplă și gustoasă pentru un desert crocant și aromat.

Prăjitură cu gem și bezea

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă aromat, gustos și ușor crocant, ideală este o prăjitură cu gem și bezea. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta bunicii, succesul va fi garantat.

Prăjitura făcută cu gem și bezea este perfectă de servit la orice masă, fie că este vorba de o zi aniversară, de o masă în familie sau de o zi obișnuită, în care vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, putem face și o prăjitură cu mere și scorțișoară. Aceasta le va aminti celor de la masă de rețetele de odinioară ale bunicii.

La fel de bine îi putem cuceri pe cei dragi cu o prăjitură cu albușuri, pufoasă, aromată și incredibil de gustoasă. Și prăjitura cu gem și aluat răzuit este pe placul multora dintre noi.

Delicioasa prăjitură cu gem și bezea este alegerea perfectă indiferent de ocazie. Gustoasă, ușor de pregătit și cu un aspect deosebit, aceasta îi va cuceri pe cei de la masă.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru delicioasa prăjitură cu gem și bezea vom avea nevoie de 450 g de făină, 200 g de unt, 150 g de zahăr pudră, 6 gălbenușuri de ou, 1 lămâie, 8 g de praf de copt și 250 g de smântână, ingrediente necesare pentru blat. Pentru bezea vom folosi 6 albușuri de ou, 250 g de zahăr și 250 g de nuci, iar pentru uns vom avea nevoie de 300 g de gem de caise.

Ingredientele pentru blat se pun într-un vas mare și se amestecă foarte bine, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie pentru un plus de savoare. După ce se amestecă foarte bine și se obține un aluat omogen și cremos, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Peste aluat punem un strat de gem de caise.

Într-un bol se bat spumă albușurile împreună cu zahărul până când se întărește bezeaua. Se adaugă și nuca prăjită și sfărâmată în bezea. Peste gemul de caise turnăm bezeaua obținută și uniformizăm. Deasupra putem presăra câteva bucăți de miez de nucă.

Se pune delicioasa prăjitură la cuptor timp de 50 de minute, iar când este gata se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Prăjitura cu gem și bezea are o savoare aparte, este ușor de făcut și ideală de servit la orice masă. Acest desert crocant și gustos este pe placul multora dintre noi și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Adauga un comentariu