Dacă vrem să pregătim acasă un desert aromat și cu o textură fină, putem face o prăjitură cu lapte praf. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu lapte praf este ideală de servit la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Iată rețeta cu care vei obține un desert gustos și pufos.
Prăjitură cu lapte praf
Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este cea cu lapte praf. Prăjitura cu lapte praf le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele din vremea de odinioară.
Prăjitura cu lapte praf merge de minune la mesele festive, dar și dimineața alături de o cafea aromată. Aceasta este pufoasă, incredibil de gustoasă și aromată. Poate fi ornată cu zahăr vanilat sau cu frișcă și fructe, în funcție de gust și preferințe.
Pe lângă prăjitura cu lapte praf putem face și o prăjitură cu mere cu aluat fraged. Aceasta este savuroasă, gustoasă și se face după rețeta veche a bunicii. Pentru iubitorii de delicii tradiționale putem face și o prăjitură cu griș. Prăjitura cu griș are un aspect deosebit și o textură aparte, fiind ideală pentru mesele în familie.
Rețeta cu care vei obține un desert savuros
Dacă vrem să pregătim o prăjitură cu lapte praf și blat de biscuiți vom avea nevoie de 200 g de biscuiți simpli și 100 g de unt, ingrediente necesare pentru blatul de biscuiți, iar pentru stratul de lapte praf vom avea nevoie de 400 g de lapte praf, 500 ml de apă, 200 g de zahăr și 100 g de unt. Pentru glazură vom folosi 100 g de ciocolată neagră și 50 g de unt.
Mai întâi vom pregăti blatul de biscuiți. Se zdrobesc biscuiții într-un blender. După aceea se topește untul și se amestecă cu biscuiții sfărâmați pentru a obține o compoziție omogenă. Amestecul de biscuiți se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava la frigider pentru a se întări blatul.
Între timp vom pregăti stratul de lapte praf. Într-un bol mare se amestecă laptele praf cu apa și zahărul. Vasul se pune la foc mic apoi se adaugă untul. Se lasă crema la fiert până capătă o consistență ca de smântână. Amestecul de lapte praf se pune peste blatul de biscuiți din tava de copt. Se mai lasă la frigider pentru câteva ore.
Ultimul pas constă în pregătirea glazurii de ciocolată. Se topește ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi. Glazura de ciocolată se toarnă peste stratul de lapte praf și se uniformizează. Prăjitura cu lapte praf este gustoasă, aromată și merge servită la orice ocazie. Delicioasa prăjitură se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu lapte praf are o textură aparte și poate fi făcută cu blat de biscuiți. Astfel, ne vom încânta papilele gustative cu un desert crocant, gustos și rafinat. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu.